Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kominíček - hnízdění

Od: petaja® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, minulý rok u nás na zápraží, nad vchodem do domu, na venkovním světle 2 x zahnízdil a vyvedl mláďata kominíček (rehek domácí), bylo jich asi za ty dvě hnízdění dvanáct...Staré hnízdo jsme tam ponechali a dnes jsem se dívala, že si na něj rehek znovu staví další, napadla mě taková ,,začátečnická " otázka...myslíte, že to mohou chtít zahnízdit přímo oni vyvedení potomci, anebo je kominíček prostě veden nějakým instinktem a chce tam zahnízdit ,, cizí",,,díky za odpověď :).

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

otakarobecny
hodnocení

0x

U nás na vsi hnízdí obecní kominíček 90% roku v hospodě a kolikrát žasneme, jak obratně se po střeše pohybuje, ačkoliv je napranej jak puma. Zkoušela ses tam podívat?*smich*

michalov*

*smich* A vyvede taky mladý? *smich*

stribrnak*

u mě hnízdí druhým rokem v kolně v pověšeném trychtýři a vůbec jim to nevadí

poseidon*
hodnocení

0x

Ano, mohou to být ti loňští rodiče, nebo i jejich mláďata, ale mohou to být i jiní rehci. Věrnost ptáků hnízdišti se zjišťuje kroužkováním. Rehci si staví každý rok nové hnízdo. To staré je tedy vhodné na podzim odstranit, ale teď (když na něm staví nové) už bych jej tam nechal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]