Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám malého tří měsíčního yorkšírka a on je zvyklý dostávat od své chovné majitelky rýži s kuřecím masem a tak ji tedy dostává ale ráda bych aby nám papal i granulky ale ty prostě odmítá at jsou suché nebo namočené prostě je nechce,opravdu bych potřebovala poradit co s tím,chodím do práce a bojím se že má náš malý hlad,tak aby mu nic nechybělo už jsem opravdu bez radná,snažím se mu je vmíchávat i do dětské přesnídávky stačí jen malinká lžička ale on to jen vylíže a nic tak už nevím co stím. Děkuji předem za odpovědi
.
Dorotka dělala totéž. Stěžovala jsem si vetovi, že nechce papat, jenom rýžičku s masínkem a zeleninkou. Vet se na mě díval jako na blba a pak mi udělal přednášku, že jsou dva druhy jorků. Jeden je teriér, veselý, zdravý, nesmírně chytrý pejsek, který stále vymýšlí alotria. A pak je druhý, kterého krmí lahůdkama nejlépe po soustech rukou a který chodí, vlastně leží v natáčkách, skoro neumí chodit, protože ho stále nosí. Má problémy se zažíváním, protože se nepohybuje, jen dělá dekoraci na gauči. A prý, kterého psa chci já. Ještě chvíli a že budu říkat schodečky a veneček, že jsem zapomněla, že jsem si koupila teriéra. Ať přestanu blbnout, koupím kvalitní granule a počkám, až se milostivé uráčí. Že ještě nikdy neviděl pojít hlady psa, který má misku plnou granulí.Svého veta miluji, protože i přes tuto šílenou přednášku je to nesmírně laskavý člověk a veliký odborník. Dorka od té doby baští granule, kupuji Royal, pro malá plemena. Má předpisové hovínko. Když se čas od času slituji a dám ji něco jiného, vím, že musím dávat pozor, protože má srajdu. Jak pan doktor říká, není to průjem, jen vyrobí kravinec.
Jediná cesta.Nedat mu nic jiného.Neznám psa,který by dobrovolně umřel hlady.Však si zvykne...
Ale musíte vydržet ty vyčítavý oči...
Jen řeknu takovou vlastní zkušenost... Měla jsem stejný problém, tak jsem to řešila hladovkou. Vždy jsem mu dala na 30min misku-ráno,večer a pak vzala. Trvalo to 4 dny a pes ne a ne žrát
Pak si občas vzal 5 granulí, a když už sežral na jeho věk slušnou porci(10granulí-ne, nejsem tyran!), tak jsem mu dala pedigree kapsičku, a zase šly granule do háje
Tím chci říct, že bych mu nemohla dávat nic jiného
Jak jsem tu už mnohokrát v minulosti psal, jorci jsou potvory zmlsané. Kupte mu opravdu kvalitní! granulky a nechte mu k nim volný přístup i v noci. Nemáčejte je, dejte jen blízko vodu. Pokud psík bude mít hlad, sám si poradí. Pokud se během dne nají té rýže s kuřecím masem, nechte ho být, do ničeho dalšího ho nenuťte. Snad bych jen doporučil občas rýži nahradit ovesnými vločkami...
Holt tu platí, že tenhle malý psík dokáže být velkým pánem. Nedejte se!
Prostě mu dejte najevo, že nic jiného nedostane..mám dva pejsky a jeden papá granule od mallička a u druhého jsme ho museli učit, protože byl zvyklý na vařené jídlo. Dokonce je nechtěl ani když ten druhý je žral. Kupujeme velmi kvalitní granule, ve kterých je vše co potřebují a vaření žrádla pro psa bylo opravdu navíc, hlavně časově. Normálně jsme mu nasypali večer granule a když je asi tak do hoďky nehctěl, tak jsme mu je oddělali. Brzy pochopil, že nic jiného nedostane. Hlad je prostě nejlepší kuchař
Beruško, yorkové bývají chytří pejsci, nebál bych se, že zrovna ten Váš by dobrovolně zvolil smrt hladovkou.
Je prostě zvyklý na vařené a Vy se ho snažíte "předělat" na suché. Jde to, ale chvíli to bude trvat. Granule mu nechávejte stále, ať si může "kousnout" kdykoli a vařené mu dělejte pravidelně a omezujte dávky. Pejsek bude "nedojedený" a časem vezme zavděk granulemi a třeba zjistí, že mu chutnají více než to vařené (osobní zkušenost s moji ovčandou...)
Jinak co se týká značky granulovaného krmiva, tak to že jsou granulky dražší, mají lepší složení, více reklamy i více doporučení od veterinářů vůbec neznamená, že zrovna Vašemu pejskovi budou chutnat nejlépe a nejvíce. Doporučuji pejskovi nechat ochutnat více značek, pro tohle "minipejska" stačí na ochutnání hrst granulí, u rozumného prodejce tuhle hrst dostanete zdarma jako reklamní vzorek a při příštím nákupu standardního balení Vám ještě bude děkovat!...
Nechte pejska chvíli jen o granulích, a odolejte jeho vyčítavému kukuči, určitě si zvykne. Samozřejmě ale průběžně kontrolujte jeho hmotnost, aby jeho vzdor a psychický odpor vůči suchému krmivu nakonec neskončily jeho nezdravým úbytkem na váze a dalšími následnými zdravotními problémy. Je to teriér, má svoji tvrdou "palici"!
Zdravím, zkuste jiné granule. Náš pes je _ co se týká granulí _ ohromně vybíravý. Vyzkoušejte nějaké, co "voní" po rybě, to by mohlo zabrat.
Je to přesně tak, jak už se píše nahoře. Když má pejsek možnost, tak si vybere, co bude jíst. Nedávejte mu jen jídlo, na které je naučen od mala. Začněte mu jídlo střídat. Malou mističku, kam dáte pár granulek, jen třeba deset kousků, první je ale namočte do plechovky s masem a štávou, počkejte až trochu změknou a bude to krásně vonět. Nic jiného, mu k jídlu nedávejte. Musí mít u jídla misku s vodou. Chce to jen trpělivost.
Jorci jsou pěkně vybíravé potvůrky. Nehledě na to, že spousta majitelek bere psa psíše jako doplněk nebo hračku a dělá, co mu na očích uvidí.
Můžete zkusit změnit značku granulí (Vám taky nebude chutnat každá čokoláda stejně:D), ale nepřistupte na jeho hru "kdo je tady pán?" V mnoha rodinám je pán pes a všichni se řídí podle něj. Nebuďte další Pokud je nechce, věřte, že dva dva tři dny hladu si granule vezme rád...
Dobrý den granulky kupujeme kvalitní ale stejně to nějak nepomáhá ani když je tam má tři a více dní a vodu má hned u toho a kapsičky a takové věci taky nechce tak nevím co děláme špatně.
Ona ta kvalita je dobrá, ale tyhle granule psovi vážně nemusí "sednout". Zkuste jiné... a vydržte. Vím, jak moc je lákavé psím očičkám uvařit masíčko, aby se miláček měl dobře, ale pak Vás začne ovládat
Martina má pravdu. Eukanubu, K9 a ještě jedny prostě nejedla. Naštěstí jsem vždycky koupila trochu. Tak jsme se ustálili na Royalkách a jsme spokojené obě. Mám studenou spižírnu, tak objednávám celý pytel 8kg. Vydrží 4-5 měsíců. Kupte vzorek a vyzkoušejte. Dokud nenajdete ty správné.
Chce to klid, to se poddá.
Dobrý den, psala jsem už příspěvek nahoře. Všechny rady jsou dobré, všechny jsem vyzkoušela, ale pes ty granule pořád nemusel. V té době jsem neznala BARF a nepřicházelo v úvahu vařit. Pak jsem objevila způsob, který zabral na mého psa. Někdo si pomyslí, že jsem blázen, ale už 4měsíce to dělám tak, že každou granuli hodím na druhý konec místnosti, pes se za tím řítí a sežere to Má z toho fakt velkou radost a myslím, že se ani nezabývá tím, že to jsou vlastně granule, jen mu dělá radost, že může honit žrádlo :D:D Zkuste to, možná to týden potrvá, ale úspěšnost opravdu nezaručím
měla sem podobný problém..Mám ročního labradora, kterého jsem si přivezla z utulku. Žral všechno ale granule ne. Jenom když jsem si s ni sedla a granule jsem mu podávala, tak teprve si je vzal. Sám od sebe ani ň. Vyřešila sem to tak že jsem mu nedávala nic jiného. Nasypala sem mu plnou misku granulek a ať dělá co uzná za vhodné..Neutekli ani dva dny a pejsek zacal papat a vydrzelo mu to do ted...Ted kdyz ma hlad tak si dobehne k misce a vesele to všechno spořáda
Pokud nežere granule, kapsičky-porostě nic, zkuste syrové maso. Já jsem BARFista (krmím svou smečku jen syrovým masem) a nemůžu si to vynachválit . Mám taky jorka, labra´dorku a československého vlčáka jo a kočku :D. Zkuste třeba jen na zkoušku troč´šku syrovýho jatýrka
Moji psy by pro granule v misce ani nevstali...takovej blivajz ... vařené nedoporučuji ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.