Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka v posteli

Od: janulka* odpovědí: 22 změna:

Zdravim, potřebuju slyšet i jiný názor. S přítelem se věčně hádáme skrz kočku jakmile nejsem doma už si jí sebou bere do postele a to i presto ze kocka lita cely den po venku, i kdyby ji tlapky umyl sebe vic tak prece kočka je největším nositelem bacilů a řekla bych že nemá v lůžku co dělat na čistej peřinách ja jí do pelechu taky nelezu i když je to britská tak má snad svoje místo ne? Díky

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

4x

Nevim jak vy, ale ja od zvirete jeste nic nechytla, kdezto od lidi jsem uz chytla vnitrni i vnejsi parazity, mononukleozu, chripku, anginy atd. Kocka je nejcistotnejsi domaci zvire a pokud je pravidlene odcervovana, nemusite se bat. Vetsi riziko je nakup peciva v super hyper, kde ho pred vami ohmata bezdomovec, ani o tom nemusite vedet, nebo cestovani mestskou dopravou. Cim presne byste se chtela od kocky nakazit? Vyse zminovana toxoplazmoza je blbost, to byste musela pojidat syrove kocky nebo dva dny stare kocici vykaly a to slusne vychovana dama, kterou doufam jste, nedela. A i kdyby, tak je lepsi si toxu prodelat pred tehotenstvim a mit protilatky nez si ji poridit az v tehotenstvi, to pak muze byt problem. Jinak ja za sebe muzu rict, ze kdyby muj partner netoleroval moje kocky, nemohla bych s nim byt a bylo by na case ho vymenit.

Bohuzel z toxoplazmozou to nei tak jednoduche. Cetl jsem clanek, kde clovek, ktery se na ni specializuje varoval, co vsechno to napacha v mozku. Napr. zhorseni reakcni doby, nebo u muzu dokonce i zmeny povahy (vice dominantni, ignorujici narizeni, mensi reakce na city)

doplněno 08.03.12 14:42:

Jinak je pravda, ze z postele, kdyz se tam nevykadi to nechytnete. Spis ze zeleniny na zahonku, kterou poradne neumyjete

hodnocení

3x

V první řadě - kočkám se tlapky neumývají. Toto a dokonce ještě i koupání koček je trápení zvířat. Kočka se umí očistit sama, a to dokonale.

Je zajímavé, že obecně stoupá zájem o domácí chov slepic. Divím se, že těm zájemcům o domácí vejce ještě nikdo nepřipsal připomínku - vejce často bývají umazaná od trusu, vy na to opravdu sáhnete?

Od kočky v posteli nehrozí absolutně žádné nebezpečí, kočky, co smí do postele, mívají své veterináře. Kočka v posteli, pokud se přitulí, tak leda pomůže od bolesti hlavy, případně umí najít jiný problém v těle daleko dříve, než má člověk příznaky.

martinaa*

Argument s domácími vejci je celkem nesmyslný, protože člověk denně sáhne na ledaco - kliky u dveří, šaliny, auta, klíče atd. Pokud sáhnu na špinavé vejce, poté ho jemně očistím a okamžitě si umyji ruce. Vejce mi neskáče po bytě, neválí se mi v posteli ani nehopsá po kuchyňské lince.

ladinpraha*
hodnocení

1x

Jednoduchá rada - buď bude postel používat kočka nebo já. Pokud je postel moje, vyhodím je oba.

hop®
hodnocení

1x

Pokud si někdo pořídí kočičku nebo kočičáka, asi by se předem měl smířit s tím, že kočka nebude pouze na zemi a na povel nevyleze z pelíšku. I kočka potřebuje občas (dle své vlastní úvahy) nějakou lidskou společnost, třeba se jentak přitulit a nechat pomazlit. Souhlasím s tím, že tabu by měla být kuchyňská linka či jídelní stůl. Ale pokud nechcete, aby lezla do postele, je schůdným řešením ji prostě do ložnice vůbec nepouštět. Kočka spíž oželí, že zůstane za zavřenými dveřmi, než aby stála před postelí a nemohla si k vám vyskočit do peří. A co se týká obav z přenosu chorob či cizopasníků, určitě bych velký strach neměl, kočka je velmi čistotné zvíře! Jen můj názor...

doplněno 08.03.12 16:44:

*spíš *zed*

martinaa*
hodnocení

0x

Kočka je jedno z nejčistotnějších zvířat, samozřejmě pokud je odčervená. Pokud ovšem lítá celý den po venku, v peřinách opravdu nemá co dělat. Měla jsem kdysi přítele, co měl doma kocoury dva a ti mohli absolutně všechno. Do postele, v noci po nás běhali... taky mi to hodně vadilo.

axlik*

Zároveň je největší přenašeč nemocí a všech hnusů... :-!

martinaa*

Pokud chodí ven, ano. Toxoplazmóza je taky hnus.

sargo*

Tu přenášejí jenom koťata a ještě po velmi omezenou dobu za dosti specifických podmínek. Kočka se sice jako přenašeč zmiňuje s oblibou, ale většina nakažených je patrně z masa nebo zeleniny ze zahrádky, kam chodí kočky tentononc, nebo třeba děti z písku, co si strkají do pusy... :)

hodnocení

0x

Zdravím. Jistě se najdou odpůrci i zastánci. Já sdílím tentýž názor, jako Vy. Zvířecí miláček do peřin nepatří. U nás do postele také nesmí, jsem na to háklivá. Možná je to špatný názor, ale je můj.;)

ahasver4*
hodnocení

0x

Žádné zvíře nemá tam,co spím,co dělat.Mám je rád ale musí to mít nějakou hranu.Ať si lítá po domě jak chce ale ložnice je tabu!

robin1*
hodnocení

0x

Ani náhodu, pokud Váš přítel, chce spát s kočičkou ať si vleze k ní do pelíšku.

hodnocení

0x

Znám rodiny, kde kočky jsou pánem v domě. Ven si chodí, kdy chtějí, jsou vykastrované, ale postele v domě jsou jejich. Přes den, kdy kočky spí, tak se v ložnici musí chodit potichu. Mám ráda zvířata, dovolím jim dost, ale postel, je jen naše. Vadí mi, když kočka, klidně vyskočí na sektorku, a chodí si kolem připravovaného jídla. Také mi vadí, když kočka vyskočí na stůl, kde je káva a majitel jí omlouvá, běž dolů, ty jedna. Než takové zvířátko doma, tak lepší žádné.

figurek*
hodnocení

0x

máme kočky tři a občas spáváme na pelesti a kočky uprostřed. Holt takový už je kočkařův svět. Kočka je vůbec takový zvláštní tvor. Když ji poručíte : Lehneš nebo ne? Pak si lehne nebo ne.

pavkazji*
hodnocení

0x

Kočka v baráku nebo nedejbože v posteli-tak ta by šla! A ještě abych našel chloupek v jídle.Chudák kočka.

michalov*
hodnocení

0x

Pokud kočka chodí po venku,tak rozhodně nedoporučuji si ji brát do postele,či ji pusinkovat a pod. Může nosti v kožichu různé parazity,od blech,škrkavky až po klíšťata a může to být třeba několikanásobný šampión. Do postele rozhodně ne!je to pořád obyčejné zvíře a pokud je venku,nějakou tu myšku,ptáka klidně slupne... Pokud je kočička stále v bytě a s jinými zvířaty,která se venčí,nepřijde do styku tak o nic nejde,ale jinak ...

kjaneckova*

Opravdu jsem se zaujetím přečetla všechny komenty :). My máme kocoura a kočku, co lítaj po venku, kdy se jim zachce, a když se jim zachce, tak jdou zase domů. A ještě máme menšího psa, ten je teda spíše doma, ale jen proto, že potřebuje společnost a být s náma. A v noci, když jdem s přítelem spát, jdou s náma do naší postele i naše zvířátka. Prostě je milujem *palec*.

Nehodlám zde svůj postoj obhajovat, ani se do nikoho navážet, ať si každý dělá tak, jak uzná za vhodné. Jen jsem chtěla přidat "zkušenost", jak to máme doma my :)

kocickabetty

Dobrý den,
taky přispěju jak je to s naší kočičkou :). Bydlíme v bytě, takže ven nechodí. Od raného věku jsme jí učili, že nesmí na linku a na stůl v jídelně. Naučila se. Přes noc spí hezky v pelíšku a nedožaduje se do našich ložnicí i přesto že je odříznutá zavřenými dveřmi, nemňouká a jde spát také. Přes den si klidně ke mně může vlést do postele, posadit se vedle nás na sedačku při večerním sledování televize a může si po bytě létat kam chce, jen né na kuchyňskou linku a na jídelní stůl. Kočky při jídle nestrpíme a chlupy v kafi či v jídle už vůbec ne. Takhle jsme si naší kočičku vychovali a všichni jsme spokojení :).

hodnocení

0x

Také máme kočku, co chodí i ven, ale přesto je krásně čistá, neustále se olizuje a myje - takže jí nebráním, když se za náma přijde pomazlit třeba i do té postele. V noci spí na "svém" křesle. Přítel jí nebrání, když někdy přes den si přijde poležet i na jeho půlku postele, já jí na mojí půlku ale nepouštím - přece jen po sobě nechává chlupy... proto chodí na jeho. A na linku a na stůl ji taky nepouštím a ona to respektuje. Každá kočka je jina - naše je "dáma", stačí ji jednou odstrčit a už tam nejde, nebude se přece vnucovat... *smich*

Jak píšete, že vaše kočka má přece svoje místo, tak to možná platí o psovi, kočka si chodí kde chce a spí kde chce, kočka je prostě svéráz a když jí chcete "odložit" na její místo, tak tam just nezůstane...;)

denita*
hodnocení

0x

Já se tedy také podělím o naši situaci se zvířatky. Máme fenku, postarší kočku - dámu, a kotě, rozpustilé, hravé, přítulné, prostě kotě. Fenka lehává v kuchyni, v obýváku, atd., to je celkem normální. Kočka ke mně chodí do postele, ale jen do nohou, na peřinu. A kotě mi vleze klidně i na hlavu ;). Mně to nevadí, vím, že je čistá, myje se snad co pět minut, mám ji strašně ráda, jsem k ní úplně přilepená, moc mi pomáhá, nemám to zrovna lehké, a když si mi večer přijde pro pohlazení a pak se spokojeně stulí do klubíčka vedle mě, usíná se mi daleko líp. Pro mě je kočka lékem na starosti a bolesti, tudíž ji přivítám kdekoli. Dělám to tak už 9 let, a věřte či ne - nikdy jsem nic nechytla. A to jsme doma měli i andulky, morčata, rybičky apod.

Ovšem pokud Vám to vadí, příteli to samozřejmě řekněte!

Ale musím s Vámi silně nesouhlasit, nás tedy ve škole stále učí, že největším nostielem bacilů jsou krysy, potkani, mouchy a podobná havěť. Ale kočky v žádném případě!

D.

hodnocení

0x

poradte.cz/... *haha*Dcera má kocoury a také je v posteli špatně nesla. Vyřešila to tak, že kluci dostali takový jako spací pytel mezi polštáře a kočičáci si tam zalezou a tváří se velice spokojeně. Vlastně jsou spokojení všichni.*vtip*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]