Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Korelka, samec nebo samice?

Od: fastcivic* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

prosím Vás, chci se zeptat, jestli je můj Pepík sameček nebo samička?

Bude mu rok, jednou přepeřoval. Celý den křičí, ale podle přítelkyně, která s ním bývá doma, mezi 12tou a 14tou hodinou jakoby zkoušel něco melodicky zazpívat. Dá se říct, že si prozpěvuje.

Jinak je velmi společenský, neuvěřitelně přítulný a strašně mazlivý. A pořád křupe zobákem:)

V kleci vydží být zavřený tak dvě minuty:)) Pak chce okamžitě ven, někomu sedět na rameni a mazlit se. Nechá si i okusovat zobáček, drbat nosem za krkem, ale nenechá se pohladit.

Děkuji za odpovědi

Korelka, samec nebo samice?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fastcivic*
18.04.12 19:51
hodnocení

2

Korelka, samec nebo samice? #2

polinek*
hodnocení

0x

samci mají žlutější hlavičku ,,,je to samička perlová

bere se to podle ozobí takhle to nepoznáme

polinek*

,,nebere,,není to Andulka ta jo ale Korela ne!Každý samec má velice oranžová líčka ,má hodně vybarvenou hlavičku Také jsem to nikdy nevěděla ,ale měla jsem 3 Korely a tak už něco o nich vím. Samičku nenaučíš mluvit nikdy.

doplněno 18.04.12 23:44:

Samci mívají převážně žlutou hlavu a líce.

Samice touto žlutou barvou příliš nevyniká.

Chovatelé také rozlišují pohlaví korely chocholaté podle matnějších barev na spodní straně ocasních per u samic.

annonymmmka
hodnocení

0x

POkud má mordé ozobí,tak je to sameček,pokud ne,tak samička.

borax*

To není andulka! Je to korela ta se podle ozobí nerozezná!

Samci mívají po přepeření spodní ocasní pera tmavá, samičky skvrnitá. Taky samičky jen vykřikují, samečci spíš zpívají. Tu vaši tipuji na samičku, ale klidně jí říkejte Pepíku, je jí to jedno :) Taky jsme měli Alfíka i když nakonec snesl vajíčko :)

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Také to tipuji na samici. Podle ocasu a zbarvení "líčka". Ale korely jsou v tomto nevyzpytatelné a mnohdy to spolehlivě nepozná ani veterinář. Jedině, že by Vám snesla vajíčko :)

polinek*

,,já to poznám na 100% je to samice

kdo rady si stále plete Korelu a Andulky? Pokud nevíte ,tak neraďte , nemyslím to zle,ale jako fakt. Ozobí určuje se u Andulek!

cocinkamichalka*

Polinek, pokud je to reakce na mě, tak prrrr! Já o ozobí neřekla ani slovo! Ozobí je u andulek modré/hnědé, já mluvím o líčkách (to červené peří na hlavě). Několik korel jsem už odchovala, takže si korelu a andulku opravdu nepletu!

Ach jo. Člověk poradí, ještě ke všemu dobře, a dostane "pojeb".

polinek*

ne ,,to nebylo na Tebe to bylo na anonyma teď se koukám ,,já se asi spletla ,,,pardon.

doplněno 19.04.12 22:45:

coci tak ne tebe určitě nééééé!

cocinkamichalka*

OK, v pohodě :)

fastcivic*
hodnocení

a kdy mam cekat ze snese vajicko?

cocinkamichalka*

Nemusí ho snést vůbec. Ale to, že si ta samice "pozpěvuje", by mohlo značit volání parnera. Z toho vejce samozřejmě nic nebude.

polinek*

mi se samička tak nějak jako-by dala hlavičku dolů a vydávala zvuky a my jsme si mysleli,že se snaží mluvit a ONA chtěla samečka JO JO

fastcivic*
hodnocení

Právě že jen sedí na bidílku nebo na rameni či si jen tak chodi po stolu a začne si hezky prozpěvovat svoje melodie, také napodobuje zvuk Pepíku. Jen poslední dobou je čím dál více upištěný. Má právě 10 měsíců, pokud je to samička kdy můžeme čekat první vajíčka?

Korelka, samec nebo samice? #3
borax*

Vajíčka? Bez samečka? I po 10 letech...

polinek*

..nemáte koreláka tak těžko bude mlaďoch.Já je nechovala na mladé to neumím ,ale měla jsem koreláka a 2 samice a nic. Tak nevím ,,asi nebyly jeho gusto,,hihi

stirecek*

Klidně v prvním roce...i bez samečka!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma korela

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]