Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Suchozemská nebo vodní želva?

Od: romies odpovědí: 6 změna:

Ahoj všem, přemýšlím o koupi želvy a chci se zeptat, jestli je náročnější na péči suchozemská nebo vodní? Může ta vodní třeba i chodit po zahradě? A nevíte někdo, jaký je nejmenší druh vodní želvy co se nemusí registrovat na úřadech? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sisinka*
hodnocení

2x

Taky suchozemskou nedoporucim.Lidi se mylne domnivaji,ze je to nenarocne zviratko,ale opak je pravdou,kdyz nechcete aby nejak stradala.

ellin*
hodnocení

0x

Lepší na chov je želva sladkovodní než suchozemská, protože lépe snáší "zajetí".

borax*
hodnocení

0x

U nás dostupné vodní želvy se nemusí registrovat nikde. Po zahradě chodit může, ba co víc je to ideální. Nějaké jezírko, ale musí být oplocené, jinak uteče...

jiri99*
hodnocení

0x

Suchozemská nevím, ale vodní "želva krásná" je v poho. Potřebuje dostatečně velké želvárko, kvalitní filtraci a sem tam trochu péče. Pokud máte zahrádku i s jezírkem, je to pro ni na léto dokonalé. Jen pozor, opravdu utíkají..

ladaadal*
hodnocení

0x

Hlavně projít internet a nasbírat informace o obou druzích. Taky jsem o želvě přemýšlel, ale když jsem si prostudoval stránky nedalekého chovatele, tak jsem to zavrhl. Ono se to nezdá, ale je to tvor a tudíž k radostem i fůra starostí. A tím že nepochází odsud jsou starosti o mnoho větší.

jiri99*

Není s ní tolik starostí. Ba naopak. Ale člověk pro to musí mít asi "nějaký" cit, nebo tak něco. Máme doma spoustu zvířat včetně želváka a v pohodě.

Ovšem jak píšete. Velmi důležité je, nasbírat info a vědět jaké prostředí želva potřebuje a podle toho se zařídit..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]