Nejste přihlášen/a.
0x
Fofrem v lékárně koupit kapky na prdíky pro mimina sab simplex Sab simplex a podat dvojité množství. Masírovat bříško, pravděpodobně nepije, nežere. Za 24 hodin už bude pozdě pokud do něj nedostanete injekční stříkačkou vodu a rozvařené, rozmixované např. ovesné vločky. Mokrým krmivem to nebude, to králici nežerou. Chyba bude v krmné dávce nebo nekvalitním krmivu. Nedostal něco navíc, na co není zvyklý?
doplněno 10.03.12 12:34:a hontk proutkem po dvoře, chce to pobyb a zase pohyb
doplněno 10.03.12 12:34:*a honit ...
Právě že nic jiného v poslední době k jídlu nedostal:/ Krmení dostává furt stejné.Vodu sem mu do tlamičky dostala a pak se i sám napil a pokusoval i seno.
To by se ještě mohlo podařit králíka zachránit. Bobkuje? Není zápach v kotci? Nemá průjem? Popište krmnou dávku králíka, třeba tam je něco na závadu.
0x
Když je králík nafouknutý, je zapotřebí ho 20-30 minut nechat plavat ve studené kohoutkové vodě. To je zhruba 10°C studené. Králík to bezpečně vydrží a musíte to vydržet i vy. Některý krákík během plavání pustí bobky. To je dobře, uvolnňují se cesty. PV=rT. Ochlazením se sníží teplota plynů, tlak a agresivní koksidie přestanou tolik pracovat. Po 20-30 minutách králíka vyndáme, necháme okapat a dáme zpět do kotce. Trávení mu rozeběhne i svalový třes. Králík, který nepřišel k jádru první den, druhý den žere seno. Za týden i jádro. A co je důležité, mnohokrát po příhodě na játrech ani stopa. Ptkp
0x
normalne zere, jako by ji jic nebylo. Dik. Super rada. Drive mi kazdy nafoukly kralik uhynul. Fakt tu funguje!
0x
Přídávám se ke zkušenosti s nafouknutým králíkem při dietní chybě. Nutné je hned zasáhnout když vidíte, že králík se do žrádla hned nepustí. Doposud jsme nikdy nebyli schopni vychytat tu počáteční fázi nafouknutí a nikdy jsme žádného králíka nezachránili podáním bylinného výluhu se sabsimplexem nebo jiným přípravkem podpůrným na trávení.
Teprve dnes večer, když jsem šel krmit trávou (krmíme ráno - ječmen s granulemi a večer přes léto tráva nebo když je mokro tak seno) , tak jsem si všiml že samice s mládaty pod sebou nechce žrát. Ponořil jsem ji do půl těla do lavoru se studenou vodou na 20 min, poté trochu osušil hadrem a vrátil zpět do kotce... cca po 10 minutách z ní vyšel bobek a třas těla jak jí je zima ji i donutil si dát seno. Pro jistotu jsem dal bylinny odvar z kminu a fenylu + namíchaný přípravek od vetrerináře na podporu trávení - určený teda pro velky dobytek jako jsou krávy,ovce a kozy... ale tak snad to zvládne!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.