Nejste přihlášen/a.
Doroste, protože v poraněném místě dochází k rychlému množení kmenových buněk, které vytvoří novou tkáň. Ale nikdy ne v takové délce a kvalitě, jako ten předtím, často mívá i jiné zbarvení. Mladým ještěrkám ocas doroste často, starším už dorůst nemusí. Proto ocas pouští jen ve výjimečkých případech.
No přece proto aby jí mohl upadnout,když jí bude zase hrozit nebezpečí.Je to její obranný mechanizmus...
Matka příroda to tak zařídila...Milióny let vývoje..
Ještěrku vzdávám!Genové inženýrství není moje parketa...
to je mi taky jasny ale jakto ze ji naroste novy a treba krokodylovi ne?jen jesterce?nechci vysvetleni,ze to tak priroda zaridila,chci vedet jak je to mozny?:D az na to prijdete,tak treba prijdem na to jak docilit toho,aby i lidem narostli nove koncetiny:Dhledala jsem to i na netu a nikde jsem to nenasla,tak je to asi zahada
Ahoj, zde je to vše vysvětleno: priroda.cz/... . A proč to není u krokodýlů? Protože oni svůj ocas potřebují nutně, protože mu zajišťuje pohyb.
Elin vše tam není. Kikina chce vědět ten princip jak je to možné že naroste. Něco jako, "jsou tam trpajzlíci a ti ten ocas postupně našívají ze zbytků látek a pak ho namalují, že vypadá jako skutečný".
Mě je jasné, že je to přirozená regenerace. Něco jako když se trhají zarůstající nehty, taky dorostou a pritom ho celý utrhnou.
Nejspíš má v ocasu něco jako kmenové buňky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.