Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jak řešíte psa a kolo? Vůbec nemám zkušenosti, mám prvního psa a jezdím ráda na kole, takže chci vyrazit a jsem bezradná. Napadl mě takový ten vozík za kolo pro mimina, ale to je asi blbost. A je to asi dost drahé, ale kdyby nic jiného nezbylo... Díky
Malé psíky /jorkširy, čivavy apod./ jsem viděla vozit na řidítkách v tom drátěném koši na kolo. Já vozila čubinku v proutěném košíku na řídítkách, ale nedělaly jí ty pohupy dobře, zvracela. Tak jsem s tím přestala,, nechtěla jsem ji trápit.
Jinak stejně jako pro děti, nabízejí firmy podobné vozíky za kolo i pro pejsky. Viděla jsem je a líbí se mi to, cenu však neznám.
Psa na vodítku byste u kola vést neměla. Je to dost nebezpečné. Kamarád takto vyjíždí s velikým přerostlým labradorem vždy v podvečer na protáhnutí. Pes je to dobrák, ale stačí, aby daleko na poli zahlédl zajíce či srnčí, trhne sebou a kamarád už ryje hubou ve škarpě. Stalo se mu to už několikrát, ten pes má hroznou sílu. A kdyby toto udělal směrem do silnice a zrovna jelo auto, bylo by neštěstí hotové. Jaga.
Já jsem Bubu i Dorotku vozila v košíku na řídítkách, vlastně denně, na zahradu.. Měla jsem je tam dost nakrátko uvázané, kdyby se náhodou rozhodly na křižovatce vystoupit. Obě holky se tvářily velice spokojeně. Dají se koupit košíky jakoby z pletiva na mouchy. Jsou poměrně hluboké, takže když malý pes sedí, kouká mu ven jenom hlava.
Jj, já mám tenhle koš:
Má i poklop, takže pes ne jen neuteče ale hlavně se mu nic nestane. Už jsem se s ní jednou dost ošklivě vyválela (ještě k tomu byla tři týdny před porodem), já byla celá sedřená a potlučená, ona jen seděla v tom košíčku ( bylo to dost legrační, protože v něm seděla na boku - na půl na drátech a na půl na kočíku), nebylo jí vůbec nic, strach měla jen o mě. Kvůli bezpečnosti tedy doporučuji radši tohle. Když jsme v lese, snadno jí pustím a běží si sama.
Jen musím dodat, že mam kernteriérku a vzhledem k váze 8 až 9 kg jsem se nakonec rozhodla uvázat koš na zadní nosič tak aby byl podél, ne napříč. Nejméně to tak hází když se potvora mele. Na řídítkách se kolo stávalo dost neovladatelným (proto jsem taky spadla). Ona i její štěně koš milují a rády v něm jezdí.
Zdravím, ten vozík jsem používal když byl pes malý a když už nechtél běžet, tak se svezl. Teď jsou našemu knírači dva roky , vozík už nepoužíváme , běží u kola. Mám takový držák s kouskem vodítka pod sedlem, nebo pokud je to možné běží i navolno. Vozík i držák jsem koupil u Zoohitu
Dobrý večer, jen chci upozornit, že vést za jízdy psa je zákonem o provozu na pozemních komunikací zakázáno!
Díky za tip. Jsem myslela, že je to dražší. A jak se to pejskovi líbilo? Neměl nějakej šok?
Voziky se delaji i pro psy. Spis bych se zamyslela nad tim, co je to za psa. Mladym psum neudela behani dobre na klouby, velkym tezkym psum take ne. Hodne temperamentnim plemenum typu border kolie naopak udelate velkou radost a sluzbu. U vycviku bych se zamerila na to, aby pes bezel vedle kola a nevybocoval z cesty. Zalezi, kde chcete jezdit, ale treba na cyklostezce by bruslari nemeli radost, kdyby jim pes zniceho nic vbehnul pod nohy.
Dobrý den,
na klouby běh udělá špatně jen velkým rasám kterým zrovna hodně narostly nohy, navíc jen na tvrdém podkladu, na hlíně či štěrku to zas tak nevadí. U malých a středních prťat to rozhodně problém není. Problém by mohl být v tom, že někdo na štěně celý týden kašle a pak ho v sobotu vezme za kolem, to je pro něj samosebou zátěž, musí být uviklé mít pohyb. Také se mládě nesmí uhnat. jinak rozhodně doporučuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.