Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kastrace vietnamského prasete

Od: rod24* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, mám malého vietnamského kanečka (stáří 7 týdnů). Od známých jsem se dozvěděl, že pokud bysme kance nenechali vykastrovat, jeho maso by pak smrdělo močí. Je to pravda? Pokud ano, v kolika měsících ho mám nechat kastrovat? Děkuji za odpovědi!

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Kastrace gumičkami se dělá do týdne po narození, dá se dělat i v pozdějším věku, ale to už je bolestivější a nebo pak lze čuníka i uspat. Práce pro veta.

U nevykastrovaného čuníka maso nesmrdí, takže kastrace je zbytečná. Vše záleží na čistotě chlívku. Pokud budete běžně chlívek udržovat v čistotě, nebude problém. Pokud kydat budete jednou za 2 měsíce, tak se může stát, že maso bude nejedlý a nebo smrad přerazí jen veeelké množství koření.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]