Nejste přihlášen/a.
dobrý den,byla jsem rozhodnuta že si koupím králíčka ale pak mě zajímala i andulka.je mi 9let doma jsem 1,2,3,4,5,6 hod ráno a 15,16,17,18hod odpoledne.chci tedy zviře které vydrží 9 hod samo a když příjdu domů bude si semnou hrát.předem děkuji za odpověd.Foltýnová
A nechcete něco menšího třeba potkánka? ti jsou mazliví až až a také velmi chytří Co se týče králíka, mám doma dva, jsou to úžasní tvorečkové, ale... Strašně pelichají, zvlášť když se přesrsťují - jaro, podzim. Potřebujete docela dost času než je naučíte, že všechny bobky patří do klece a to samé s loužičkama. Já to toho našeho nenaučila doteď a nejlíp se mu samozřejmě čůrá v posteli :D Jsou sice krásní, roztomilí atd. ale nejsou to uplní mazlíci - moc dlouho Vám na jednom místě nevydrží, rádi se schovávají... Stačí abyste se mu pár dní nevěnovala a už je poznat, že si na Vás jakoby "odvykl". Jo a je nutně potřeba pravidelné čištění - minimálně jednou týdně jinak smrdí jak tchoř
stříhání drápků a očkování by pak mělo být samozřejmostí...
Morče jsem nidky neměla - osobně se mi vzhledově moc nelíbí - ale znám spoustu lidí, co si ho nemůže vynachválit A andulku, no já ji vždycky chtěla ale jak jsem byla ještě jako dítě na návštěvě u kámarádky, která měla strašně hlasitou a uřvanou potvoru a teda taky zlou a zlomyslnou jsem byla vyléčená
Ále, na morče prď za 1. vydává zvuky, za 2. na jeho srst mužeš mít alergii, za 3. je to takový ,,divný neforemný zvíře" :D (podle mě)
mně je 15 let a mám doma králíčka
lvíčka. Mám samici...a ...králíčci mají mnoho druhů, ale doporučuji zakrslíka. Mají různé typy srsti (satén-krátkosrstý-angora..). Typy králíčků (nejběžnější zakrslíci) - teddy (dlouhá hebká srst), lvíček (středně dlouhá srst - akorát a u hlavičky mají víc jemných a delších chloupků, jako malí lvíčci)... prostě, to se nedá popsat.. :D prostě doporučuju králíčka. Ubytuješ ho v kleci (min. 80 cm na délku) a pokud bude hodně venčení, bude to supr!
A nejlíp, pokud máš zahradu, abys ho tam v létě (do stínu) dala do ohrádky na travičku
. Jinak... víc info ti o nich řeknu přes meil: luciejilkova@yahoo.com
PS: Andulku si nekupuj.. pokud je delší dobu i přes dopoledne sama.. hrozně tím trpí..a jsou schopny na samotu zemřít. Mám důkaz. Stalo se to bohužel známím..
Králík:
1) nevydává zvuky, především nedupe
2) neexistuje alergie na králičí srst
3) je velmi foremný
Hej! Neurážet králíčka! A za 1. Ne, králíček nevydává zvuky. Jen když je k smrti vyděšen - to jsem jednou zažila s mou Bíffou :D historka za života xD.. a to dupání - jen když je nevyběhanej, nebo když se ráno těší na krmivo ale to začne až kdyý vidí, že jsem otevřela oči :D
za 2. Ano, existuje ;D ale víš jaký jsou úúžasnýýý druhy srstí na králíčky? satén, dlouháč, krátkáč, středňák! a víííc! tyyyjo
za 3) Ano, králíčci JSOU! foremný! jsou kváášnýýýý
Milá Cookie, vůbec jsem se nasnažil Tvého milovaného králíčka nějak urazit. vím že je Tvůj a je tedy nejlepší.
Ale snažím se trošku objektivněji vysvětlit Tvoji odpověď, protože kdybys napsala, že nejlepší jsou králíčci - protože Ty toho svého miluješ, vyšlo by to asi nastejno.
Tvého králíčka Ti přeji a nezávidím, ale třeba pro mne je srovnatelným zvířecím přítelem třeba pes, kocour nebo i koník...
Ále jo, to já beru - já to myslela ironicky a navíc já miluju stejně jako králíčky psy.. koně.. i jezdím a doma mám 2 psy a ještě 2 potkánky
takže já neprosazuji jen svého králíčka... ale doporučuji
Ano, králík není tak kontaktní jako morče, proto třeba při setkání nevydává zvuky. Tazatelka ovšem nepsala nic o tom, že by chtěla zvíře beze zvuku Taktéž na králičí srst může být silná alergie, takže tento argument je zce nesmyslný. A také se králík nemusí každému líbit, to je věc vkusu. Pro mě je na prd zase králík, nejlepší jsou hadi
Nojono tak když ti je 30 bo kolik
mě je 15 a věnuji se chovu králíČků! A kontaktní jsou. Já bych nemohla mít zvíře, které jen sedí na (když to tak řeknu )- prdeli.. a sami nepopojdou. Králíček je energický, sranda s ním je, stejně tak se i mazlí a blbnou
Hady mám od 14:D A nikdo netvrdil, že nejsou kontaktní, nebo jo? Kontaktní je každé zvíře, kterému nevadí, když ho hladíš a taháš. Já nemohla mít zvíře se srstí, peřím či chlupy, tak mi toho moc nezbylo, ale aspoň se nemusím bát odjet na týden, protože by zvířátko chcíplo hlady nebo smutkem
No.. ty se sice nebojíš odjet na týden.. (já bych se nebála odjet klidně na měsíc.. xD) ,ale být tebou bych se bála o svuj krk to jako.. je nutnost s tím počítat. A já bych nechtěla počítat s tím, že mi had vyleze na krk a uškrtí mě :D ne to ne
Já s tím nepočítám, protože nemám doma šestimetrové krajty Bát se u každého hada, že tě uškrtí, je blbost...moji mi nikdy nic neudělali. Odjet můžu i na půl roku a had stejně přežije
Je to nezmar.
To je super no ale to nepotřebuju.. já potřebuju svýho králíčka (již březí! tak za 7 dni se mi narodí maminkaaaaa) 2 psiskouny a potkánky. To je vše a pak pokračovat s chovem králíčků linie Biffy
) :D
jo a ještě potřebuju ,,svýho" pronajatýho koníka
Martino, Cookie má na kontě 15 let a hlásila to hned v první reakci, nebyla vulgární, snažme se ji brát takovou, jaká je, mně její vyjadřování ani prosazování jejího milovaného králíčka nijak neuráží a nevadí. Ať si tazatelka z našich vyjádření sama vezme, co potřebuje, v devíti letech už určitě umí sama velmi dobře přemýšlet, OKI?
Neuráží, ale prosazovat si něco tak - ostatní je na prd a jiné, co psala o jiných zvířetech, je sice adekvátní věku, ale prostě se mi to nelíbilo Zahazovat ostatní alternativy ve sylu "moje zvíře je nejlepší a ostatní jsou k ničemu", sice není urážlivé, jen se mi to subjektivně nelíbilo
Víte, jak to myslím
Ano, chápu to, určitě. Ale taky chápu, že pro někoho je NEJlepší králíček. Tak to té 15-tileté slečně fakt nebudu urputně vymlouvat, Protože ONA má svoji pravdu. A tu svoji pravdu vnucuje ostatním úměrně jejímu věku a její lásce k tomu "nedupajícímu antialergickému foremnému" zvířátku. V tomto případě jsem velmi tolerantní, zkuste to taky, je to celkem fajn!
Nevymlouvám:D, pouze jsem chtěla o kapku více pochopení pro ostatní a více slušnosti Jinak se rozumíme
Jj, více slušnosti... Mně osobně třeba tykání od 15-tileté puberťačky nevadí, protože z toho nějak cítím upřímnost, a snahu o férovou komunikaci (...a připadám si jaksi omládlý ). Naproti tomu tykání třeba od "starší dámy" v mém věku mne trošku vadí, v tomto věku by dámy měly nejdřív tykání nabídnout, než na něj plynule přejít. I to je podle mne trošku záležitost slušného chování.
A to, že Cookie sympatie ke svému chlupáčovi tady skoro každému vnucuje je asi tím, že si slečna myslí, že je na nějakém tuctovém "fóru" (jak vlastně sama napsala). Neuvědomuje si zatím, že je na (většinou) vážné a (někdy) odborné poradně, časem se to určitě naučí, já jí držím palce. Ale vlastně si rozumíme!
Tož tykání mi defacto taky nevadí (jak u koho, ale i já tazatelům někdy tykám), ale víte jak, snažím se chovat slušně a nikdo pro není hej nebo počkej, a to vyžaduji zase zpětně:D
Děkuju, že se mě zastáváte, ale i kdyby mi paní Martina říkala, jak jsem hrozná, že tu píšu samý nesmysly, že jí to vadí.. já mám sice teď velký výkyvy nálad, ale to svoje mi prostě nikdo nevymluví, i kdyby se paní Martina stavěla na hlavu. Na králíčky alergie být může, ale na morčecí bývají víc, záleží taky na typu srsti. Máte alergii na psí srst a někdo Vám cpal Yorkšíra, já pudla. Vy si řeknete ,,Šmarja.. alergii budu mít na psí srst at mám doma klidně cokoli..". Ale bohužel.. tududum. Pudl nelíná a proto na něj nejsou alergie. Podobně je to s králíčkama . Morče může mít sice taky různé typy srsti, ale králíček má opravdu větší výběr.. takže taky proto. A jen dodatek, moje Biffy opravdu nedupe
to je potvrzeno - proč bych to asi psala - podesátý.
On někdo psal, že píšeš nesmysly a že jsi hrozná? Aspoň si prosím nevymýšlej Nic takového jsem nepsala. Jen mi vadil přístup "králíček je nejlepší, všechno ostatní je na prd a protože si to myslím já, je to pravda".
Na morčecí srst nevím, zda bývá častěji alergie, zato na králičí je prudší. Pudl sice nelíná, takže nemůže být alergie na srst (stejně jako u jorkšíra), nicméně psi se čistí olizováním, a ve slinách jsou alergeny, které pak uvíznou na srsti.
Vidíš? Každé zvíře má svoje, neexistuje pravda, že jedno je lepší, než druhé. O to mi šlo. Ne o nějakou žabomyší válku.
Nedělej chytrou. Nevymýšlím si, mluvim jenom pravdu. Mě vadí věcí.. jednou je ta, že se mi lidi *cpou* když to tak řeknu slušně do mejch věcí. Tobě může bejt úplně ukradený, co si já budu myslet.. když mi tu budeš přes fórum psát svoje názory oproti mému mínění, opravdu mě Ty nepřesvědčíš. Noo, jenže Yorkšír je malej, nechávají s emu delší chlupy, takže se na ně nachytá víc prachu a nečistot.
Hele, tady se nikdo nebaví o slinách ale o srsti. A bohužel..zatím nic nevidím. Ani nic přeborného jako třeba že se najednou objeví Arabská plnokrevná klisna na naší zahradě. Ale jo, pravda se vždycky najde. A to jako myslíš že já jsem žába nebo ta myš? No? To teda díky.
Cpou do tvých věcí? A kdo tady všem cpal králíka a všechno ostatní pomlouval? Já tě nemíním přesvědčovat, chtěla jsem jen, aby ses nenavážela do všech okolo proto, že si myslíš, že je králík nejlepší. Místo toho mě urážíš a vymýslíš si něco, co jsem vůbec nepsala.
Bavili jsme se alegii. Alergie se rovná alergeny, to se rovná sliny a srst. Když už chceš o něčem zapáleně mluvit, tak si aspoň zjisti základní informace.
"Ani nic přeborného jako třeba že se najednou objeví Arabská plnokrevná klisna na naší zahradě. Ale jo, pravda se vždycky najde. A to jako myslíš že já jsem žába nebo ta myš? No? To teda díky." - to celé je nějak mimo téma, nechápu.
Ale to je zbytečné. Hádám se zde s uraženým dítětem, které má prostě na všechno odpověď a vždy má pravdu.
Sbohem.
áel je to věc vkusu... já jsem na králíčky, koně a psy. Nemám v plánu si pořídt hada takže v poho :D
Morče si pořiď! Nejlépe dvě a klec, aby měla 100cm na dýlku. Jo a stejného pohlaví. Je srandovní se na ně dívat, jak se chovají. Můžeš je chovat i venku v králíkárně a udělat jim výběh na zahradě,dvorku.. pokud máš možnost.
Pro cookie: 1. No tak vydává zvuky, aspoň něco, králík akorát dupe. Ty taky mluvíš tak to morče taky. 2. A na králíka ne? A co když má alergii na seno.. Většinou je ale alergie na sliny nebo prach v srsti a pokud má alergii na srst tak si může koupit skinny. 3. A co to znamená "divný neforemný zvíře"? :D
Dívat se na králíčka je věltí radost než na ukvívaný morče... králík dupe a to jen když nemá dostatek pobyhu A TĚŠÍ SE NA TEBE! Je to hrozně roztomilý zvířátko... oproti morčeti. Prostě morče vypadá jako divnej mini pes skříženej s křečkem a vzniklo z toho ...pazvíře. Králíček je králíček. Morče při venčení.. čmudlá srstí o zem a králíček ,,hopká" ^^ a ty kukadla.. krásný tvor! A rozhodně má krásnější pohyb... co dodat.
To je ryze Váš osobní dojem, tak ho tu nevnucujte jako nutnou pravdu. Každý má rád jiné zvíře a samozřejmě si ho hájí, ale to, čím zde argumentujete, jsou pouze Vaše subjektivní dojmy.
Takové zvíře ani neexistuje), já zde nepsala, že je králík lepší, než všechno ostatní, protože to ostatní co cosi podivného vzniklé křížením, je to zvíře na prd, protože je ukvíkaný. To jsou pouze hloupé řeči. Klidně si své zvíře prosazuj, ale neurážej ty kolem s přesvědčením, že jediné tvé zvíře je to nejskvělejší. Chápu, je ti 15, ale přece jen by to chtělo trochu soudnosti.
Já už jsem pochopila, že ty si nedáš pokoj s tím tvým *přesvědčováním mě* takže už bych to raději vzdala
Teď opravdu plácáš nesmysly. Pokud chceš, aby se nikdo neonavážel do králíků, tak proč kritizuješ to ostatní? Nemyslíš, že pak ti ostatní mají právo kritizovat zase králíky? Když si přečteš, co jsi napsala, kdo tu vnucuje a přesvědčuje, že králík je nej a všechno ostatní je hnus?
Nesváděj svoje chyby na ostatní.
Mě je jedno, co tu budeš psát. Mě je tohle fórum celkem ukradený co se týče citů a subjektivity. Takže se klidně navážej na králíky, ale si ti to bude na prd, protože to k ničemu nevede.
Já se do nich nenavážím, taky si jednoho možná koupím v létě. Ale ty tady furt píšeš jak je králík to nejlepší a morče je pazvíře,neforemný..
Susenko, to nemá smysl, sama vidíš. Pokud se někdo registruje na fóru s tím, že je mu celkem ukradený, tak to asi o něčem svědčí...
Přečti se výše reakci od admina. Vyjádřil přesně to, co jsem chtěla číci. Tobě je možné ukradené, jak se chováš, nám ne.
Mě je ukradená pocitová stránka. Hele mě už nebaví tvoje poučování. Poučuj si svoje děti pěkný večer.
Vy byste si měl přečíst a opakovaně přečíst znovu, abyste se ujistil, že já mluvím o pocitech a emocionálních vztahů mezi mnou a fórem. Ne o etice. Samozřejmě, že toto upozornění byste měl dát i Martiněě , která se také začla navážet do mých názorů. Díky
Navážet? Nikoli. To si ty myslíš a děláš ze sebe ublíženou. Jen jsem chtěla, abys nenapadala ostatní zvířata, když tomu nemáš žádný důvod, a neprosazovala jen svůj názor jako správný. To je slušnost. A pokud sis všimla, nenapsala jsem to jen já, ale i další, abys neurážela ostatní zvířata Navíc sis k tomu vymyslela, že jsem napsala jak jsi hrozná, což je lež.
Na to jsi začala provokovat a urážet. Kdo se do koho tedy naváží, je zcela očividné.
Morce je fajn, meli jsme je v bedynkach na maso, co maji reznici. Bylo to fajn, nez jsme je naucili vyskocit ven a jit na prochazku, oni si snad tema bobkama znacili cestu :D. Prijdem domu, vsude nasr., ale morcatka v bedynkach a delaji jako ze nic. Mozce samo urcite vydrzi a hrat si s nim muzes, trba ho vypustit a podobne. My jsme jim delali ruzne tunely a schovky. Jak uz tu nekdo psal, v lete meli vybeh na chalupe na travicce. Mel jsme je pekne v sene a chodili jim na zelene snad kazdy den. Prace byla ocenea tim, ze nam zili opravdu dlouho
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.