Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obojek proti klíšťatům

Od: minda® odpovědí: 13 změna:

chci se zeptat, kdo máte zkušenosti s obojky proti klíšťatům - dneska jsem úplně náhodou objevila, že náš pes má klíšťata i mezi nohama, u kuliček *smich* bude mít obojek ochranný vliv i na takhle vzdálená místa?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

No,já ho nosil a nikde nic...:)Ale vážně,já ty obojky považuji za dobrou věc,pokud ho nosí můj jezevčík a ten je courá po zemi,tak nikdy žádný nemá.

hodnocení

0x

U velkých psů používáme kapání za uši ( z lékárny) a u malého pejska obojek. Nikde žádné klíště nemáme.

doplněno 23.03.12 20:02:

Prohlídku psů, stejně každý den děláme, jistota je jistota, když chodí domů.

hodnocení

tak jo, díky, taky budu raději kontrolovat během mazlení a drbání ;) zajímalo by mě, co si pes myslel, když jsem se mu tam hrabala... strašně se kroutil...*smich*

Dělá jim to dobře. Lehnutí na záda, roztáhnout nohy a čekat, jen mrskat ocasem.

ive
hodnocení

0x

s obojkem zkušenosti nemám, ale když dáš 25 hřebíčků do vincentky a necháš to 3-4 týdny luhovat, pak to dáš do rozprašovače a psa postříkáš, tak na něj jediný klíště nevleze. já moji malou našplíchám vždy před procházkou. je to výborný jak pro psy, tak pro lidi (všechny klíšťata a komáři se mi vyhýbají)

hodnocení

ive díky za radu, ale je to pes venkovní a máme velikou zahradu samá tráva, to bych ho musela stříkat od rána do večera, třeba to ale inspiruje někoho jiného...:)

limetka*
hodnocení

0x

Kapky za krk moc nejsou na celou sezónu klíšťat, obojek vydržel od jara do podzimu, teď jste mi připomněla, že už je čas ho koupit. Měli jsme loni Scalibor a byl spolehlivý - ani jedno přisáté klíště.

hodnocení

no právě, ty kapky dlouho nevydrží, taky mám tu zkušenost... obojky už máme objednané, opravdu je nejvyšší čas ;)

hodnocení

0x

Koupila jsem labradorovi obojek zn. Kiltex, stál 500 Kč. Byl dobrý, pes mírně a příjemně voněl, jakoby uzeným - budete se mi asi smát, ale bylo to tak. Obojek sloužil celou sezónu, občas jsem ho sundala a umyla v jaru, aby se odmastil. Pes sice klíšťata měl, ale asi 5 - 6 za celou sezónu. Bez obojku by jich určitě měl daleko víc. Myslím si, že je to dobrá věc. Jaga.

Po těch velikých mrazech jsem si myslela, že ta žoužel vymrzla a dá pokoj. Ale jak je vidět, nebylo to nic platné.

rod24*
hodnocení

0x

Určitě také doporučuji zančku Kiltix. Máme velkého psa celoročně na zahradě, obojek nás stojí 380 Kč. Je i proti blechám, takže výborná věc! Pár klíšťat přes sezónu má, ale jestli je to max. 5 klíšťat, tak pořád to za to stojí. Kapání za uši vydrží jen pár týdnů, obojek opravdu funguje celou sezónu.

semira*
hodnocení

0x

Dobrou zkušenost jsme měly s obojkem Scalibor. Používáme ho 2 sezóny a rozdíl před/po nasazení je nesrovnatelný. Obojek by měl fungovat na celé tělo, ale občas se prostě nějaké klíště najde (bydlíme totiž v míste s vysokým výskytem).

fran
hodnocení

0x

Určitě stačí na celé psí tělíčko.Mívali jsme takovýhle

zoofast.cz/...

Pes stále rozráží zarostlý terén hrudníčkem a krkem a necouvá - tedy pokud nenarazí třeba na ježka *smich*a nezačne na něj štěkat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]