Nejste přihlášen/a.
Uý delší dobu mám panickou hrůzu z hadů a může to být jak obrázek na fotce, nebo když o nich někdo jen mluví a dokonce i když to teĎ píšu tak mě bere mráz po zádech .. stáva se to že prostě jakmile se někde s nějakýmm hadem setkám tak se okamžitě začnu klepat,mám strach,oblije mě horko a nejsem schopná nic udělat myslíte že to může být nějaká fobie?
Může to být fobie. Vlastně to hodně zní jako fobie Dobrá zpráva je, že je léčitelná, s dostatečným odhodláním i sebe-léčitelná, ale pokud by se vám do toho nechtělo samotné, tak určitě s psychologem - fobie z takhle konkrétních věcí se léčí zdaleka nejlíp, líp, než nějaké abstraktnosti. Zjednodušeně řečeno, je nutné se zkrátka otužit. Pokud víte, nebo zjistíte, proč ji vlastně máte, o to to půjde lépe. Je to sice docela šikovná fobie, v našich krajích se hadi moc nepotkají, ale stejně - nenechte si ničím takovým omezovat život a začněte ji řešit. Hadi jsou fajn
Jako jednou jsem na hada narazila v létě v lese a to jsem vážně myslela,že se nerozejdu vážně neuvěřitelný pocit úzkosti ... a na škole co se týče zemědělky tak jsme pořádali nějakou akci ohledně domácích mazlíčků a jako přišla za mnou kámoška s hadem v ruce a to mě mále sekrabávali ze stropu od strachu ..prostě slzy strach všechno bála jsem se prostě pak vůbec projít kolem dveří .. no snad s tím něco podniknu a odhodlám se .
Nenuťte se hned kdo ví do čeho. Pověste si obrázek nějakého milého hádka na monitor, třeba kresleného. Napište o hadech povídku (a klidně jim to tam natřete ), alespoň z dálky si je okukujte ve Zverimexu... až přestanou vadit imaginární, začněte se přibližovat skutečným. Respekt z nich je na místě, ale člověk - pán přírody
Sobě většinou ordinuju "hodit do vody, ať plave", takže zjistit, že se bojím hadů, někde si zařídím, ať mi ho omotají kolem krku, ale myslím, že postupné otužování bude fungovat docela dobře, byť jen trochu pomaleji
Mám úplně to stejné, stejné příznaky. A myslím, že to fobie je. Jednou jsem mluvila se známým- psychologem. Zkoušeli jsme to probrat... vždy jsem si myslela, že se spíš bojím takových těch jedovatých (ikdyž se bojím všech, i blbého slepýše, který ani není had), ale psycholog mi řekl, ať si představím se, kdekoliv a že se za mnou najednou plazí had a ať mu ho popíšu, popsala jsem typického škrtiče, jak se plazí po mém těle a svírá mi tělo. Nakonec jsme přišli na to, že když mě moje mamka rodila, tak že jsem byla přiškrcena pupeční šňůrou a docela dlouho se dusila. Přišel na to, že moje fobie pochází odtud, od této vzpomínky, kterou mám uchovanou někde hluboko, hluboko v mozku a že se s tím dá něco dělat. Já jsem ale tak líná, že s tím nic nedělám, jen se vyhýbám čemukoliv co by mi to připomínalo... Každopádně pokud se toho chceš zbavit, tak bych doporučovala k tomu psychologovi zajít a poradit se. Já za ním jednou taky zajdu!
Je to jedna z nějčastějších fobií - herpetofobie, aneb strach z plazů. Buď v klidu. Ale - nic by se nemělo přehánět, pokud ti vadí i obrázek, tak je to vcelku hodně rozjeté a mělo by se s tím něco dělat.
Já mám spíš ofidiofobii- čili fobii z hadů. Plazi jako takoví mi nevadí, chci si koupit želvu, přijdou mi krásné, když vidím krokodýla na obrázku nebo v zoo, tak jsem v klidu (normálně ve volné přírodě bych se asi po..., ale to asi každý). Ale je pravda, že z ještěrek mám taky hysteráky... :D Ale hadi- to je šílené!
Zajímavé... ale je fakt, že ačkoli patří had i želva do stejné třídy, ta se dosti liší Pokud Vás to nějak omezuje v životě, možná by stálo za to zkusit nějakou odbornou terapii. Ono obrázky hadů a ještěrek nejsou na každém kroku, a narazit u nás na hada je vzácnost, ačkoli jich jsou mraky.
Pokud máte strach z blížícího se léta a ještěrek či hadů vyhřívajících se na sluníčku v přírodě, čas od času zabouchejte nějakou holí do země nebo silně zadupejte. Hadi a ještěrky jsou citliví na vibrace země a z větší části se raději vytratí někam jinam
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.