Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mrouskání? Nebo co je to?

Od: ani123* odpovědí: 14 změna:

Ahoj lidi, potřebuji vaši pomoc ...*uspech*

Dneska odpoledne naše 5ti měsiční kočička nějak pořád mnoukala, a tak jsme si mysleli, že to tak kočky dělají... Jenže už se k tomu mnoukání přidalo taky zvedání zadečku. Hned mě napdalo, že to může být mrouskání! Je to opravdu mrouskání? Nebo se jí jenom něco nelíbí? Už to ted zatím nedělá, ale pořád slyším, že sem tam mnoukne... Je velmi aktivní, hravá, chutná ji, čistí si kožíšek, je mazlivá... Chybí ji něco? Nebo se opravdu mrouskala? Veterinář říkal, že ji máme vykastrovat za 2 měsíce *nevi* Co když budu muset už ted v 5ti? Prosím poradte co to může být... Mám o ní strach *plac*

Děkuji za odpovědi...*palec*

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jsem zastancem toho,ze by kocka mela mit,aspon jednou kotata a taky si trochu uzit

martinaa*

A co potom s těmi koťaty?

Je pravda,ze o kotata dnes nema nikdo zajem.Meli jsme ctyri a nakonec se nam podarilo je odbyt.Ted uvazuji o kastraci,ale jednou jsem ji kotata doprala.

ani123*
hodnocení

Není to pravda, kočka nemusí mít kot´ata. Pak je nechceme zbytečně topit. Já bych je neutopila, ale další členové rodiny ano. Proto si chceme kočičku vykastrovat. Ven nechodí vůbec...*palec*

ani,ja netvrdila,ze musi mit jednou kotata,jen jsem chtela rici,ze jsem ji je jednou doprala,protoze mi to pripada proti prirode,takove nenaplneni.ale to je jen muj pocit,klidne se na to muzete vykaslat.:)

borax*
hodnocení

0x

Je to mrouskání, dokáží vydávat zvuky, že by se jeden zbláznil. Ještě bude přičopnutá a když jí poklepete vzadu na záda, bude zvedat zadek a přešlapovat a mňoukat. Přeji vám pevné nervy, některé kočky jsou nesnesitelné...dá se zajít k vetovi na injekci.

joudic*
hodnocení

0x

no jestli nastavuje zadek, tak se mrouska no, tak pekne vanoce :) kocky rvou jako kdyz je na noze bere, kdyz ji nechcete pustit ven ;) a bacha na dvere a okna, jinak si v netrezenem okamziku pujde za nejakym napadnikem :)

kejki

Jj, a kastruje se až po.

ani123*
hodnocení

A jak dlouho trvá takové mrouskání?*nevi*

pb®

Asi tak týden. Ale kočky jsou různé. Některá mrouká jen jednou do roka (vyjímky), některá má třeba dva měsíce pauzu, jiná 14 dní a jsou i kočky, které mají říji nepřetržitě. Ta Vaše je mladá, tak doufejte, že si dá na pár týdnů až měsíců pokoj. Jestli chodí ven, tak ji nechte vykastrovat hned po říji.

michalov*
hodnocení

0x

To mrouskání přejde.Je to takové zvláštní.Najednou jako když utne a přestane se mrouskat. Musíte vydržet. Jinak tu kastraci doporučuji.To zvíře se trápí a vy nakonec také.

ani123*
hodnocení

Pokud by ještě dneska mrouskala, tak zkusíme zavolat vetovi...;) Nebo to ještě vydržet...*ee*

hodnocení

0x

S úplně první kočkou, to ještě compy nebyly, jsem se veta ptala, jak často a jak dlouho se kočka mrouská. Pan doktor pravil, že kočky jsou velice tajemné, že to má každá jinak a jinak dlouho a nikdo to neví. Jedna mrouská jednou za týden a druhá 3x za měsíc. Jak dlouho, to je také u každé jiné. ;) Mrouskání je příval hormonů, kdy má kočka období vhodné ke krytí. Hledá a svádí kocoura k tomu, aby ji nakryl, tedy zplodil koťata. Takto to mají všichni savci. Každý druh jinak, ale v podstatě stejně. Kočka se mrouská, fenka hárá, koza se prská, kráva se běhá. Je to totéž, pod různými názvy. Píšu ti to proto, aby ses nemusela bát, že to není dobré nebo pro kočičku nezdravé. Je to přirozené, normální. Na kastraci můžete jít kdykoliv a do té doby může mrouskat ještě několikrát anebo vůbec. ;)Poklikej a zeptej se strejdy Gůgla ;) Krásné vánoce tobě, celé tvé rodině i kočičce :)

havli*
hodnocení

0x

zdravím no jak bych začal s prítelkyní máme dlouhosrstou britku (2 roky)mňouká zveda zadeček mazlí se prošlapuje zadníma nožkama prostě dělá věci jako by mrouskala ale nemrouská chtěly jsme jí nechat na krýt a měly jsme strach že to nepoznáme ale opak se stal pravdou :) bylo to k nevydržení a co se týče toho věku tak jako nejsem veterinář ale myslím že je to brzo v 5 měsících jinak pokud opravdu mrouská tak přeji pevné nervy :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]