Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlodací tyčinky a staří králíčka?

Od: vvercaa odpovědí: 2 změna:
Hezký den přeji všem! A ještě hezčí těm, kteří se mi budou snažit poradit.. Mám zakrslého králíčka mající 10-12tydnu. Mám hned 3 dotazy..
1. Dá se zjistit pravý věk králíčka, když mi nestačívědět, že má 10-12 týdnů?Je mi jasné, že to nepůjde vědět na den ale aspoň kolik má přesně týdnů?
2. Jaké jsou věkové periody králíčka? (např. u psa - štěně - do 1 roku, dospělí od 1roku do 7let ...). Je taky dospělý až od 1 roku? Kdy se dostává do puberty? atd.
3. Dala jsem mu hlodací tyčinku. 2.den co ji měl zavěšenou v kleci zjistil, že je to dobré a dá se to baštit. Do 2 dalších dnů měl strašně ulepenou pusinku (je dlouhosrstý) a pod bradou. Úplně komplet. Každých 5minut se celý den i v noci umýval.. Myslíte že to bylo tou tyčinkou?Byla jako všechny tyhle věci slepená medem.. Tyčinku jsem oddělala, králíčka vyčistila houbičkou namočenou do šamponu na králíky a vymyla vodou a vysušila fénem.Ten je v pohodě ale tyčinky mám ještě 2. Myslíte že už mu je nesmím dávat? Je mi to líto protože je má rád,ale aby trpěl, to taky nechci.
Poraďte a díky předem za všechny odpovědi!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x

Ad 1) Nedá, pokud ti to neřekne chovatel.
Ad 2) Jsou, ale musím kouknout do chytré knížky. Ve věku jednoho roku je králík dospělý.
Ad 3) Nedávej mu to celé, dej mu vždycky jen malý kousek jako třeba za odměnu.
Jinak si zadej do vyhledávače dotazů heslo králík a najdeš tady toho nepřeberné množství.
Hodně zdaru.

hanny*
hodnocení

0x

Králík se dostává do puberty tak kolem 5. měsíce života (někteří samozřejmě později - jako u lidí) a dospělí jsou tak v 1. roce, ale u některých v tomto věku ještě pořád doznívá puberta*smich*. Některý králíčci mají pubertu klidnější, než jiní. Mám 3 králíčky a jedna z nich v tomto období na sebe skoro nenechala šáhnout a byla hrozně divoká, ostatní dva v pohodě. Tohle období pak přejde a králík se stává klidným a milým společníkem.

Na zbylé dvě otázky odpověď máš. Jo a s tím přesným věkem králíka - já to u svých taky nevím, ale přiřadila jsem jim 1. den v měsíci ve kterém se narodili - jako narozeninový den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]