Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jaký vitamín a prostě co za potřebné živiny je nutnost pro březí králíčici? A příp. v jaké obdobě jí to dávat (Biffy je ve 3. týdnu.) dík
(Kromě toho - neměnit krmení, nepřekrmovat, ale až ve 3. týdnu zvýšit dávku trochu, nekrmit pečivem atd.. )
Krmte tak, jak je samice zvyklá dosud (nevím jestli krmíte senem nebo granulemi), můžete sem tam i kousek toho tvrdého pečiva, hrstičku ovesných vloček, trochu granulí. Také denně kousek mrkve a když už najdete, pár lístků pampelišky na zpestření.
No vždyť ano krmím stejným krmivem (zverimexové) a tvrdé pečivo - toho se budu vyvarovat. Ovesné vločky po malém množství dávám a mrkev téměř denně. Pampelišku.. nevím, jestli v tuto dobu je k sehnání =D. Ale seno má po celý den
a pokud vím, od 3. týdne e krmení přidává ne?
Ne, nepřidávejte jí krmení, jen jí krmte kvalitně. Přidat se dá pouze zelenina, tráva... až bude. Nadměrným krmením bude mít velké králíky a velké problémy při porodu.
Nějak mi uniká smysl položeného dotazu. 2x jste dostala odpověď, že králici žrádlo nepřidávat a stejně si tvrdíte svoji verzi. Proč jste ten dotaz zadávala když odpověď nechcete slyšyšet? Tak alespoň zvažte možnost, že březím samicím se žrádlo nepřidává, jen se kvalitně krmí a to proto, aby jste králici popřípadě neublížila a neměla obrovká mimina. Asi je to zakrslík na mazlíka nebo máte králíky na výkrm?
Králíčka na běhání/mazlení/chov... nevykrmuji ji.. krmím ji žrádlem jen ráno a to asi 3 lžičky čajové.
Ano, ráno krmnou směs, jinak po celý den seno + navečír málo trávy/mrkev.. je naprosto vitální a v dobré koncidi. Když jsem byla u veterináře před zabřeznutím, řekl mi, že není ani tlustá ani hubená.. prostě OK. A tyké jsem četla, že se králíci mají krmit spíše dopoledně/ráno a večer spíš ne... to zas čerstvou stravu. A myslím, že to dělám dobře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.