Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je fenka nemocná?

Od: ivalina odpovědí: 4 změna:

Dobrý den chci se zeptat nahmatala jsem naší feně takové menší bulky na těle jek poznám,že to jsou tukové a je lepší to nechat,nechci pro ní žádnou operaci ,aby se třeba nerozjela nějaká nemoc...?A ještě proč je psovi dost cítit z tlamy může to taky něco značit?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den Ty bulky rozpozná asi jen veterinář.Ten zápach doprovází nějaký zánět v tlamě.nebo špatné tráveni,nevhodná strava. Obyčejně to je zubní kámen. Na každé veterině Vám ho odstraní asi za 600Kč. Pejska musí uspat.

hodnocení

3x

Ten smrad z huby je tím, že má zanesené zuby, případně zánět dásní. Koukněte, jak má zanesené zuby a zda nemá dásně kolem zubů červené. Veterinář, krátká anestezie a ultrazvukem vyčistit. Jinak o zuby příjde a zánět v hubě znamená zvýšenou sedimentaci krve a spoustu průšvihů. Poraďte se a informujte u veterináře. Nejlépe s ním nebo s úplně cizím, po telefonu. A taky cenu vám řekne, když mu řeknete, jak velkého psa máte a kolik váží. Cena za anestezii je podle váhy psa.*jasne* O těch bulkách vám nikdo nic určitého neřekne bez biopsie. Pouze odhad. Je to smutné a nahání to strach.*modla*

ivalina
hodnocení

Zuby má krásné bílé-čisté,připadá mi že je to od žaludku a ty bulky jsou u cecíku a na krku fenka váží 2kg.Byla jsem u veta ,řekl ,že to budem zatim pozorovatmusim si najít co jeto ta biopsie*sok*

Biopsie se dělá lidem, injekční jehlou se odebere vzorek tkáně a šoupne do mikroskopu.*hej* Jorkinku Dorotku jsem nechávala vykastrovat, protože se jí také začaly dělat bouličky na vemínkách a podle statistiky nekastrované fenky mají rakovinu mnohem častěji. Ženské hormony jsou tím spouštěcím mechanizmem. *jasne* Co vet, to jiná zkušenost a jiný názor.Že? Náš vet nám doporučil kastraci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]