Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Léky pro slepici na horečku

Od: petrasitnerova* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,
babička si myslí, že má jedna ze slepic horečku. Je vhodné jí dát Paralen, nebo něco podobného? Vím, že třeba psa bych tím otrávila, je tomu tak i u ptáků? Popřípadě, jak srazit horečku?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Horečka u drůbeže není běžná a jak to babička poznala? Lidské léky jsou na drůbež neúčinné někdy i škodlivé. Nic mě nenapadá jak vám pomoci, já jsem se s horečkou nesetkala, ani jsem o ní nečetla. To netvrdím, že neexistuje.

Poproste babičku, ať pipině ukončí trápení a při kuchání zjistí který orgán stávkuje. Je možnost ještě jít na veterinu, ale léčení jedné slepice převyšuje mnohokrát pořizovací cenu nové pipiny.

des*

Slepice se neléčí.Pokud některou postihne něco zvláštního,tak se zařízne,aby se dala ještě zužitkovat.

petrasitnerova*
hodnocení

Jak to poznala nevím :D ona je taková odbornice samouk :D řeknu jí ať udělá polívku a netápí se léčbou :D

cyril*

Je-li horečka dostatečně vysoká, nemusíte polévku ani moc vařit! :D

ukulele*
hodnocení

0x

*zed*jestliže má slepice a to v tento čas vyšší teplotu než obvykle, tak NEMÁ horečku, ale kvoká, respektive se připravuje ke kvokání a to je milé barbíny proces, kdy chce zasednou na oplodněná vajíčka, ty vzniknou tak, že se mají kohoutek se slepičkou moc rádi a vysedí kuřátka, ty pak vyrostou, část z nich jsou kohoutci a část jsou slepičky, které budou mít zase někdy vyšší teplotu a zase zasednou na oplodněná vajíčka a takhle se bude celý proces opakovat znovu a znovu

petrasitnerova*
hodnocení

Tak za a) nejsem barbína a za b) nejsme uplný kryplové, abychom nepoznali, kdy slepice kvoká! Takže pro příště si svojí duchapřítomnou odpověď strčte...víte kam! *stop*

jiri99*

Nechci Vám do toho moc kecat, ale není slepice náhodou studonokrevné zvíře? Tudíž nemůže mít horečku. Problém asi hledejte jinde..

Snad Vám to pomůže..

poiu*

Ptáci (takže i slepice) jsou teplokrevní.

janmatusik
Nevím kdo napsal, že slepice nemůže mít horečku,protože je prý chladnokrevná.Já tu teď mám jednu která je mnohem teplejší než jsem já a nevypadá bohužel vůbec dobře.I slepice může mít horečku není to plaz nebo obojživelník.Bohužel nevím co s tím dělat a tak se obávám,že ji zítra půjdu zakopat.

hodnocení

0x

Není to ptačí chřipka? Asi bych to řešila veterinářem, kvůli nakažlivosti

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]