Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavřené oko u rosely pestré

Od: hrosajz odpovědí: 3 změna:

Při zkracování(skřípání pravidelně) zobáku u rosely pestré jsem zřejmě trochu pohmoždil oko,když jsem držel mezi prsty hlavičku.Má oko stále zavřené a otevře ho jen, když ho vyruším.Je to asi 3 hodiny,spí,zabořenou hlavu do peří.Máte někdo podobnou zkušenost, poraďte, co s tím.Jestli to přejde časem.Jsem z toho smutný.Díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mrnousek*
hodnocení

2x

Napřed bych napsala, že zkracování zobáku ptáčka člověkem není nutné, ba že je to dokonce hloupost (nechci vás nijak urazit!). Stačí, když má pták v kleci sépiovou kost a nějakou větev z ovocného stromu a zobáček si obrousí sám. ;)

Teď ale zpět k očičku. Když oko otevře, má pořád ještě tmavě hnědou až černou zorničku? Není světle modrá, nebo dokonce bílá? Pokud je hnědá, je oslepnutí vyřazené na minimum. Dejte sem fotku.

To spaní - možná jenom trucuje, že jste ho ostřihal o zobák...

A ještě otázečka: To stříhání zobáku vám poradil chovatel, nebo kdo? Váš vlastní nápad?

hrosajz
hodnocení

Mrňousku, díky za zájem a reakci,můžu jen s klidným srdcem oznámit, že papoušek je úplně v pořádku, očičko tmavé lesklé a opět řádí v kleci. Asi opravdu pohmoždění(nechttěné samozřejmě), když jsem držel hlavičku mezi prsty. \\\\\\\\zobáček zkracuji již několik let, vždy v pohodě a bez následků. A proč? Asi po půl roce chovatelství jsem zjistil, že zobák je příliš dlouhý a zakroucený tak, že až zasahuje do prsíček a peří. Na internetu jsem vznesl dotaz, co s přerostlým zobákem. A několik chovatelů radilo to, co pravidelně dělám-zkracování. Má v kleci sep. kost i větvičky, dokonce jedno z bidýlek mám oblepenou jemným smirkem. To na vysvětlení. Teď už v klidu- díky za zájem a radu.Hrosajz.

mrnousek*

Dobře, tak to jo. Mě to jenom trošku poděsilo, že je to takové... Podle mě je to kruté, ale je to vaše uvážení a tak dlouhý zobáček je opravdu šatně. Asi má prostě zvýšený růst..

Takže přeju hodně radosti s opeřencem! *slunce*

Mrňousek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]