Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat.
Už nějaký pátek se rozhoduji, že si pořídím fretku, dostatek místa a času na ní mám. Ale na pohled se mi zdá taková "zákeřná" viděl jsem mnoho videí kde jsou fretky roztomilé, tak se chci zeptat. Mají fretky v povaze být agresivní? Nebo každá je jiná a každá má jinou povahu? Předem děkuji.
Fretky jsou povahově velmi různé, hodně záleží na tom, jak se jí chovatel věnuje, jak si ji vymazlí. Některá fretka neublíží ani cizímu, jiná ochutnává téměř všechny okolo.
Pokud si ji budete opravdu chtít pořídit, určitě nekupujte třeba ve Zverimexu, doporučuji nějakou ověřenou chovnou stanici a s chovatelem nadále spolupracovat. Poskytně Vám mnoho cenných rad do začátků a průběžně Vám bude nápomocen při řešení případných problémů s Vaším novým miláčkem!
První by to chtělo seznámit se s někým, kdo fretku už doma má, získat první rady a zkušenosti. Je normální, když má chovatel doma mládě fretky, většinou jsou ruce, celé poškrábané. Fretka má hodně ostré zuby, jako jehličky - a to pak stačí málo, aby tekla krev nebo se natrhla kůže. Aby fretka nekousala prsty, je dobré jí nabídnout hračky, házet a přetahovat se s ní o hračky. Moc nepomůže, zavírat jí do klece. Bere to jako trest. Fretku chce hned od malička, utahat na procházce. Vzít jí na vodítko, nechat jí ať si lítá kam chce, Hodinu i více. Pak to chce mazlit, mazlit, je to mazel. Fretka se musí vyřádit venku, pak není agresivní. Když se naučí fretka, od malička dlouhé procházky, mazlení, pak je milá, ale... Jen můj názor
doplněno 10.03.12 08:28:Píši to jen proto, abyste počítal s tím, že je to šelma, jako k šelmě se musíme chovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.