Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krytí fenky

Od: legenda* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

zajímalo jaký máte názor na krytí nečistokrevných psů?

Máme doma nečistokrevnou fenku a chtěli bychom po ní štěňátka. Na bazos.cz jsme dali inzerát, že hledáme ženicha a napsala mi slečna, že nepřemýšlíme mozkem, jelikož krytí nečistokrevných psů je hloupost, že jsme lehkomyslní a kdesi cosi ...

Já opravdu nechápu co je špatného na tom, že pro ní hledáme pejska na připuštění. Copak jí někdo cpe nečistokrevné štěně?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já kladný,za předpokladu :

že jsou oba jedinci zdraví, protože v opačném případě by štěňata trpěla dědičnými nemocemi

že jsou to podobná plemena,aspoň velikostí .))

a že budou o narozená štěňata vážní zájemci, aby se pak nemusela dávat do útulku

hezký den .) sépi

hodnocení

0x

Naprosto souhlasím se sépi.

K poněkud neomalenému vyjádření slečny dodám úvahu.

Možná má blízko k psím útulkům a vnímá, že odložených psů je mnoho a že za současné situace, kdy se šetří i všelijak podivně, jich bude přibývat. Že jich je a bude víc než zájemců o pejska.

Nebo může mít blízko k chovatelům, co množí psy na výdělek. A opět vnímá, že psů je mnoho a že zisky klesají.

Z obou případů jaksi vyplývá, že každý "zbytečný" vrh způsobí někde nějakou komplikaci.

Sama jsem před časem piplala malá vořešátka, byly to plody neuhlídané lásky a vášně :) a na ty dva měsíce s nimi nikdy nezapomenu.

polinek*
hodnocení

0x

,,já si myslím,že je to tady u nás přepejskováno,a nějaké další zase jen tak je nerozum. Jsou přeplněné pro psy i kočky útulky a vy chcete psa ,..prč si nevemete od někoho malého...podobné cestovní rasy a je klid.Vy nevidíte kolem?Stejně ten váš pes nemusí také nebude vypadat jako ten váš,budou to již smíchané geny...je to prominte nerozum

wrtulka*

Zdravím.

Jsou absolutí odpůrci psů bez PP ať už se kreje na čistokrevných psech a nebo nečistokrevných. Argument jak píšete že je přepejskováno.

Já nevím, my máme psinu bez PP (řešilo se to tu jinde) krásnou kryli jsme zase s krásným psem a štěniska se povedla všechna putovala k dobrým lidem žádné do útulku. Ale někdo by tu řekl..aha ti lidé si mohli vzít psa z útulku. Víte je to těžké podle mě to jednoznačně takhle není když chci psa k dětem nevezmu si psa z útulku prostě proto že nevím co má za sebou. Protože se budu o děti bát a kdyby nedej bože se pes ohnal bude putovat zase zpět do útulku..a uznejte to není dobré ani pro toho psa :(( prostě psy z útulku 100% ano ale ne do všech situací. A pak lidé říkají fajn když ne útulkového psa tak psa s PP.Ale má na to dneska někdo dát 10 tisíc za štěně? Jasně řekne někdo pes stojí víc..stojí celkově za celý život ale pustupně? Mám zdravou fenku a i když je bez PP tak paltím jednou za rok za očkování. Argumenty psů s PP je zdraví (záruka zdraví respektive pseudozáruka zraví protože je to všechno v první a poslední řadě o lidech)..

takže názor ať si udělá každý sám. Lidé vám budou nadávat že jste množitel ..já považuji za množitele lidi (ať už mají psy s PP nebo bez nich)kteří chovají psy jen pro peníze ne z lásky a tak taky ty chovy vypadají. Já se za množitelku nepovažuji protože jsem je chovala z lásky a taky s láskou a s nejlepším vědomím a svědomím jsem je vychovávala) Na druhou stranu..je fakt že to chce mít zájemce nejlépe předem. Nebo já tedy je neměla předem ale i tak schánět nenechat nic na poslední chvíli...prostě stavět se k tomu odpovědně..i s tím rizikem že se vám pejsek může vrátit domů..i s tou variatnou počítám..

Takže asi tak..držím palce a názor nechám na vás..

mari2*

Jenze vy mate cistokrevnyho psa bez prukazu a pani tazatelka ma nejspise nejakeho krizence ruznych ras a o ty uz takovy zajem neni..tak sem to z dotazu pochopila ja..

wrtulka*

Je to tak já mám čistokrevnou bíglici a kryli jsme bíglem s PP. Až jsem se divila co volalo lidí a chtělo štěňátka.Je pravda že o řížence je menší zájem. Ale kdyby měl zájemce předem pak proč ne?

Asi se tady dovíte spoustu názorů, ale záleží na Vás. Proč štěňata chcete, jestli na ně máte podmínky, máte čas a chuť je vypiplat, máte odbyt na štěňata. Jestli ano , tak se do toho dejte..

Před dvěma lety jsme odchovali 3 čistokrevný vořechy. Byl docela problém s udáním štěňat, ale nakonec se podařilo jim najít páníčky. Než mě začne někdo osočovat, že množím vořechy, chtěl bych říct, že čuba k nám přišla a za dva dny porodila. Nějaký milovník psů se ji zbavil. Je u nás dosud a vynikající společník. I vořech umí potěšit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]