Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bílý písek, jak odkalovat?

Od: odkalovac odpovědí: 3 změna:

ahoj poradte prosím mam akva s tlamovci, na dně bílí křemičitý písek bílý, je jemný, bojím se že při odkalení budu nasávaj jen písek. jak to mám odkalit? nějaká vychytávka? odkaluju klasicky malý zvon hadice, a spádem do kýble dík

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

soina*
hodnocení

1x

zkus gumičkou uvázat na začátek hadice (to, čím se odkaluje) látku (nejlépe čistou, před použitím vyprat ve vodě). Půjde to pomaleji, ale písek by se neměl nasávat.

jokr
hodnocení

0x

Při odsávání zvonem jsem průtok reguloval přiškrcením, zmáčknutím hadičky... až jsem se to naučil, tak jsem pořídil oceláty a tím se moje akvaristika zdrcla na dvě základní činnosti, shánění žrádla a kydání hnoje...

Odčerpaný detrit jsem nechal v kbelíku sedimentovat a tímhle šůskem jsem hnojil pokojové rostlinstvo... Tak obří ibišky už asi mít nikdy nebudu...

jokr
hodnocení

0x

a propos, jak malý zvon? Asi bych se podíval po větším, aby se vířící písek nedostával do hadičky a padal ještě ve zvonu zpět na dno. Do hadičky by měl jít už jenom detrit, i když nějaké to zrnko asi nasajete... Ono se dno nezblázní, stejně si ho tlamovci přerovnají podle svého gusta...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]