Nejste přihlášen/a.
dobrý den,
nastal mi takový problém. Sondovi je 5 měsíců... dosud bylo vše vpořádku, ven chodil velice rád.jen se bál aut... ale v neděli jsem jela k mamce do Brna. mamka bydlí skoro u středu města a je tam celkem ruch...plno lidí, hodně velký provoz a hluk...Vůbec jsem ho nemohla dostat ven... strašně se bál...to jsem chápala, že se bojí a myslela jsem, že až se vrátíme domů, bude vše zase ok. Dnes jsme se vrátili... šla jsem se sondou ven, vše bylo ok, ale pak jsme potkali paní o berlích a sonda se vyděsil, do toho projelo pár aut a to byl konec... začal se klepat, táhl mě domů, vůbec mě nevnímal, jen se všemi silami snažil dostat domů...! Nevíte někdo co s tím? poradte prosím
S tou labradorkou to byl skvělý nápad! Pokračujte v něm, pokud to půjde. Se staršími psy by se měl zklidnit a zorientovat, hodně se od nich naučí. Tito pejsci jsou ve své podstatě velmi stateční a učenliví, povzbuzujte jej a chvalte, buďte v jeho těsné blízkosti, když se bude blížit nějaké auto a mluvte na něj, hlaďte ho. Nechte ho ovšem stát na zemi, v náručí se sice cítí asi bezpečněji, ale rozhodně mu to nebude zvedat jeho sebevědomí. Zcela určitě na něj nevyvíjejte jakýkoliv nátlak, celou situaci by to jen zhoršilo a možná už nenávratně. A je -li to ve vašich možnostech, choďte s ním nějakou dobu ven vy, tzn. nenechte ho samotného venku s jinou osobou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.