Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Morče nejí co s tím?

Od: kolka odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, mám morče (samečka), který poslední dva dny přestal jíst. Nejí zrní, tvrdý chleba a ani zeleninu ikdyž by je po ní normárně utloukl. Jediny co trochu snědl bylo trošičku sena ale spíš si myslím že ho spíš jen okusoval ... už nevím jak dál, mám totiž o něj strach, protože když jsem měla morče před ním bylo to stejný a brzo omřelo ... A navíc mi příjde že těžce oddechuje ... Poradte mi prosím co dál ... :(

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Morče má přerostlé přední hlodáky!

Kleštičkami je uštípnout!Čas od času se to musí udělat!Jinak zahyne!

susenka*

To musí udělat, ale veterinář. a už vůbec né kleštičkama, ale musí je zbrousit, jinak se můžou v zubu udělat prasklinky.

krkovicka*
hodnocení

0x
Nenastal už jeho čas?Ja sice morcatka ne.Křečka.Ale jakmile se tohle dělo tak do druhého dne umřel.Jestliže nechodí a jen se plazí, třese tak opravdu umírá.

zuzulinek*
hodnocení

0x

Taky si myslím, že už nastal jeho čas. Ale pokud je mladý, může to být nějaké onemocnění, proto dojděte raději k veterinářovi. Snad jsem vám aspoň trochu pomohla. Hlavně nic nevzdávejte!

borax*
hodnocení

0x

Dejte mu jen seno a vodu! Jinak můžete zkusit veterináře, od toho tu jsou. Pokud ho vrchem spodem cpete chlebem, zrním a zeleninou, tak se nedivím, že je mu zle. Hlavní složka je seno a tráva, ostatní je jen doplněk!

susenka*

No určitě zelenina není doplněk. Je to náhražka za trávu v zimě.

borax*

...tak to je seno, nikoliv zelenina.

susenka*

Nechci se hádat, ale hlavní složka potravy je seno, to jo, ale k tomu se musí přidávat buď tráva nebo zelenina a když v zimě tráva není, tak se musí nahradit zeleninou.

susenka*
hodnocení

0x

Pokud už dva dny nejdel je to zlé.. morče nesmí být tak dlouho bez jídla jinak umře. Kolik mu je? Pokud je mladý, tak do něj musíte nacpat aspoň trochu jídla a zítra k veterináři!

doplněno 08.04.12 21:10:

A nemá přerostlé zuby?

hodnocení

0x

dneska jsem byla s morčetem na veterině, myslela jsem, že má přerostlé zuby, ale naopak, mělo je nalomené a vet mu je musel vytrhnout :( koupila jsem od něj "tekuté seno" (teď se mi nevybaví název) - prášek, ze kterého mám míchat kašičky a pravidelně jimi morče krmit, dokud mu zuby nedorostou a ono nebude schopné jíst. Dává se i morčatům, které problémy se zoubky nemají, ale mají problém s příjmem potravy.

na vašem místě bych asi zkusila morče nakrmit právě nějakou kašičkou - třeba rozmáčenými rozmixovanými ovesnými vločkami, ty jsou výživné, teď, kolem jedenácté i po ránu a pak s ním mazala na veterinu, kde ho vyšetření a případně doporučí, co dál. mohou taky prodat tu instatní náhražku, pokud už dva dny nejí, tak asi nebude vypadat moc dobře. nevím, jestli už máte s veterinou zkušenost, kdysi jsem od kamarádky - chovatelky dostala radu, že je nutné si předem zjistit, jestli se veterinář specializuje na malé hlodavce, že bohužel ne všichni se dokáží o morče pořádně postarat.

doplněno 10.04.12 22:33:

aha, tak teprve teď koukám, že otázka je už včerejší, toho jsem si nevšimla. potom je moje odpověď asi už mimo a pozdě.

susenka*

To je bohužel pravda, že morčatům někteří nerozumí a stejně se je někdy pokoušejí léčit, i když neví co léčí.. :(

kiki*
hodnocení

0x

Já být Vámi tak už jsem byla dávno u veterináře!

didisko
hodnocení

0x

Dobrý den,

už podruhé jsme měli stejný problém se stejným morčetem. U nás byl problém zoubky a chlupy, které se dostaly do mezizubního prostoru. Jedinným řešením je nechat morče uspat a veterinář mu zoubky obrousí a zubní prostor vyčistí. Díky tomu zákroku naše morče již slavilo 6. let:). Dnes jsme absolvovali už 2. operaci po třech letech a bez problémů. Ráda bych tímto doporučila Vetcentrum ve Stodůlkách, které mé morče již podruhé zachránilo. Zatímco jiní veterináři léčili morče na střevní parazity a zbytečně jsme ho krmili antibiotiky, tady nám ihned řekli kde je problém. Uspávání morčatu probíhá pouze plynem - šetrnějším způsobem, takže morče má velikou naději na přežití zákroku. Příznaky byly stejné, jako popisujete výše nejí je apatický, nemá chuť ani na dobrůtky takže se domnívám, že problém je stejný, ale samozřejmě je vždy lepší navštívit veterináře. Hodně štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]