Je to samička nebo sameček?Kde si je vyškubává a co s nima pak dělá? Mohlo by jít o falešnou březost - i když u 3 měsíčního králíčka je to dost nepravděpodobné... Potřebovala bych upřesnění problému.
mišpule
Je to samička a myslím si, že si je vyškubává úplně všude, ale asi nejvíce řídké to má na páteři směrem k hlavičce, tak 2cm od hlavičky. Vždycky, když je vyškubne, tak část chlupů sní a část nechá být na zemi. Napadlo mne, že jí třeba svědí srst a nebo jestli to nemá ze sena.
mišpule
A když by bylo králíčkovi třeba 7 měsíců. Tak by mohla mít falešnou březost? A je to možné i když by neměla styk se samečkem? Děkuji.
hanny*
Aha, tak s tím bych zašla k vet. Králíček může skutečně mít nějaký nepříjemný svědění apod. Když by jí bylo např. těch 7 měsíců, tak by mohla mít falešnou březost. Stává se to u králinek. Samozřejmě i bez jakkéhokoliv styku se samečkem. Falešná březost se projevuje právě tím vytrháváním chlupů a samičky si staví hnízda. Chovají se jako by měli během pár dní rodit. A najednou je to zase přejde a jsou úplně normální. Nijak jim to neškodí - jsou to hormony. Ale Tvoje samička je mladá - 3 měsíce - to ještě není ani v pubertě.
mišpule
Moc děkuji, za vaší odpověď. Ale mám ještě jeden problém. Už jsme byli i u veterináře, ale ten o tom nikdy nic neslyšel. Náš králíček, když usíná, tak má pokaždé výskok. Zakloní hlavičku a pak má výskok někdy do výšky a někdy do dálky a vůbec o tom neví, pak se probudí a vrátí se na místo, kde před tím chtěla spát. Někdy nám připadá jako by to byla epilepsie, ale neslintá. A taky na rozdíl od jiných králíků je hrozně moc přítulná. Poslední dobou se dokonce při těch výskokách počůrává. Myslíte, že ji mohl někdo ubližovat, a do teď má nějaké trauma? Budu ráda za jakoukoliv radu. Děkuji
hanny*
Hm.. to je zajímavý. O tom jsem ještě nikdy neslyšela... Ale myslím si, že problém nebude v tom, že by jí někdo ubližoval, to by nebyla tak přítulná, jak píšete a naopak by byla k lidem nedůvěřívá a bojácná. Možná má jenom takový druh spánku, ale to se mi nezdá. Možná to časem přejde. Odkud jste? Kdyby jste byla z Prahy, mohla bych Vám doporučit veterináře, který králíčkům rozumí. Většina veterinářů totiž králíkům nerozumí, bohužel, a specializují se pouze na psy a kočky. Taky Vám můžu poradit, abyste navštívila stránky kralici.cz , kde zadáte v sekci diskuze svoji otázku a určitě Vám tam odpoví. I když nevím, jestli už se s tím někdo setkal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.