Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, jak odpudit kočky, aby nekadily do záhonů a všude okolo? Dala jsem na některá místa plachtu a kůru, aby tam nehrabaly, ale i tak mi tam zvesela nadělají a rozhrabou. Mám v plánu ještě rekonstrukci skalky, tak přemýšlím, jak jim to znepříjemnit, aby chodily jinam a ne do kytek. Děkuji za nápady.
Dobrý den. Jak na kočky a kočičince je pár rad např. i tady:
http://diskuse.nachvojnici.cz/viewtopic.php?f=15&t=957
Já si myslím, že je to marný boj. Tata se sousedovic kočkou nenaviděli. Kočka šla po zdi kolem zahrady a koukala do kuchyňského okna. Když se nic nepohnulo, šla se vykadit do záhonu česneku. Ten byl v zimě bez sněhu a v předjaří, krásně načechraný. Jednou se mě táta zeptal, jestli chci vidět, jak kočka lítá. Pootevřel okno, v druhé ruce prak. A fakt, kočka vyletěla na zed 3m vysokou jak pták. A to táta ani nestihl zamířit. :D Vyzkoušel naprosto všechno. Kočka si vzala do hlavy, že může, ale nesmí se dát načapat. Byl to marný boj a zvýšený tlak. Já jsem to měla na zahradě podobné. Celá kolonie nenáviděla kočky skrze hovínka, ale zase jsme něměli myši a ani hryzce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.