Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samec králíka si vytrhává chlupy na krku

Od: popsi* odpovědí: 4 změna:

Prosím o radu...mám 9 let starého smace zakrslého králíka dosud bez problémů..před 3mi měsíci pil dvojnásobné množství vody a přestal jíst seno a skoro bez stolice- místo ní vylučoval průhlednou rosolovitou pěnu. U lékaře jsme dostali probiotika pro králíčky a stav se zlepšil ale seno pořád odmítá. Po čase se tato stolice znovu objevila a králíček měl občas tvrdší místa na bříšku a vypadá to že se nadýmá tak jsem začala podávat po malých množstvích bylinný čaj z řepíku lékařského který toto zlepšil...vždy mezi těmito obdobími je velice aktivní a hladový ale když ho začne bolet bříško je apatický a většinou leží a moc se nehýbe ale potravu přijímá pořár stejně. Poslední týden si králíček začal vykousávat chumáče chlupů pod krkem a na holé kůži má žlutavý zaschlý sekret který intenzivně zapáchá. Na některých místech se mu ale pomalu začíná znovu objevovat srst. V tu chvíly když jsem to řešila s lékařem tak mi skoro nic konkrétního neřekl..zminoval se o nějakém hormonálním problému a pak jakoby už řekl že prostě dožije a... chtěla bych mu ještě nějak pomoc alespon od tech bolestí a nadýmání. Pokud někdo víte jak to řešit tak děkuji o každou radu..

Samec králíka si vytrhává chlupy na krku

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

susenka*
hodnocení

0x

Pokud nežere seno, ta kje to blbý. Musí žrát seno kvůli vláknině, a proto má divnou stolici. Zkusila bych jiného veterináře. Nechci být nějaká zlá, ale pokud by se už hodně trápil, tak by bylo lepší kdybymu veterinář píchl poslední injkeci. :(

doplněno 25.03.12 19:35:

Ale určitě s ním běžte zítra k jinému veterináři, nevím kde bydlíte, ale pokud to máte blízko nebo bydlíte zrovna v Brně, tak běžte na veterinu tam. Je tam totiž nejlepší veterina pro hlodavce v ČR.

popsi*
hodnocení

Bohužel to tak asi dopadne:( právě zkouším ještě tohle kdyby někdo něco poradil jestli se dá ještě něco dělat..

hodnocení

0x

Tohle chce na veterinu,kdo vi co ma za nemoc,treba potrebuje antibiotika,co ja vim,ale urcite tonenni dobre.

uska*
hodnocení

0x

Těch nemocí je nějak moc, možná je to opravdu věkem. Proti nadýmání používám kapky pro mimina let je

SAB SIMPLEX 1X30ML Suspenze, dávkování dvojnásobné jako pro děti. Ale asi to nepomůže pokud nežere seno. Třeba mu tohle seno nechutná. Zkuste mu sehnat jiné. Když nežere seno, vypadá to na přerostlé zuby a tím pádem trávicí problémy.

Vytrhaná srst - možná kožní problémy. Na to je dobrý postřik BIO KILL (jeden je na prostředí a jeden druh je na zvířata)

9 let je vysoký věk, zvažte jeho léčbu. Za tu dobu co jej máte vám udělal mnoho radosti, nenechto ho trápit a požádejte veta o poslední uspání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]