Dobrý den, mám problém s mým asi 4 měsíčním králíčkem, rozhodl se totiž nejíst. Nevíte čím by to mohlo být, že mu nechutná? Má maličko nafouklé bříško. Děkuji za odpověď.
Jak dlouho nejí? Pije? jí seno nebo odmítá úplně všechno? U králíčků je hladovění velmi nebezpečný, takže nejlepší by bylo vyhledat veterináře... Dělá králíček bobky? Jak se chová - leží někde v koutě nebo chováním je v pohodě? To jsou všechno důležitý náznaky, co s králíčkem je. Dej mu do mističky vodu a nech tam luhovat seno, tím do sebe dostane aspon trochu vlákniny a doporučuju toho veterináře.
Tááákže, nejí asi tak dva dny. Bobky právě nedělá, sem tam sedí v koutku někdy se i proběhne, vodičky má dostatek a tu pije hodně, seno po maličkých soustíčkách jí, ale opravdu jen maličko. Dávám mu obilý, seno, někdy mrkev a taky ty tyčinky co prodávají přímo pro králíčky.
al bunda*
Určitě mu nedávej ty "tyčinky pro králíčky", nechej mu jenom seno a vodu. Má špinavý zadek? Můžeš popsat jak se chová? Vydává nějaké zvuky?
neasy*
Pořád je kliďas, už od té doby co ho mám, takže žádné velké změny v chování nepozoruju, zadeček špinavý má maličko. Zvuky? dělá něco zoubkama, myslela sem, že si je brousí... Má akorát to nafouklé bříško... Děkuju za pomoc.
neasy*
Teď sem si ještě všimla, ža jak leží tak zadní nožky nemá uplně natáhluté, jakoby mu tam vadilo to bříko.
hanny*
Skřípání zubů je špatný. To znamená, že králíčka něco bolí. (Pak taky ještě"melou zubama"a to znamená, že jsou šťastný, ale to bych v tomhle případě netypovala). Pořád trvám na tom, aby se s králíčkem zašlo k vet, pokud je to možný. Vet píchne králíkovi injekci proti nadmutí. Dobře je, že seno aspoň po troškách jí.
neasy*
Jo jo , určitě zítra zajedu, dějuju moc za pomoc. Snad to vydrží do zitra. Jo, že jo...
hanny*
Myslím, že jo. Možná se to do zítra i zlepší. Dobrý je, že si dává aspoň trochu toho sena. Tak hodně štěstí s králíčkem
Byla sem u pana doktora, dal injekci a nějakou vodičku na ředění do pití, ale nic se nezměnilo...
zuzana*
Počkej, je to krátká doba. U doktora jsi byla dnes, ne? Ještě to nemohlo zabrat. Držím palce, to víš, králiček je závislý na tobě. Už je člen tvé rodiny), moc tě chápu.
Jo a nevíte někdo co znamená když má studené ouška? ale jenom špičky...?
hanny*
Nic se nezměnilo,jo? To je divný...Tak vydrž do zítra. Pořád nic kromě sena nejí? Studený ouška králíci občas mají - mám 3 a všichni mají uši někdy doslova ledový a to žijou normálně v bytě...Tak hodně štěstí s králíčkem a kdyby cokoliv, tak piš.
neasy*
Králíček je už v nebíčku. Jela jsem včera na kontrolu, ale už po cestě měl chuďátko nějaké křečea třepal se, pan doktor mu dal už jen injekci na klidný spánek. Pan doktor se domníval, že už měl nějakou nemoc před tím... Všem děkuju za pomoc...
zuzana*
Tak to jsi mě taky úplně dodělala, myslela jsem na tebe a králíčka víc, než je obvyklé. Aspoň se netrápil a taky dlouho nestonal.Nesmutni, už je mu dobře.
neasy*
Děkuju za hezké slova a taky za pomoc. Jo, máš pravdu, teď je mu určitě líp s kamarádama králíčkama. Měj se moc hezky, a přeju sluníčkové dny.
hanny*
neasy, tak to je mi skutečně líto
neasy*
Hanny, moc děkuju za rady a za snahu... Měj se moc hezky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.