Nejste přihlášen/a.
chci se zeptat, kdo máte zkušenosti s obojky proti klíšťatům - dneska jsem úplně náhodou objevila, že náš pes má klíšťata i mezi nohama, u kuliček bude mít obojek ochranný vliv i na takhle vzdálená místa?
U velkých psů používáme kapání za uši ( z lékárny) a u malého pejska obojek. Nikde žádné klíště nemáme.
doplněno 23.03.12 20:02:Prohlídku psů, stejně každý den děláme, jistota je jistota, když chodí domů.
s obojkem zkušenosti nemám, ale když dáš 25 hřebíčků do vincentky a necháš to 3-4 týdny luhovat, pak to dáš do rozprašovače a psa postříkáš, tak na něj jediný klíště nevleze. já moji malou našplíchám vždy před procházkou. je to výborný jak pro psy, tak pro lidi (všechny klíšťata a komáři se mi vyhýbají)
Kapky za krk moc nejsou na celou sezónu klíšťat, obojek vydržel od jara do podzimu, teď jste mi připomněla, že už je čas ho koupit. Měli jsme loni Scalibor a byl spolehlivý - ani jedno přisáté klíště.
Koupila jsem labradorovi obojek zn. Kiltex, stál 500 Kč. Byl dobrý, pes mírně a příjemně voněl, jakoby uzeným - budete se mi asi smát, ale bylo to tak. Obojek sloužil celou sezónu, občas jsem ho sundala a umyla v jaru, aby se odmastil. Pes sice klíšťata měl, ale asi 5 - 6 za celou sezónu. Bez obojku by jich určitě měl daleko víc. Myslím si, že je to dobrá věc. Jaga.
Po těch velikých mrazech jsem si myslela, že ta žoužel vymrzla a dá pokoj. Ale jak je vidět, nebylo to nic platné.
Určitě také doporučuji zančku Kiltix. Máme velkého psa celoročně na zahradě, obojek nás stojí 380 Kč. Je i proti blechám, takže výborná věc! Pár klíšťat přes sezónu má, ale jestli je to max. 5 klíšťat, tak pořád to za to stojí. Kapání za uši vydrží jen pár týdnů, obojek opravdu funguje celou sezónu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.