Nejste přihlášen/a.
Říká se mu Cap.
doplněno 08.04.12 17:31: V česku je to hňup, na moravě se říká Cap
Pukl to jsem taky už slyšel.
Aby byla kůzlata. Ale ten kozel nesmí být vykastrovaný, vše musí fungovat, jak má.
Ted se mi budete smát. Tchyně měla před lety 2 kozy. Krásné, hnědé jako srnky, na hřbetech černý pruh. Jedna se začala prskat, chtěla ženicha. Babča si oblékla starý kabát, uvázala kozu na provaz a vydala se k mohutnému kozlovi do sousední vesnice. Nikdo jiný totiž s kozou jít nechtěl.
Co čert nechtěl, po silnici jel právě tehdejší ministr pan Josef Lux s doprovodem. Babča ustoupila k příkopu a brejlila na ministra. Ministr pro změnu brejlil na kozu.
Kozí svatba se povedla, byla 2 pěkná kůzlátka. A pak jsme dlouho říkali, že se to tak podařilo proto, že pan Lux kozí svatbě požehnal. Jaga.
Tohle je z jiného soudku, jen mi to připomnělo. Jak byste řekli samici od zajíce? Já osobně bych byl řekl zaječice, ale z téměř oficiálních pramenů jsem přesvědčován, že jediný správný název je zaječka; co vy na to?
Výraz "ramlice" znám taky, ale ten se týká králíků (i když samozřejmě věřím, že někde může být vztahován i na zajíce. Ale itak díky.
Ramlice je pro králíka domácího správný výraz, ale u nás doma se vždycky říkalo "samec" nebo "samice". Stejně jako v hošticích u Škopků: ...5 SAMÝC...
Co je zajímavé, zajíc polní, když se páří, tak se o nich říká, že se "honcují". To jsem také dlouho nevěděla.Jaga.
A páření u jezevců se říká "chrujení".To jsou mi výrazy!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.