Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

JAKÁ CENA ZA KRYTÍ? - spěchá!

Od: cookie* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, jsem již zkušenná ,,psovodkyně", ale s krytím ještě zkušenosti nemám. Dnes k nám přijede fenka na připuštění. Mám psa - pudla harlekýna - chovného, ale s jednou nezávadnou vadou. A tou je jedno nesestouplé varle. No, fenka bude taky pudlík harlekýn bez PP. Jakou mám dát cenu za krytí? Opravdu nevím.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

6x

Takze neni chovny, protoze nesestouple varle je dedicna vada vylucujici z chovu a to u vsech zvirat. Navic je to nebezpecne, protoze nesestouple varle muze zacit nadorove bujet, takze ze zdravotniho hlediska je vhodna kastrace. Chcete mnozit defektniho jedince a jeste za to brat penize, nehlede na to, ze vedome prenaseni dedicnych vad neni eticke.

martinaa*

Bod pro Vás, bohužel je to tak. Přidávám odkaz na velmi dobrý článek

bonavet.cz/...

koudalak*

když si někdo bude chtět namnožit lochnesku, je mi to jedno. Že já bych to neudělal, je věc jiná. A že je nesestouplé varle dědičné jsem netušil - tak jsem se aspoň něco nového dozvěděl ;). Vždycky jsem to měl za něco jako kýlu...

pb®

I kyla muze byt dedicna. Nevim jak u psu, u kocek jsou jedinci s kylou vyrazeni z chovu.

cookie*
hodnocení

Nepotřebuju. Od veta vše vím. Když si něco budu chtít přečíst, půjdu do literatury. Na internetu se nenajdou vždy důvěryhodné zdroje ;)

cookie*
hodnocení

Kámo, o té vadě ví i ta ženská s fenkou, kámo :) kámo, hele... stejně se to nepovedlo - to připuštění. A do toho, co já budu dělat se psem je vám toto - .
(Malá odbočka ze soukromí): Veterinář nám POTVRDIL, že to nevadí. Protože rakovinu můžu mít tak i zdravý pes. Takže.. já, když budu něco potřebovat ohledně zdraví mého psa, půjdu za ODBORNÍKEM - thank you.

martinaa*

Hele, příště za ním běžte rovnou, i když všechno víte, kámo:) To, co napsala PB, Vám potvrdí každý slušný chovatel, samozřejmě ne ten, který chce mermomocí prodat.

cookie*
hodnocení

Jo já vim všechno a ty víš taky všechno žejo. A ty vubec nevíš jaká jsem a co hodlám dělat se svým psem. a já abys to věděla-patřím mezi ty slušné, konkr. nejslušnější chovatele. takže jako..

martinaa*

Mezi slušnější chovatele možná. To Vám nikdo nebere. Mezi slušnější lidi těžko. Vaše jednání je urážlivé, napadající a navíc to neumíte ani pořádně slušně napsat.

A laskavě mi netykejte, kozy jsme spolu nepásly.:)

Děkuji.

koudalak*

hele ty kémo, jak si to tady čtu, tak je mi líto, že jsem radil. Někteří by štěňata vyrábět neměli. *stop*

cookie*
hodnocení

Jeej sory, ale já nemám fenu:OO.. tyyjo.. nevěděla jsem, že psi mohou mít štěňata(?)..toť novinka pro mne!

téhle reakci moc nerozumím. On tady někdo tvrdí, že psi mohou mít štěňata? Na druhé straně, pokud vím, tak fenky bez psa běžným způsobem štěňata mít nemohou, (leda na způsob ovečky Doly), takže vlastně, i když to tu nikdo netvrdí, psi mohou mít štěňata. Zkrátka kecáte.

cookie*
hodnocení

:D to je ironie :)

Nedělejte ze mne blbce, to jsem snad ještě pochopil. Ale nadále té reakci nerozumím.

cookie*
hodnocení

Nedělám blbce. Já také ne..

koudalak*
hodnocení

0x

obvykle jedno štěně, nebo peníze v hodnotě jednoho štěněte, ať se krytí podaří nebo ne. vzhledem k tomu, že fenka je bez PP, tak bych si vzal 1500 a šmytec...

krkovicka*
A ja myslela, že sex je zadarmo :D
cookie*
hodnocení

:D ...jak u koho

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]