Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sovy v lese

Od: huller odpovědí: 6 změna:

Dobrý den chtěl jsem se zeptat Jestl jsou v okolí Boršova nad Vltavou uČeských budějovic . V lesech Sovy? děkuji za odpovědi :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

poseidon*
hodnocení

1x

Nějaké sovy najdete prakticky v každém lese, chce to jen trochu poslouchat, dívat se a vyjít si ven po setmění. Nejhojnější lesní sova je puštík obecný, puštíci žijí i v parcích, běžný je i kalous ušatý, ti žijí i ve volné krajině, často u vody, výři zase hnízdí ve skalách a v kamenolomech, každá sova má svůj oblíbený biotop. Nejlépe se sovy hledají a identifikují po hlase. Puštík se nejvíc ozývá v období leden-únor, kalousi únor-březen. Hlasy sov jsou k nalezení na internetu, třeba tady:

puštík obecný rozhlas.cz/...

kalous ušatý rozhlas.cz/...

výr velký rozhlas.cz/...

sýc rousný rozhlas.cz/...

kulíšek nejmenší rozhlas.cz/...

teď na jaře už budou brzy slyšet hlasy mláďat. Některé sovy ochotně hnízdí v budkách, chcete-li si prohlédnout mláďata, tak je ideální vyrobit budku pro puštíky.

Poděkování posílám, pro Poseidona. Děkuji vám za zvuky sovy. Díky zvuku už víme jistě, že máme v našem lesíku Puštíka. Říkáme jí naše sova, posloucháme po večerech její houkání. Občas se nám podaří i sovu vidět, jak sedí nahoře ve větvích borovice. Máme i poštolku, pravděpodobně někde má hnízdo ve stodole, protože tam často otvorem ve štítu létá. Někdy nám taky v zimě chodí ke krmítkům, hledat si svačinu.

punkturtle*
hodnocení

0x

Určitě ano, některé druhy jsou poměrně časté, jiné vzácnější, na některé nenarazíte vůbec. Záleží co hledáte. Až půjdete lesem a uvidíte hodně pokálený strom a jeho okolí včetně kousků chlupů z myší atd, zvedněte hlavu...

figurek*
hodnocení

0x

tyto informace bývají přísně tajné, protože se stává, že hnízdícím sovám někdo vybere mláďata. Ale jinak, puštíky jsem viděl létat i po městě. Pravděpodobně budou i u vás.

punkturtle*

Přesně tak, a pokud byste na Šumavě nepochodil, přijeďte k nám do Prahy na Libuš, několik krásných puštíků Vám ukážu po stromech na našem sídlišti. Návdavkem přidám zajíce, srnky, muflony...:) A to nepůjdem do ZOO, ale do Krčského lesa...

huller
hodnocení

0x

Já nemám zájem vybírat mládata z budek a pak je někam dávat já mam doma 50 papoušků a vím jaké je to když dospělý pár příde o svá mládata právě naopak ptám jse protože jim tam chci rozvěšet budky aby mohli hnízdit jako jsem to už udělal s kachnama a malejma ptáčkama příklad síkorky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]