Ahoj,mám doma tříletého králíčka.Má už delší dobu průjem,ale je vidět,že se mu to zhoršuje.Měl to třeba jednou za dva týdny,ale teďka už to má skoro každý den.Hrozně to páchne a je i na něm vidět,že mu není dobře.Je nervozní,skáče po kleci...Byli jsme s ním u veterináře,ten udělal vyšetření na parazity,ale ten byl negativní.Když jsme se zeptali co to může být a jak mu můžeme pomoci,vyjmenoval nám asi 10 vyšetření co by se muselo udělat než by se možná teprve zjistilo co mu je a když by se to zjistilo,neví se zda by seto vůbec dalo léčit Je mi ho hrozně líto.Trápí se on i my,strašně moc by jsme mu chtěli pomoci,ale nevíme jak.Prosím,nevíte o nějakém jiném řešení?Moc děkuji za odpověď!
Jestli průjem kysele páchne, pak jde s pravděpodobností hraničící s jistotou o kokcidiózu. Pokud páteř na pohlazení přpomíná hřeben, pak je to praktiky jisté. Ovšem mate mne vyjádření veterináře. Udržujt čistotu a krm granulemi s kokcidiostatiky. Rovněž pomáhá okus jehličnanů - smrkové a borovicové větvičky s jehličím a "octová" voda k pití - polévková lžíce octa (může být jablečný) na litr vody.
Chtělo by to i nějaké informace o tom, jak je králík krmen a chován. Hezký den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.