Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odnaučím křečka kousat?

Od: zuzkaaradus odpovědí: 8 změna:

Čauky,už mě nenapadá žádný způsob jak ho odnaučit kousat! :( .. prosím kdyby jste věděly nějaký způsob dejte mi prosím vědět :) ..Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Bude to stejný problém, jako odnaučit psa štěkat...bohužel to má instinktivně vrozené...

eva19971997*
hodnocení

2x

Ahoj, já mám taky křečka a taky kouše. Jakého křečka máš? jestli máš džungaráka nebo roborovského tak ty asi kousat neodnaučíš, já mám doma džungarského, kouše ale i přes to ho mám ráda. Syrští křečci vetšinou nekoušou . :)

zuzkaaradus
hodnocení

:) ...mám džungarskýho no :) ..ale i tak stejně děkuji za odpovědi :) ...Mám ho také moc ráda i přesto :))

Zdravím. Našla jsem na netu tuto radu, tak si myslím, že za vyzkoušení stojí:

Je třeba dodržovat několik doporučení. Brát křečka na ruku alespoň 2x týdně, ruka by měla sloužit jako překladiště mezi klecí a volným prostorem. Ruka musí křečka zvedat opatrně tak, aby se ji nebál. Ruka by na sobě neměla mít pach jídla a taktéž by neměla být cítit nějakou kosmetikou. Pokud se křeček snaží do ruky kousnout, jemně na něj foukněte směrem k čumáčku - je to pro něj jiný zajímavý podnět, tento úkon klidně opakujte vícekrát. V zásadě lze říci, že tímto způsobem odnaučíte křečka kousat zhruba do dvou týdnů, potom již ruku svými zuby zkoumat nebude. Každá další osoba, které s křečkem přichází do styku však musí projít stejnou procedurou.

doplněno 11.03.12 16:08:

Není zač.

zuzkaaradus
hodnocení

Děkuji moc :) určitě vyzkouším ;)

kreha*
hodnocení

1x

Vím, co funguje na potkana, ale to je taky nesrovnatelně inteligentnější zvíře, než křeček.Když potkan chce kousnout, tak na něj platí, když ho obrátíte břichem vzhůru a chvilku ho tak držíte i když se brání. On pak pochopí, že kapitánem není on, ale člověk.;)

andulka*
hodnocení

0x

čau,měla jsem křečka a taky kousal mříže a to křečka prostě neodnaučíš.jediný způsob je ten že ho častěji budeš vytahovat ven z klece protože když křeček kouše mříže znamená to,že se chce dostat ven.doufám že tvůj křečík mříže kouset přestane a budete oba štastní.

zuzkaradus*
hodnocení

Jojo mříže kouše jen občas..Ale když je volná chvíle je stále venku v ohradě a běhá :)) Jinak děkuji za radu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]