Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace štěněte - uhynulo, práva?

Od: prosimporadte odpovědí: 13 změna:

Dobrý den - 23.2. 2012 jsem prodala štěňátko jorkšírka , pejska narozeného 10.1 2012 , byl 2 x odčervený a

20.2.2012 , jsem ho prodala do Brna. V úterý 28 .2 mě psla paní , že byli na chalupě a štěně přestalo žrát,

tak jsem jí řekla ať zajde na veterinu a pejska mě doveze, Udajně byli u veterináře , potom ještě u jednoho,

kde jim štěně zahynulo . dnes 1.3. mě paní napsala ESM že jí mám poslat celou částku, já jí zkoušela volat ,ale telefon mě nebere

je ve zprávách vyhrožuje, Já se sní chci dohodnou, i částku juí vrátím, ale požaduji pejska, ona může ,ale i

nemusí mluvit pravdu , a já chci vědět co se stalo pejsek byl v pořádku ,jinak by mé ho p. doktor nenaočkoval.

potřebuji poradit jak mám teď postupovat

předem děkuji Stehlíková

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

3x

Na Vašem místě bych asi chtěla zprávu od veterináře - jak o údajném ošetření, tak i o příčině smrti. Ale... Ta dotyčná paní může mít známého veterináře, který jí sepíše nepravdivé údaje. :( S někým se nedá rozumně domluvit *bum*.

jareek*
hodnocení

3x

Jestli jste byla s pejskem na očkování, tak snad máte knížku, kde je toto očkování uvedeno, nebo jste ji dala nove majitelce. Krome toho by to chtělo navštívit toho veterináře, který pejska očkoval a požédat ho o zprávu, že byl pejsek v době očkovéní v pořádku. To by mělo stačit.

doplněno 01.03.12 18:07:

Kromě toho požadujte od nové majitelky lékařskou zprávu, jaká je příčina že pejsek zahynul

hodnocení

2x
Zemřelo štěně.Nejsem právník, jsem jen chovatel šlechtěných i obyčejných psů. Můj názor.Koupení štěněte s papírama. Před koupením štěněte, jsme vždy, s manželem, štěně několikrát navštívili. Podívat se jak štěně prospívá, roste. Koupením štěněte, jsme vždy štěně převzali naočkované s Průkazem původu, s návodem co a jak má jíst, kdy další očkování, odčervení. Vaše štěňátko, nebylo očkované? Mohlo zemřít na psinku. To by odpovídalo rychlosti, jakou štěňátko zemřelo. Jednou se nám to stalo, když jsme koupili štěňátko, krásné bez papíru, odčervené, ale nebylo naočkované. Do týdne bylo pryč.Názor na vaši situaci. Máte na prodej štěňátka smlouvu? Nová majitelka vám oznámila, že pejsek nežere a pak že zemřel. To je jen zpráva od paní. Nikde nemáte veterinární doklad, na jakou nemoc, štěňátko zemřelo. Paní chce zpět peníze, plně jí chápu. Vy musíte zpět dostat veterinární vyšetření, kde se prokáže, na co štěňátko zemřelo. Zda zemřelo, vaše štěňátko. To je potřeba prokázat. Peníze nevracejte. Máte potvrzení od veterináře, který štěňátka odčervoval, že štěňátka byla v pořádku? Slušnost je, přijet k vám a vše projednat. Nic, bez důkazů nevracet.doplněno 01.03.12 18:30:Nakonec jsem četla,/ dole ve zprávě/ že štěně bylo očkované, tak veterinář musel štěně vidět. Před vrácením peněz, doklad z veteriny, na co štěně zemřelo. Jaký je názor, vašeho veterináře, na zdraví štěněte?

hodnocení

1x

Dobrý den. Pokud byla paní u dvou veterinářů, žádejte o předložení obou zpráv z ošetření. A na základě toho, že se nebráníte, peníze když tak vrátit. Pokud se nedozvíte pravou příčinu úmrtí psíka, nemáte důvod, peníze vracet. Máte právo tu příčinu znát a pokud paní nechce komunikovat, pak nemůže ani nic požadovat. S výhrůžkami by u Vás pochodit neměla. Může jít klidně o zanedbání péče z její strany a zbytečně byste na to doplatila Vy. Paní už svým postojem k celé věci vypovídá o tom, že je něco z její strany v nepořádku.

doplněno 01.03.12 18:34:

Pro jistotu si komunikaci (SMS) od paní schovávejte.

hodnocení

1x

Nikam bych nejezdila. Nejste to vy, kdo něco chce. Můžete přijet a dotyčná nebude doma.

====================================================================

Napište doporučený dopis, popište vše, co paní vám do telefonu řekla, že se stalo.
Napište paní, že nebere vaše telefony, tím znemožňuje, vaši komunikaci.
Oznamujete ji, že nemůžete jejímu požadavku vyhovět, protože nemáte žádný doklad o tom, že pejsek zemřel a na jakou nemoc.
Abyste mohla začít jedna, potřebujete veškeré podklady o vyšetření štěněte, které ona má.
Zašlete paní požadavek, na adresu, kde byl pes vyšetřen po smrti, kdo stanovil diagnózu.
Kopie adresy, kde jsou veterináři, kde bylo štěně vyšetřeno, pro nemoc.
Kopii dopisu si nechte.
doplněno 01.03.12 20:15:

Důležitá informace: Každý veterinář, musí zapisovat a registrovat každou injekci, kterou dá. Budete mít doklad, že štěňátko bylo očkováno a zdravé.

skye*
hodnocení

0x

Pokud byste paní prodala počítač a on by se rozbil, pro reklamaci byste také požadovala počítač vidět. Strašně nerada takto hovořím o pejskovi, sama mám jednoho, ale řekla bych, že technicky byl pejsek předmětem kupní smlouvy a vůbec bych se tedy nedivila, že jako prodejce pro vyřízení reklamace požadujete důkaz o "nefunkčnosti". Podejte jí to takhle, také bych bez důkazu peníze nevracela.

martinaa*
hodnocení

0x

Plně souhlasím se všemi výše, peníze neposílat, dokud nebudete mít štěně u sebe a papíry od dvou veterinářů taky. Na výkrůžky nepřistupovat, sms schovávat. Pokud nebere telefon, zajet osobně, případně komunikovat před sms, že dokud nebudete mít dokumenty a psa, žádné peníze nedostane. Tu cestu do Brna bych obětovala.

Pejsek mohl na chalupě kdovíco sežrat a pak pojít...

koudalak*
hodnocení

0x

co máte dělat?

Neprodávat štěňata v 6-ti týdnech. *bzum*

bela*
hodnocení

0x

kazdy dobry chovatel by mel vedet,ze male plemena jako jsou jorksiraci,civavy atd. by mely byt nejmene 8 tydnu u sve matky.Stenata v 6 tydnu jeste nemaji v sobe tolik ochrannych latek a potrebuji mleko kde tyto ochranne latky jsou.Je od vas nezodpovedne,ze jste prodala stene v 6 tydnu.

hodnocení

0x

Všichni mají velikou pravdu. Ale bez dokladu o důvodu úmrti, případně návštěv veterinářů, bych vůbec nic nedělala. Jen nové majitelé bych upozornila, že toto požaduji. Doporučeným dopisem. *hej* Jen bych si dovolila pohled z druhé strany. Několikrát jsem už tady psala, že když si doneseme domů nové zvířátko, je potřeba ho představit veterinářovi co nejdříve. Ten ho poslechne, prohlédne, nakoukne do očkovacího průkazu, na odčervení atd atd. Udělá vstupní prohlídku. Myslím si, že by se toto nemělo podceňovat.*hej**hej**hej*Jednou se mě snažila dostat mladá žena. Vysvětlila jsem jí, co oznámím plemenné knize a poradkyni chovu a bylo po problému. Podle všeho se u vás jedná o pejska bez PP. Doporučte paní majitelce, ať zajde na policii. Že vás vyřešení zajímá stejně jako ji. Že věříte, že policie vyšetří oba veterináře a doklady, které požadujete, doloží. Případně, že jste ochotná požádat policii o prošetření sama.S pozdravem, tečka.*jasne*Škoda pejska, škoda štěňátka! *plac*

buss

A prosimich, nechce se mi hledat v tr. zákoníku, o jaký trestný čin by se jednalo? Nejde o občanskoprávní věc?

koudalak*

o co by se jednalo? Týrání zvířat přeci - odstavení štěněte před osmým týdnem života.

Na vašem místě bych držel pusu, vrátil plnou částku za štěně a byl rád, že mě kupující nepráskne. Je tady samozřejmě riziko, že je to podvodník, to jo. Ani radši nechci vědět jak jste se o ta štěňata starala, když se takhle ptáte. Na mě to dělá dojem, že si 15-ti letá holka namnožila něco jako yorka a teď se diví.

sorry, ale pro tohle nemám pochopení.

martinaa*

Štěňata se vcelku běžně odebírají ve věku 6 týdnů. Některé chovné kluby a stanice mají toto ve svých zákonech, ale rozhodně to není tak, že by všichjni chovatelé čekali na osmý týden.

Kupující mohla psovi dát nevhodnou stravu, pes mohl někde na chatě něco sežrat... a nevím, proč by za to měla platit tazatelka. Prvně, ať se prokáže, na čí straně je vina. Dle mě je torchu alibistické obviňovat z brzkého prodeje pouze prodejce, protože na obchod musí být dva. Kupující snad věděla, jak je štěně staré a šla do toho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]