Nejste přihlášen/a.
Ahojky,chtěla bych se zeptat jestli křeček ve 3 týdnech narození už může skákat po samičce..?..Můj křeček po ni skáče ale nevím jestli to není jen škádlení..(u toho i píská) děkuju
Skáče, jakoby se chtěl pářit (samička se nebrání a vyčkává, může mít zvednutý ocásek), anebo skáče a honí ji po kleci, zatímco ona utíká? Ono to pískání sice může znamenat jistou sexuaální aktivitu (křeček může zabřeznout už v 6 týdnech), ale také boj o teritorium.To však bývá mezi dvěma samci či samicemi, takže se spíše přikláním k možnosti, že sameček poprvé zkouší a učí se, jak na samičku
Každopádně za 17-22 dní budete mít zcela jasno...
Jen nezapomeňte, že pro mladé samice (pod 3 měsíce) může být březost a následný porod velmi problémový a samice může uhynout. Taktéž pokud bude před samečkem utíkat a sameček si bude chtít prosadit svou, může jí vážně ublížit. Mějte vždy připravenou ještě jednu klec nebo něco, čím křečky rozdělíte, kdyby šlo do tuhého.
Dobře ... Doufám že když už to bude takže neuhyne
.. Ale uvidíme třeba na to ani nedojde
...Ale jinak děkuji za radu
Křeček je jen zvědavý. Poznává, seznamuje se...Ale ještě nikdy jsem neslyšela, že by nakryl samici ve třech týdnech...:D
No moje setra dokázala namnožit za tři měsíce asi 60 křečků a to na začátku byli tři. Pravda bylo to před 30 lety tak asi byli plodnější ti křečci
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.