Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkoušky a závody-co je povoleno?

Od: manicka* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, v sobotu jdu na můj(resp. náš) první závod podle ZZO, ale jsem trochu zmatená *smich* Sice vím, jaké cviky zkouška obsahuje, ale netuším, zda se může chválit psa během jednoho cviku nebo alespoň po ukončení toho jednoho cviku nebo se může bez ztráty bodů chválit až na úplném dokončení všech cviků? A jestliže se pes během cviku chválit nemůže, kolik je za toto +- ztráta bodů?

Taky by mně zajímalo, kolik bodů můžu ztratit za to, že povel opakuji dvakrát? Hafan mi totiž často dělá, že po vyřknutí povelu na mně čumí, jestli to myslím vážně, a až po vyřknutí povelu podruhé ho udělá(taky děkuju za všechny rady k odstranění tohoto problému*smich*)

V NZŘ je napsáno, že je povinno: mít řetízkový obojek-hledí se na to vůbec? Nějak se mi nechce kupovat řetízkový obojek, když mám jiný. *fn*

A nakonec-jde mi o hlášení psovoda rozhodčímu. Viděla jsem pouze jednou přesné znění tohoto hlášení, které už si samozřejmě nepamatuju. "Psovod se představuje příjmením a uvádí jméno psa a oznamuje zahájení nebo ukončení zkoušené disciplíny." Oznamuje se to způsobem: "Dobrý den, jmenuju se tak a tak, pes tak a tak a zahajujeme zkoušku" nebo ve stylu: "Dobrý den, psovod ten a ten nastoupil se psem tím a tím a zahajuje zkoušku? Nebo je to úplně jedno?

Tak, doufám, že jsem to napsala alespoň trochu srozumitelně a děkuju za každou odpověď, která pomůže;)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fran
hodnocení

0x

Chválení:

může být vždy po ukončení cviku v základním postoji-krátká pochvala.Dávej si ale pozor ať to neděláš přímo ve cviku sebrali by ti body.

borax*
hodnocení

0x

Přesně tak, krátká pochvala PO ukončení cviku, nikoliv během provádění, na psa nesmíte mluvit. Za druhý povel je bodová srážka (k problému: Neopakujte povel dvakrát už nikdy, fyzicky donuťte psa povel provést hned po prvním povelu... je to chyba v začátku, pes si od vás zvykl, že nemusí poslechnout na poprvé) Řetízkový (jednořadý) obojek kupte (60,-), protože se na to hledí velmi, nepustí vás s jiným ke zkoušce. Co se hlášení týče, já hlásím: jméno, příjmení se psem tím a tím jsme nastoupeni ke zkoušce dle ZVV1 k oddílu poslušnost. Přeji úspěšné složení zkoušky. Jedna rada na závěr: rozhodčí vám bude velet co máte provést...nestresujte, pokud poví povel, klidně udělejte ještě dva kroky a povel proveďte (obraty za chůze) nemusíte to udělat OKAMŽITĚ jak to vyřkne, jen si nasekáte zbytečné chyby.

manicka*
hodnocení

Děkuju moc, hodně mi to pomohlo :) Budeme se co nejvíc snažit a mi nezbývá než na poslední chvíli letět do zverimexu*jasne*

hodnocení

0x

dejte pak vědět,jak jste byli úspěšní ))a jak se psalo výše,poslouchejte rozhodčího a nesnažte se být za každou cenu rychlá .))ať pak nebrečíte v klubovně jako já *smich*:D

manicka*
hodnocení

Tak tedy...vylosovali jsme si číslo 1, takže to byl trochu zmatek, ale nakonec to bylo ok. Měli jsme 39b z max.60, což je pro mě obrovský úspěch*frajer* Jen mě mrzí aport, který jsme neměli čas vyzkoušet před závody, takže pes vyběhl, začuchal se-a konec=0bodů. Ale jinak v pohodě, hafan vůbec nebral ohled na okolí ani na třepotající se pásky oddělující cvičební prostor, takže to už chce jen dotrénovat a s tou ztrátou bodů za nepřesnost, vychýlení z osy, pomalost a nedotrénované odložení za pochodu jsem počítala-kdo nenaučí, tak přece nemůže očekávat, že? *placni*

borax*

Paráda. Ono je to výborné, že víte kde jsou chyby a co máte dopilovat. Tak pilně cvičte, ať to je příště aspoň za 59 :) Přeju hodně radosti s psíkem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]