Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rodí kočky

Od: polinek* odpovědí: 24 změna:

nevíte jak rodí kočky j,,jestli stejně jako psíci? Myslím kočka šlechtěná..Ta domácí někam zaleze a odrodí to,ale ta šlechtěná..Co je jí třeba poskytnout nebo mi zaleze pod "gauč"?třeba

doplněno 17.04.12 23:23:

každý chová něco jiného ,,jak má do toho chuť a prostor a hlavně tomu rozumí. Holka má kočičky o které je zájem nyní tak to dělá OK. Někdo chová koně ,někdo psy ,papoušky a to bych se asi musela rozčilovat ,že někdo něco chová. Třeba slepice. ,,ovce a pak si je sní..kdežto kočky slečna nejí. Já jsem chovala psy a vždy se prodali. A jak byli lidi rádi. Takové zvířátka si člověk nekupuje aby je pak někam vyhodil ,,,nestojí 5000kč. Tak a už se bavte jak chcete už jsem odpověděla a asi začnu chovat pštrosy.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

U nás si pro nás kočka vždy "přišla", odvedla si nás na vybrané místo (většinou do skříně na tátovy monterky) a tam jsme ji nechali v klidu rodit. Jednou jsme ji přemístili do bedny (chtěla rodit v uhlí :-D), v bedně zůstala a porodila v klidu tam.

hodnocení

2x

Myslím, že v předchozích odpovědích se dostatečně radilo a že množství odpovědí svědčí o faktu, že se diskuse posouvá k dalším problémům spojeným s původním dotazem.

Souhlasím s názorem pt a denity, že koček je mnoho. Chovatelům jistě nikdo nezakazuje jejich množení, ale na druhou stranu bezprizorních koček je tolik, že jakékoli osvěty v tomto směru je stále málo.

Já také při rozhovorech s lidmi doporučuji a vysvětluji, aby přijali štěně či kotě z útulku a nepodporovali záměrné množení. Nikoho nenutím, ale jsem výmnluvná a občas přesvědčím. Pro přijetí obyčejné kočky používám argument jedné zkušené kočičářky, že obyčejné kočky jsou mnohem chytřejší a komunikativnější než krásné šlechtičny. Jediné, v čem jí mohu oponovat, je, že úplně nejkrásnější jsou mourinky.

polinek*
hodnocení

,,jo,,mějte si svůj názor,já mám také svůj. Nenuťte mi ale to,co nechci. Pokud si budu chtít vzít černocha,tak si ho vezmu i přes doporučení jiných radilů..že si mám vzít bezdomovce. Je to na mém rozhodnutí,co si vemu ,nebo koupím .Zdar

doplněno 15.05.12 19:48:

já jsem se ptala,jak rodí kočky ,ale ne na názory kolik je koček a kdo by co -by. To není odpověď na otázku...A rady co by si měl kdo koupit. Zastávejte si svůj názor ,ale já se ptala na něco jiného!

pb®
hodnocení

0x

Chovatelé svým kočkám poskytují nějakou porodní bednu nebo větší klec či voliéru. Většinou to kočka zvládne sama a člověk přijde k hotovému, některá potřebuje pomoct, jindy je nutné vyklepat plodovou vodu z koťat a rozdýchat je, někdy je nutný císařský řez.

hodnocení

0x

Myslím, že nezáleží na tom, jestli je kočka šlechtěná. Všechny kočky jsou osobnosti a chovají se individuálně. Měl jsem úplně obyčejnou mourovatou číču a ta, když to na ní přišlo, to dokázala dát patřičně najevo. Vyskočila na křeslo v kuchyni a dožadovala se pozornosti. Trvala na tom, že u toho musím být. Vyrobil jsem jí ze starého šuplíku krytou "porodnici" ale tam být nechtěla. Takže jsem klečel u křesla a držel jí při tom za ruku*uf*.

hodnocení

0x
Dobrý den,myslím si,že není žádný rozdíl mezi kočkou obyčejnou a šlechtěnou,takže nemějte obavy,ona si poradí,je to dáno jako u lidí,respektive u žen.Rodí jinak selka než hraběnka?:)

polinek*
hodnocení

no právě,,já jsem odrodila spousty čivav ,ale nevím jak je to u kočiček...Ony jsou nevyzpytatelně. Vždy je schovávají a zalezou..tak jsem si řekla,jestli mi nezalezou pod vanu či jinde. děkuji všm za odpověď ta hraběnka byla dobrá!

wrtulka*
hodnocení

0x

Kočka potřebuje nějaké klidné místo..a tam pelíšek..třeba starou krabici od bot s hadrem uvitř. Je pravda,že některé kočky u toho chtějí mít své lidi jiné ne..asi je leší na ní dávat pozor když už to má přijít aby vám to nevrhla někam do postele..to byste moc radost neměli. Jinak já nezažila nikdy u koček žádný problém. A to sem jedné asistovala :) měla jich 5 druhá 2 a taky bez problémů.Nicméně byly to kočky domácí..ne šlechtěné. Tam bych u toho radši byla jen pro jistotu..stát se může.. nějaký problém..třeba kotě bude velké nebo tak tak aby se kočka zbytečně netrápila...

polinek*
hodnocení

,,tak už se narodilo 5 koťátek ,,bez problému. A v pátek má rodit druhá. Jsem zvědava jestli se to prodá.. Vystavit papíry a vše potřebné je práce moc. Sice za kočku se neplatí ale mám obavy. děkuji všem!

pb®

Aha, takze madam chova na kseft? A co kdyz se to neproda? I to se muze stat a clovek ma doma nekolik dospivajicich kocouru, ani se nenadeje. A nezlobte se na me, ale vyplnit Kryci list a pak cekat az prijdou rodokmeny, to mi zas takova prace neprijde, stejne jako ta jedna jedina vystava, ktera je nutna k udeleni chovnosti.

O co Vám jde? Že by závist? I kdyby "madam" (nevím proč ten titul, chovat kočky "na kšeft" není přece nic špatného) na chovu koček vydělala milión, Vám to může být jedno. A jestli myslíte, že jsou to peníze zadarmo, nic Vám nebrání to zkusit taky.

pb®

Naopak, na chovu kocek na kseft je spatne vsechno. Kotata odchazeji do novych domovu predcasne, bez potrebneho ockovani. Uz takhle je prekockovano, utulky preplnene, dalsi kocky cekaji na ulici. Neni treba mnozit dalsi, bez potrebnych vedomosti, chovatelskeho planu atd. Me zarazi, ze nekomu se prave narodi kotata a uz uvazuje o tom "aby se to prodalo". A co kdyz se "to" neproda? Da se "to" do utulku? Vsadim se, ze se jedna o nejake modni plemeno. Britka, mainka. A nebojte se, ja nezavidim. Na to se pohybuju v chovu kocek prilis dlouho, abych vedela, ze aby se mely kocky dobre, tak se na tom zbohatnou neda a lide, kteri rychle nakoupi kocky, rychle udelaji par vrhu, ty to velmi rychle prestane bavit a do par let se po nich slehne zem.

cocinkamichalka*

Naši si pořídili Britku, tak by se měli jít odstřelit? I když odchovali a živili vždy několik vesnických koček? Ať si každý chová co chce, každý ať si koupí kočku nebo psa jakého chce!

To, že tazatelčina kočka rodí (zřejmě poprvé, když s tím tazatelka nemá zkušenosti), nesvědčí o tom, že by měla tazatelka doma množírnu na kočky. Prostě mě tahle odpověď uráží.

RADĚJI SI ANI NEBUDU POŘIZOVAT VLASTNÍ DÍTĚ, PROTOŽE JSOU JICH PLNÉ KOJEŇÁKY A DĚTSKÉ DOMOVY.

(trochu přehnaný příklad, ale logika je stejná)

polinek*
hodnocení

coci ,,,souhlasím ,,kojeňáky plné ,ale na zvířata si každý hubu otevře. Ať si každý koupí co chce ...Ta slečna co o ní píši má tu britku a ještě jednu ,,jezdí si s něma na výstavy ,baví ji to ,ale ti vesničani je jim jedno postaví misku mlíka před dvře a konec péče.

Na dědině je koček hodně,jelikož se lidi nestarají ,kde jejich kočka je,Ale drahá kočka se netoulá a nedělá další zvířecí bezdomovce ,,Tak tu si každý hlídá. A ještě jsem neviděla v útulku malé psy s papírama. A o kočkách to samé.

polinek*
hodnocení

pb,,tak to děláte vy?Vy jste asi člověk bez citu,tedy že vy mluvíte za někoho ,koho vůbec neznáte...asi podle sebe jak píši. Já jsem měla čivavku a měla vrhy a měla jsem ji 17let. Tak si ty napadající slova na lidi nechejte a buďte když už tady se snažíte někoho obviňovat konkrétní.

Kočky v útulcích jsou kočky toulavé a ne takové jak o nich píši.Kočky bezdomovci jako lidi. A nenapadejte lidi,kteří chtějí udělat jiným radost..To je vše.

pb®

Nechapu, co ze to mam delat. A mylite se, v utulcich nejsou jen kocky, ktere se narodily na ulici, ale i kocky, ktere nekdo na tu ulici vyhodil, protoze se mu uz nehodily do kramu. A jsou tam i kocky cistokrevne, stejne jako se v utulku najdou cistokrevni psi.

Nejvic me pohorsila vase veta, hlavne aby se "to" prodalo. Takze jen co se kotata narodi, uz koukate, aby byla z domu. Ale neni to vase kocka tak nevim, proc se vztekate, kdyz s tim nemate nic spolecneho. Majitel te kocky doufam uvazuje jinak, nez vy.

polinek*
hodnocení

vždyť o to jde,chová je na chov ,, vždy se prodají...jsou teď žádané...Uvažuje stejně na maso je nemá

denita*

pb, já s Vámi souhlasím. Myslím, že koček je už na světě dost, a více než polovina žije na ulici, u železnice, prostě "venku". Zbytek je v útulku a třeba tam stráví celý život, protože lidi si počkají na vrhy koček, které jsou od narození v páníčkově milujícíc náruči. Vím moc dobře o čem mluvím, máme dvě, měli jsme tři kočky, a všechny jsou od železnice, našli jsme je vychrtlé, nemocné, ale už jsou hodně let v pořádku, a to nás těší mnohem víc, než kdybychom si je pro tento účel vyšlechtili.

Samozřejmě, nemám do toho co mluvit, neznám Vás, tazatelku a naštěstí ani nikoho, kdo by chov koček na kšeft dělal, navíc je mi 15, nemám o tom ani páru, já vím, ale nezapřete mi, co jsem napsala výše. Skoro se mi chce napsat, že když chce někdo kočku, ať se jde projít po městě, najde jich spoustu. Bohužel.

D.

polinek*
hodnocení

mladý muži ,,asi nevíte oč jde. zdar

denita*

Kdybyste si pořádně přečetla můj příspěvěk, zjistila byste, že mladý muž fakt nejsem :D. A napsala jsem jen svůj názor, možná že nevím, oč jde, ale nováček nejsem - ano, i přesto, že je mi 15!

Popravdě, z vašich příspěvků mi připadá, že ani Vy nevíte pořádně, oč jde, ale hádat se s Váma fakt nechci.

Já tedy nevím,ale v útulcích se mainky ani britky tedy nějak nevyskytují.Nedávno jsem sháněla kocourka-spíš kastráta na mazlíka k našemu a prošla jsem tolik útulků a nic čistokrevného tam opravdu nebylo.Navíc moje známá dělala léta v kočičím azylu a také tam měli obyč.kočinky i když někdy nádherné.Nejde jen tak někoho odsuzovat že něco chová i když hláška ,,jestli se to prodá,,nebyla zrovna to pravé. A že se na kočkách nedá zbohatnout? To není tak docela pravda,záleží jen na vás...

polinek*
hodnocení

pb..teď jsem omylem klikla na dobrá odpověd ,,to neplatí ,,jedině do hodnocení

To není má kočka a já kočky nemusím nemám je ráda ,,jen se divím že lidi kupují takové drahé zvířata když je krize. Nejsem žádná MADAM ,,nebuťe ironický nejsem na tu ironii zvědavá. Prvně se předvědčte a a pak házejte do vzduchu vaše slova. A zvířata nakonec se musí také rozmnožovat nemyslíte:? Máte děti?

Děti se chovají někdy hůř jako zvířata. I nakonec lidi...tak proč tolik zloby. Závidíte?

pb®

Pokud to neni vase kocka, pak moji odpoved muzete smele ignorovat.

wanesa*
hodnocení

0x

Kočky šlechtěné nebo nešlěchtěné to je úplně jedno.Všechny rodí stejně.Je dobré být u porodu,kdyby nastaly problémy a muselo se odjet na veterinu.Já jsem pomáhala naší kočičce u porodu 2x,když už to na ní šlo,tak si pro mě přišla a chtěla abych byla u ní.připravila jsem jí pelíšek ze starého kočárku,a pomáhala s porodem.První 2 koťátka šla dobře ale u dalších 3 jsem jí musela trochu pomoci,už neměla sílu.Celou dobu mě držela pacičkou za ruku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]