Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Srážení a běhání

Od: dixiee* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

máme doma loveckou fenu a dělá dvě takové věci a mě by zajímalo proč nebo co to znamená.

1.Když je třeba 300m ode mě tak ji zavolám k sobě,ona přiběhne ale nezastaví nebo neuhne a podrazí mi nohy.Dělá to jen někdy.Proč to dělá? Nebo by to mohlo být tím že je na jedno oko slepá a hůř mě vidí?

2.Někdy se moje fena chová jak kdyby se zblláznila.Začne kolem mě strašně rychle běhat ve velkých kruzích třeba 3 minuty,pak přestane a je zase normální a v pohodě.

Nevíte proč to dělánebo co ty věci znamenají? Děkuji mnohokrát.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pecenkav*
hodnocení

1x

1. je to kvuli tomu oku

2. hraje si a potrebuje se vybehat, tak se jakoby s vama honi dokola, to delal zatim kazdy pes, ktereho sem mel, proste se potrebuje vyblbnout a ponouka vas k tomu, aby ste se s ni zacali honit

hodnocení

0x

Jen můj názor.

Pes chce ukázat svojí převahu.

doplněno 27.02.12 23:14:

Psa musím naučit, že na povel se zastaví. Stačí zvednout ruku a nesmíš, pes se musí zastavit. Pak jsem pánem já.

koudalak*
hodnocení

0x

1. jednak kvůli oku ale zkusila jste jí to třeba taky zakázat? Když se pes rozdivočí, tak se to občas stane. Naše 45 kg trdlo už do mě taky párkrát omylem vrazilo. Jednou jsem doopravdy myslel že mám nohu přeraženou, ale nedělá to nascvhál. Vy jí taky občas šlápnete omylem na packu nebo ocas.

2. Jo je to normální, pes se vás snaží vyprovokovat ke hře. Zapojte se, nebo to zakažte, vy jste pán a vy rozhodujete kdy si budete hrát.

hodnocení

0x

Když budete mít doma tele, které váží 58 kg, lítá jako dostihový kůň, tak určitě nebudete tvrdit, že si chce pes hrát, když do vás v plném běhu vrazí a složí vás na zem. Tele, myslím psa. Může se totiž, nechtíc stát, že spadnete tak nešťastně, že si něco zlomíte. Najednou si uvědomíte, že něco není v pořádku. Raději psa usměrnit nyní, kdy to ještě jde. Hra je hra, ale vy určujete, zda se pes, honí za hračkou, nebo si lítá, jak chce on. Jen můj názor.

fran
hodnocení

0x

Vaše fenka je temperamentní nebo mladý pes a dává tak najevo radost ze života. Na to drcnutí buďte pořádně připravená, když jí ten drc i trochu vrátíte v ten pravý okamžik, zpozorní a třeba příště pravděpodobně poleví na síle..

hodnocení

0x

To běhání dokola je takové jiné, že? Pes má jakoby posunutý zadek, slopený zadek, sklopené uši, hubu od ucha k uchu a velice mělké a rychlé dýchání. A tváří se nesmírně šťastně a kdyby to šlo, tak z něj budou lítat jiskry jako z prskavky. To dělá každý pes, který má spoustu energie. Říkám tomu běhavka. *jasne* Jednou jsem byla na kole a s malým psem venku, na polní cestě. Ujeli jsme 7km, Andy stíhal lítat okolo a kontrolovat všecko a všecky. Doma před barákem potkal kamaráda a lítal jako draci. Když jsem myslela, že má dost, dostal běhavku a lítal v kruzích jako šílenec. Fakt se smál.:DMám pocit, že to je ventil. Takový jako na papiňáku. Pes upustí páru, energii.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]