Nejste přihlášen/a.
Dobrý den zakládám mořské akvárium jenom s mořskými garnáty,garnáty jsem si sám vypěstoval z vajíček v líhni s mořskou vodou jako malé jsem je krmil doporučeným droždím ale teď jsou velicí a nevím čím je mám krmit.
Děkuji za odpověd...
Našel jsem toto o krevetách, nepomohlo by to?
cituji:
Krevetky jsou všežravci a mezi jejich přirozenou potravu patří porosty některých druhu řas, ale i různé nánosy bakterií a prvoků či rozličná organická hmota v různém stupni rozkladu. Níže popisované druhy mají zakončení prvních dvou párů svých končetin uzpůsobené do tvaru jakýchsi kartáčků, kterými sbírají a oždibují to, co se usadilo či vyrostlo na rostlinách i na různém podkladu. Krevetky nijak nepoškozují ani ty nejjemnější a nejkřehčí rostliny. Díky tomu se podílí do určité míry na udržování čistoty v našich akváriích a mohou hrát významnou roli při likvidaci některých druhů řas. V největší oblibě mají především krátké zelené řasy, zato štětičkovým nebo dlouhým vláknitým řasám se vyhýbají. Jinak krmíme krevetky běžnou potravou pro ryby. Přijímají vločky, tabletky i granulky, ale i mražené krmivo (buchanky, větší jedinci patentky) a rostlinnou potravu (okurky, paprika). Při překrmování umělou potravou však nemůžeme čekat, že se krevety aktivně zapojí do požírání povlaků řas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.