Nejste přihlášen/a.
Máte doma nějaké čtyřnohé miláčky? Pes, kočka? Musí se na ně dávat pozor. Je potřeba zjistit, kde mravenci lezou do bytu. Každou dírku. Prodávají Insekticidní nástrahu. Jmenuje se Formitox. Je to modrý prášek, na všechny možné příšerky v bytě. Do každé dírky, kterou kde objevíte, malinko nasypat. Skutečně stačí jen trochu. Musíte být důsledná, a jak objevíte mravence, sledovat, kam poleze. Teprve, když mravenec vleze do nějaké dírky, tam sypat prášek. Určitě by se vyplatilo, obejít si celý dům a pozorně si prohlédnout základy a vše kolem nich. Nám se před 3 roky, podařilo na chalupě, venku zlikvidovat mravence. Asi 20 cm od základu domu, bylo mraveniště. Po jeho likvidaci, žádný mravenec už k nám neleze. Vyzkoušejte to.
doplněno 05.04.12 01:47:Formitox
Ještě je možný tento postup, když jsou mravenci v bytě na parapetě. Neumím kreslit, jen vzor. V paneláku, kde má každá spíž na potraviny, větrací mřížku, je jednoduché pro mravence, se dostat do bytu. Píšete, že jsou lezou z parapetu. Dala bych na parapet malé víčko s medem. Nechala bych mravence, ať ochutnají a začnou si chodit pro med. Může být na víčku cokoliv, co jim bude chutnat, třeba Granko. Jak se pár mravenců vrátí zpět, od medu na parapet, nasypte kolem proužek z Formitoxu, jen jim nechte malinkatou skulinku volnou. Párátkem tuto cestičku udělejte co neužší. Stačí, když se prášku dotknou tělem. ( Můžete dát kapku medu a vedle Granko, ať mají výběr.)
doplněno 05.04.12 11:21:Napadla mě ještě maličkost. Prášek můžete rozmíchat v trošce vody, dát do injekční stříkačky,( po použití, stříkačku vyhodit, nebo uschovat u jedu) a do skulin na schodech, jed nastříkat. Tak to nebude vadit kočkám.
Dobrý den, Krkovičko, nebyla jsem u PC, tak jsem nemohla odpovědět. Psala jste, že vchod mravenci mají na parapetu, proto, jsem udělala parapet. Když budou v koupelně, tak chce něco podobného udělat v koupelně. Chce to nechat mravenci, kam půjdou a na co, tam jim udělat baštu z toho, co jim chutná. ( U nás v paneláku, to byl med. ) Když jim chutná u vás Granko, dejte jim Granko. Hlavně jim nechte malikatou uličku, kudy mohou chodit tam a ven a jen jí párátkem zmenšujte. Ať se tělíčkem dotýkají prášku, to stačí. Určitě v bytě nemáte, jen jedno hnízdo mravenců, sledujte, jak vypadají. Já to dělala tak, že jsem si mravence fotila a na PC se dívala, zda je to stejný druh mravenců. Tak jsem přišla na to, že máme dva druhy mravenců. Nevím, zda to popisuji srozumitelně.
Co bych dělala já. Všude tam, kde nějaký mravenec leze ven a zpět do místnosti, počkat, kam poleze, co bude jíst? Tam mu nachystat pastičku, nebo ( jídlo, které tam je a chutná mravencům), dát do víčka blíže jejich vchodu, příklad parapet. Nechat volně, aby si to našli a pak teprve udělat kolečko s průchodem. Snad je to trochu srozumitelně. Snažila jsem se.
Co kdybys nám prozradila zdroj těch mravenců? Odněkud se přece berou. Kdysi dávno se u nás taky objevili mravenci a to v okamžiku, když pan domácí udělal kolem baráku betonový chodník. Spára mezi barákem a chodníkem byla ideálním mraveništěm.
U nás se jim na jaře taky líbí - choděj hlavně na vodu do koupelny, to je chvíli necháváme na jaře, ale jak se začnou rozlízat jinde po baráku, tak dotyčný místa vystříkám biolitem a vezmu tím i místa při zdech, kudy lezou. Zatím se mi nestalo, že by nastoupili znovu. Pokud se tu a tam nějakej po čase objeví, tak přístupový cesty vystříkám znova.
Bydlíme v opraveném baráku. Každé jaro jsou u nás mravenci. Tatka koupí 2 spreje a každou místnost, hodby,WC, koupelnu, sklep, podél stěny vystříká. Pokaždé to zabralo. Nesmí se to hned setřít. Nejdříve se vše nejdříve umylo a pak nastříkalo. Taky jsme měli nejdříve takové krabičky, ale to je na dlouho, hned neumírají. Ten sprej je lepší.
Krkovičko, taky - cihlový předválečný barák Já jsem je zlikvidovala asi za dva dny. Tihle totiž byli nějací "obyčejní", nasypala jsem jim k díře prášek na hubení (nevím jak se jmenuje, ale je v bílé válcovité krabičce). Sežrali to a chcípli.
Lozí z mezírek u parapetů u oken.
Každoročně máme v ložnici ale nálet létajících mravenců. A to jde udělat jediné - vynést peřiny do obýváku, zařídit si tam provizorní ložnici a ty potvory každý den stříkat a stříkat. Vylézají z rohu z plovoucí podlahy. Pak asi týden větráme, protože to je fakt puch a ani nechci vědět, co za sračky v tom jsou.
Ty normální mravence máme na sebou, na létající ještě "čekáme"
fipetmost.cz/... - tohle mám na ty normální
drogeriemarket.cz/... - tohle na ty lítací
Za ty roky už jsem to vychytala
krkovičko mravenci to je pohoda ale dcera v paneláku starém 25 let, v 7 patře (ještě jsou dvě patra nad ní) chytila už 3 rejsky. Byt mají dva roky zrekonstruovaný , zděné jádro, plovoucí podlahy, vzorně naklizeno. Nikde nenašli dírečku, už jsou z toho nešťastní, ovšem dvouletá vnučka mi radostně zděluje "babíí máme doma myš".
Dobrý den,
mravenci si dělají "cestičky", kterými se dostávají k cíli (Vaše kuchyně). Poznáte je snadno. Jsou to místa, ve kterých se procházejí ve větším hloučku a kterých se drží. Pokud jich není moc a najdete je, je možno je přehradit lepidlem, zubní pastou nebo něčím, přes co se nedostanou. Nejlépe po celé ploše místa, kudy k Vám chodí (okno, dveře...). Můžete taky zkusit mravence otrávit (někdo už o tom psal, ale i tak dám tip).
agromanualshop.cz/... - Tento přípravek smíchejte s droždím (konzistence jako posypka na koláče) a dejte na místo, kde je jich nejvíc. Budou droždí sbírat a zanášet do hnízda. Nachystáte-li dostatečné množství návnady, mravenci si jí do hnízda vezmou dost a nakrmí s ní i královnu, čímž ji zabijí nebo ochromí a ta následně nebude moct klást vajíčka. Potom stačí jen pilně zabíjet další příchozí, bez nových vajíček kolonie rychle vyhyne.
Přeji Vám mnoho úspěchu v boji s těmito neřády
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.