Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka zdvihá tlapky

Od: poiu* odpovědí: 12 změna:

Zdravím, naše kočka zdvihá levou nebo pravou přední tlapku a zatíná ji "v pěst", někdy tlapku zdvihne a rozpíná prsty.

Nejprve jsem si myslel, že jí tlapky studí, ale dělá to celoročně.

Připojuji obrázky a děkuji za vaše názory a zkušenosti.

Kočka zdvihá tlapky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

4x

Já bych se přikláněla k tomu - pokud to dělá ve vaší přítomnosti - že navazuje s vámi kontakt. Ten můj kocour - už starý nevykastrovaný a občas na děti ne moc milý - ten má tendenci na mne packou šmátrat. Ale to se vnucuje, když si dělám svou nějakou činnost, např. píši na počítači a navrhuje, abych se vykašlala na poradnu a trošku ho pohladila nebo podrbala. :D Prostě si ho všímala. A ne že by do mne zatnul drápy (má pořádné - je to kus), ale jaksi si mne přidrží, že občas mám na kůži červené tečky. Takže není to třeba něco podobného? *tuc*

doplněno 19.03.12 10:03:

Prostě - jste její lufťáci a ráda vás zase vítá.*hej*Ale mourečka je pěkná, není nijak zanedbaná. Ten můj byl bezdomovec, když mi ho vnučka přinesla. Nebyla jsem z toho sice odvázaná, ale říkala jsem si, když bude chtít zůstat, tak ho nevyženu. A nebyl to pro něj dočasný pobyt :D - ale už je se mnou skoro 10 let.

poiu*
hodnocení

Ano, asi to bude ten důvod - taky někdy šmátrá tlapkou s vyťatými ostrými drápky. Ona to není úplně tak naše, je to spíš toulavá, takže když přijedeme na chatu, tak za chvíli přiběhne, je ráda, že nás vidí a hned se otírá o nohy. Tak asi chce, abychom se věnovali jenom jí, než zase odjedeme.

michalov*

Kočky jsou o proti psům taková zvláštní stvoření.Ony se rádi zdržjí ve společnosti lidí,protože se to vyplatí.Tedy u těch lidí,kteří jim neubližují.Je to přesně jak to tu máte napsané.Ráda vás vidí.Ví že se jí dostane pozornosti když bude vytrvalá a možná i něco dobrého k tomu...Pokud odpovíte na její komunikaci,vždy se k vám vrátí.

michalov*
hodnocení

4x

Hezka kočka.jasné oči...je vidět,že je OK. Kočky si tzv.založí packy,tedy "dají v pěst" jak píšete,protože si tím zahřívají holé polštářky(dokáží to i na zadních).To dělají,když si třeba lehnou.Schovají si packy pod sebe a mhouří u toho oči.Když se dlouho nic v okolí neděje,tak po čase v této poloze klidně usnou.Když se ohřejí a v bytě je teplo,tak se po chvíli zase rozkulí...To co popisujete je spíše to,že Vás,zjednodušeně řečeno,ráda vidí a dožaduje se pozornosti.Ať už ve formě jídla či drbání pod krkem...Roztahuje prsty a hned je zase povoluje...vsadil bych se,že u toho i přede...no něco dobrého na zub by chtěla...;)

poiu*
hodnocení

Tahle právě že moc nepřede, ale packy si pod sebe schovává a pak si zdřímne, to je fakt.

Oči má krásný a veliký uši, je štíhlá a dlouhá, takže když se natáhne, tak je dlouhá jak týden před výplatou. *smich*

Kočka zdvihá tlapky #2

robin1*
hodnocení

2x

Naše to dělá taky, řekl bych že je to normální:)

poiu*
hodnocení

druhý obrázek...

Kočka zdvihá tlapky #3

figurek*
hodnocení

0x

snaží se upoutat pozornost. Jedna naše kočka dělá přesně totéž, druhá do mě tou packou strká. Třetí do mě strká hlavou, když si sednu. To je prostě posunková řeč kočičí.

poiu*
hodnocení

Děkuji všem za vaše zkušenosti a poznatky. *palec*

Kočky jsou nádherná a inteligentní zvířata, ale nemám s nima moc zkušeností. Je mi líto opuštěných koček, tam jim dám nažrat a pohladím. Překvapilo mě, že dokáží za vámi pobíhat několik stovek metrů jako psi. *bezim*

Můj sen je ruská modrá, tak snad si ho někdy splním... :)

denita*
hodnocení

0x

Já Vám řeknu jedno - to je velice krásná kočka! Já přenádherná! :) Moje kotě také roztahuje tlapky, nejčastěji když jí hladím a drbu a pak přestanu, ale jí se to zdá málo, tak si na mě roztáhne tlapky, pohladí mě po ruce a já neodolám tomu jejímu pohledu a už mě zas má v hrsti :D. Dříve jsem si také myslela, že jí něco trápí, třeba že jí ta packa bolí, ale to by u toho mňoukala a tvářila se naprosto zuboženě, takže už jsem si zvykla, že naše kočky na mě prostě mávají, ať si jich všimnu. Už to pomalu zkouší i naše fena, když vidí, že u koček to funguje*smich**smich*.

poiu*
hodnocení

Zdravím Vás a děkuji za pochvalu - čičině to rád vyřídím. :)

kejki

K tomu snu bacha, každá je povahou jiná, když si člověk splní přání o vzhledu, nemusí to vůbec vyjít s povahou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]