Nejste přihlášen/a.
Zdravím, naše kočka zdvihá levou nebo pravou přední tlapku a zatíná ji "v pěst", někdy tlapku zdvihne a rozpíná prsty.
Nejprve jsem si myslel, že jí tlapky studí, ale dělá to celoročně.
Připojuji obrázky a děkuji za vaše názory a zkušenosti.
Já bych se přikláněla k tomu - pokud to dělá ve vaší přítomnosti - že navazuje s vámi kontakt. Ten můj kocour - už starý nevykastrovaný a občas na děti ne moc milý - ten má tendenci na mne packou šmátrat. Ale to se vnucuje, když si dělám svou nějakou činnost, např. píši na počítači a navrhuje, abych se vykašlala na poradnu a trošku ho pohladila nebo podrbala. :D Prostě si ho všímala. A ne že by do mne zatnul drápy (má pořádné - je to kus), ale jaksi si mne přidrží, že občas mám na kůži červené tečky. Takže není to třeba něco podobného?
Prostě - jste její lufťáci a ráda vás zase vítá.Ale mourečka je pěkná, není nijak zanedbaná. Ten můj byl bezdomovec, když mi ho vnučka přinesla. Nebyla jsem z toho sice odvázaná, ale říkala jsem si, když bude chtít zůstat, tak ho nevyženu. A nebyl to pro něj dočasný pobyt :D - ale už je se mnou skoro 10 let.
Ano, asi to bude ten důvod - taky někdy šmátrá tlapkou s vyťatými ostrými drápky. Ona to není úplně tak naše, je to spíš toulavá, takže když přijedeme na chatu, tak za chvíli přiběhne, je ráda, že nás vidí a hned se otírá o nohy. Tak asi chce, abychom se věnovali jenom jí, než zase odjedeme.
Kočky jsou o proti psům taková zvláštní stvoření.Ony se rádi zdržjí ve společnosti lidí,protože se to vyplatí.Tedy u těch lidí,kteří jim neubližují.Je to přesně jak to tu máte napsané.Ráda vás vidí.Ví že se jí dostane pozornosti když bude vytrvalá a možná i něco dobrého k tomu...Pokud odpovíte na její komunikaci,vždy se k vám vrátí.
Hezka kočka.jasné oči...je vidět,že je OK. Kočky si tzv.založí packy,tedy "dají v pěst" jak píšete,protože si tím zahřívají holé polštářky(dokáží to i na zadních).To dělají,když si třeba lehnou.Schovají si packy pod sebe a mhouří u toho oči.Když se dlouho nic v okolí neděje,tak po čase v této poloze klidně usnou.Když se ohřejí a v bytě je teplo,tak se po chvíli zase rozkulí...To co popisujete je spíše to,že Vás,zjednodušeně řečeno,ráda vidí a dožaduje se pozornosti.Ať už ve formě jídla či drbání pod krkem...Roztahuje prsty a hned je zase povoluje...vsadil bych se,že u toho i přede...no něco dobrého na zub by chtěla...
Děkuji všem za vaše zkušenosti a poznatky.
Kočky jsou nádherná a inteligentní zvířata, ale nemám s nima moc zkušeností. Je mi líto opuštěných koček, tam jim dám nažrat a pohladím. Překvapilo mě, že dokáží za vámi pobíhat několik stovek metrů jako psi.
Můj sen je ruská modrá, tak snad si ho někdy splním...
Já Vám řeknu jedno - to je velice krásná kočka! Já přenádherná! Moje kotě také roztahuje tlapky, nejčastěji když jí hladím a drbu a pak přestanu, ale jí se to zdá málo, tak si na mě roztáhne tlapky, pohladí mě po ruce a já neodolám tomu jejímu pohledu a už mě zas má v hrsti :D. Dříve jsem si také myslela, že jí něco trápí, třeba že jí ta packa bolí, ale to by u toho mňoukala a tvářila se naprosto zuboženě, takže už jsem si zvykla, že naše kočky na mě prostě mávají, ať si jich všimnu. Už to pomalu zkouší i naše fena, když vidí, že u koček to funguje
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.