Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Agresivita u kočky

Od: nasgghull* odpovědí: 5 změna:
Dobrý večer,mám skoro roční kočičku. Před dvěma měsíci jsem ji nechala vykastrovat a od té doby je velmi agresivní. Nechá se sice pohladit, ale hned vystartuje a zakousne se do ruky nebo alespoň podrápe a skáče do obličeje. Sama od sebe se přijde pomazlit a olizuje mě, ale jakmile si ji chci pochovat nebo pohladit, opět vystartuje. Kdykoliv to jde, skočí mi do obličeje, což není moc příjemné. Před kastrací nic takového nebylo! Žijeme v bytě a jelikož chodím do práce, je většinu dne sama doma, ale jakmile jsem doma, snažím se ji nějak zabavit, hrát si s ní. Sice ji to vydrží chvíli, ale hrajeme si...Má doma spoustu hraček, takže se může zabavit i sama. Je naučená na vodítko, takže chodím i ven, ale bohužel to asi nestačí. Dřív jsem s ní chodila na zahradu, kde si hrála s jinými kočkami, ale teď už to bohužel nejde. Máte někdo podobnou zkušenost?Děkuji za odpověd...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

haninka*
hodnocení

1x

Tak to je asi složité. Ale já bych jí zkusila jen hladit když přijde a ne chovat. Jizvy můžou ještě bolet. Další věc je to, že se jí "bouří" hormony které jí ještě zbyly. Je to přeci jenom zásah. Nechat jí čas a k ničemu jí nenutit. Přijde - pohladím, nepřijde - nenutím jí. Odborník na kočky nejsem, ale ta naše byla po kastraci taky nesvá. Ale to je "kus od kusu". Znám kočku, která si po kastraci už nikdy nenechala sáhnout na břicho. Takže je to fakt individuální.

sisa1

Mám podobné zkušenosti s kocourem, již nikdy nebyl jako dříve, neměl k nám důvěru, myslím že si to moc dobře pamatoval,

jak mu bylo ublíženo. Asi bych to už nikdy neudělala i když s kočičím rozmnožováním je to těžké.

pb®
hodnocení

0x

Většina koček nemá ráda chování v náručí, tak jí to nedělejte. Pohladit když si přijde, jinak nechat být. Některé kočky jsou samonasírací, které si přijdou pro pohlazení a když jim to stačilo, tak útočí. Měla jsem takové tři a věděla jsem, kdy je čas přestat, takže neměly důvod škrábat. Ovšem někdo to nepozná a jsou i lidé, kteří to poznat nechtějí a naschvál hladí kočku i když už se jí to nelíbí a pak se diví, že je kočka kouše. Samotná kočka nebývá většinou dobré řešení, protože se nudí a pak zkouší své hry typu kousání a škrábání na majiteli. Pokud se vám to povede, můžete kočku za škrábnutí nebo kousnutí potrestat klepnutím přes čumák nebo fouknutím do tváře. Tomu velmi dobře rozumí, protože to je jejich způsob komunikace.

figurek*
hodnocení

0x

se mi zdá, že máte doma kočičího neurotika, který má špatné zkušenosti a zapomínáte, že kočka není pes.

Z těch deseti koček, co jsme měli a z těch tří co máme, něco podobného nedělala a nedělá ani jedna. Všechny byly a jsou kastrované, milé a přítulné. Mají úplnou volnost, dělají si co chtějí, domů chodí ráno, v bytě je nikdo nezavírá, co je vodítko, to nemají ani páru, občas se honí nebo rovnou porvou, nikdy se ale žádné nic nestane. Taková už je kočičí zábava.

Co ta vaše micina? Zavřená v bytě, venku na vodítku, nemá se s kým honit ani zápolit, tak to zkouší s vámi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]