Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomoc, utíká mi pes

Od: piskle* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,vlastním 15měsíční slečnu zlatého retrívra.Poměrně intenzivně se věnuji výcviku a myslím,že úspěch se dostavil.Amálka je velmi chytrá a rychle chápe,ale máme jeden velký a zatím nepřekonatelný problém.Bydlíme na hranicích se Slovenskem,tudíž máme les všude okolo na dohled.Fenka je velmi temperamentní.Na silnici dokáže chodit u nohy bez vodítka velmi dobře, ovšem běda narazí-li na stopu.Okamžitě jí přiroste nos k zemi,uši se " zablokují" a milá mizí v dáli opravdu tryskem.Nedá se odvolat ani v začátku "akce".Pískání na prsty,které normálně funguje okamžitě,neúčinkuje.Zakoupila jsem píšťalku dosah 400m,taky nic.Trvá i půl hodiny než se slečna vrátí a já trnu strachy, jestli se neozve výstřel.Páni myslivci jsou v naší vísce velmi rychlí a pohotoví...Nedokážu si představit chodit s ní stále jen na vodítku.Dříve jsem měla 12let NO a ten se vlese odvolat nechal.Ovšemže vím,že retrívři jsou rození stopaři,ale jak jejich vášen v lese zkrotit?Poraďte mi prosím někdo.Děkuji Jitka

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Prostudujte toto:

krmiva-online.cz/...

Mám s obojkem velmi dobrou zkušenost u NO, je třeba dát pozor, aby výrobek měl patřičné ověření pro použití. Tyto obojky mají příznivce i odpůrce, je tedy třeba volit mezi použitím obojku či kulí v kožichu...

jessie*
hodnocení

0x
Elektrický obojek vůbec nic neřeší, divím se, že jeho používání není povážováno za týrání zvířat! Mnohem lepší je koupit dlouhé vodítko (např. 5 metrů) a když jdete u lesa a víte, že je možnost jejího útěku, tak ho chytnout a při pokusu, kdy se fenka pokusí o útěk po stopě, tak škubnout a přivolat ji a moc ji chválit aby věděla, že to dělá dobře (jako že přišla, i když jste i lákaly)... Uvidíte, že se to zlepší, chce to trpělivost... Rozhodně to nenaučíte násilím. Vodítko za sebou může i tahat a podaří se ji Vám zachytit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]