Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu.
Našeho anduláka máme cca 4 roky. Předvčerejškem jsem zjistila, že má jakousi bouli na bříšku. V průměru tak cca 2 cm, nevím přesně, možná kapku menší. Je to na bříšku, v místech tak spíše těsně nad "zadečkem".
Ptáček je zatím stále aktivní, žere (řekla bych, že až moc), pije také. Pořád (to dělá celou dobu, co ho máme) leze uvnitř klece po "šprušlích" a pořád do nich klove. Dělá tím pěkný randál. A nemůže být to bříško nějak od toho nějak nateklé, jak s ním pořád jezdí po kleci? To asi ne, že?
Ven už ho moc na prolítnutí nepouštíme - napadá nám psa. Ten se ho děsně bojí.
A ještě jeden dotaz (ať už je to cokoliv) nemůže to právě ten pes chytit? Ptáček totiž, když má (byť jen mírně) znečištěnou klec, tak si ji čistí sám - mává křídly, aby pírka vylétla ven a trus vyhazuje ven také. Pes to samozřejmě žere, blbec. Klec mu samozřejmě čistím pravidelně, ale všechno holt nepodchytím.
Jinak, k veterináři s ptáčkem jít nechci. Vloni nám uhynul jiný starší andulák. Na veterině jsme byli. Nic s ním neudělali, naopak mi přišlo, že mu převoz k veterináři a následné vyšetření moc nepřidalo, naopak, byl tak vystresovaný, že ho to možná dorazilo ještě rychleji.
Díky za jakékoliv rady a přeji prima den.
Tak včera jsem andulce bříško prohmatala a zdá se být spíše měkké. Snažila jsem se ho i vyfotit, ale byl to celkem boj. Není moc zvyklý na braní do dlaně. Chodí spíš na prst. Podle toho také ty fotografie vypadají. Vůbec se nepovedly, ale pro představu to snad stačí.
Jinak, včera jsem také dotaz zadala na stránky veterinahb a odpověď byla tato:
www.veterinahb.cz
8.3.2012 23:41
Veškeré boule na těle nejsou dobré...může se jednat třeba o kýlu, nebo v nejhorším případě o maligní či benigní nádory (lipom - tukový nádor). Nechci strašit, ale bez fotky těžko soudit. Zkuste bouličku osahat - je měkká nebo tvrdá? Je ohraničená nebo "rozplizlá"?
Každopádně co nejdříve k veterináři.
Dobrý den. Těžko poradit takto. Může se jednat o lipom, nezhoubný nádor tukové tkáně, případně kýlu. Podle popisu by byl veterinář opravdu tou nejlepší volbou. Ale pokud se tomu zatím bráníte, zkuste se obrátit s tímto dotazem na onli-ne veterinární poradnu sem: www.veterinahb.cz/... Nepředpokládám, že by to mohl Váš pes chytit, ale nejsem veterinář, bude lepší, když se poradíte u těch odborníků.
doplněno 08.03.12 09:58: S Martinou jsme se celkem shodly.
Není zač.
Kdyz pujdete k veterinari, tak ten vam predepise vitaminy za par stovek. Ptackovi to samozrejme nepomuze, ale jemu ano
My mame psa, ktery si zapichl do patra kost. Veterinar na to samozrejme neprisel a "lecil" ho 3 tydny vitaminovymi injekcemi. Nechali jsme tam tisice... Nakonec jsem psa sam vysetril, kost objevil a provedl chirurgicky zakrok, kterym jsem ho zachranil...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.