Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vykastrovaný kozel

Od: tatana* odpovědí: 15 změna:

jak se jinak řekne vykastrovanému kozlu?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

poiu*
08.04.12 15:59
hodnocení

2x

hňup

icecream*
hodnocení

1x

Kozel bezkulka.

1jara*
hodnocení

1x

Říká se mu Cap.

doplněno 08.04.12 17:31:

V česku je to hňup, na moravě se říká Cap*cteni*

doplněno 15.04.12 19:40:

Pukl to jsem taky už slyšel.

kejki

Tak proč se chodí s kozou k capovi?

Aby byla kůzlata. Ale ten kozel nesmí být vykastrovaný, vše musí fungovat, jak má.

Ted se mi budete smát. Tchyně měla před lety 2 kozy. Krásné, hnědé jako srnky, na hřbetech černý pruh. Jedna se začala prskat, chtěla ženicha. Babča si oblékla starý kabát, uvázala kozu na provaz a vydala se k mohutnému kozlovi do sousední vesnice. Nikdo jiný totiž s kozou jít nechtěl.

Co čert nechtěl, po silnici jel právě tehdejší ministr pan Josef Lux s doprovodem. Babča ustoupila k příkopu a brejlila na ministra. Ministr pro změnu brejlil na kozu.

Kozí svatba se povedla, byla 2 pěkná kůzlátka. A pak jsme dlouho říkali, že se to tak podařilo proto, že pan Lux kozí svatbě požehnal.*smich* Jaga.

ahasver4*
hodnocení

1x

Já dávám hlas hňupovi...:)

doplněno 14.04.12 11:57:

Cap a pukl,to je kozel jako Topolánek,tedy s gulami...:)Hňup je název pro toho nešťastníka bez nich...

08.04.12 16:57

já taky *smich*

hodnocení

1x

Já bych řekl darmožrout... dělat to, co původně měl , už nemůže. Smrdí, maso má tuhé, a ještě je životu nebezpečný, když fest trkne...

hodnocení

1x

Je zajímavé, že na Chodsku se kozlovi říkalo PUKL. Fakt. Ale asi to platilo pro všechny kozly, ne jen pro ty vykastrované. ;) Jaga.

lidus*
hodnocení

0x

fena, kočka

fešanda

pes

fešák

kocour

macek

býk

vůl

beran

skopec

hřebec

valach

kanec

vepř

kozel

hňup

kohout

kapoun

Co jste chtěl věděl máte hnedle v první odpovědi, jen pro pořádek zde je zbytek.

ladinpraha*

Liduš, zapomněla jsi na eunucha.

Vykastrovaný kozel

hodnocení

0x

Tohle je z jiného soudku, jen mi to připomnělo. Jak byste řekli samici od zajíce? Já osobně bych byl řekl zaječice, ale z téměř oficiálních pramenů jsem přesvědčován, že jediný správný název je zaječka; co vy na to?

jumba

u nás se říká- ramlice.

Výraz "ramlice" znám taky, ale ten se týká králíků (i když samozřejmě věřím, že někde může být vztahován i na zajíce. Ale itak díky.

Ramlice je pro králíka domácího správný výraz, ale u nás doma se vždycky říkalo "samec" nebo "samice". Stejně jako v hošticích u Škopků: ...5 SAMÝC...*haha*

Co je zajímavé, zajíc polní, když se páří, tak se o nich říká, že se "honcují". To jsem také dlouho nevěděla.:)Jaga.

doplněno 17.04.12 12:35:

A páření u jezevců se říká "chrujení".To jsou mi výrazy!:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]