Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlastnictví bojového psa v Mnichově

Od: smutnypes odpovědí: 11 změna:
Mám na vás dotaz jestli někdo nevíte jak je to s vlastnictvím bojového plemene v Německu-Mnichově.
Budeme se stěhovat do Mnichova a máme psa Cane Corso...Našla jsem si že je tam brán jako bojové plemeno 2. třídy nebezpečnosti.
Nejsem, ale schopna najít co to pro nás teda znamená? Co musí splnovat, kde to zařídit a jak to zařídit. Hlavně jestli ho tam teda můžu vůbec mít.
Je to strašně hodný pes, miláček vycvičený (zkoušky ale nemá). Nechápu proč ho aniž by ho znali označí za bojového

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

V Německu platí zákon, že každý silný pes a pes tzv. bojový, musí být nahlášen na příslušném úřadě a majitel s ním musí chodit na pravidelné kontroly charakteru psa. Pokud je pes agresivní, je hned utracen.

doplněno 27.02.12 12:47:

dog.sk/...

Zde si najděte si situaci v Německu.

smutnypes
hodnocení

Nevíte prosím jak takové kontroly charakteru probíhají? Přijde mi to celé postavené na hlavu.

děkuji za odkaz

martinaa*

Bohužel, nejsem kynolog:( Ale určitě to budou zkoušky pod dohledem profesionála a možná nějaké komise, prostě stupidita.

doplněno 27.02.12 13:41:

gingertaffy.com/...

Ještě tady jsem našla něco zajímavého. Vypadá to, že ony povahové zkoušky jsou pro psa určité situace (nebezpečí, ohrožení apod.), a podle toho, jak se zachová, se posuzuje.

colombo*
hodnocení

0x

Možná neodpovím úplně přesně, ale zkusím to:

Nedávno jsem sledoval německou televizi a tam zrovna něco podobného ukazovali.

Test trval asi dvě hodiny a "zkoušející" testoval psa na různé situace. Například šel proti tobě po chodníku a čekal jak pes zareaguje.

Potom měl vycpaného psa a majitel musel projít kolem ležícího vycpaného psa po chodníku (zase záleželo jak pes zareaguje).

Další test byl zase s vycpaným psem ale zkoušející ho tentokrát držel na nohou a zase zkoušel reakci psa.

Nakonec testoval psa v parku, kde si nejprve hrál s míčem. Potom byl v parku s dítětem zkoušel reakci psa na malé děti.

To je všechno co si z toho pamatuju. Snad Vám to pomůže. V Německu bylo už mnoho útoků psů na děti nebo dospělé a proto tam zavedli povinnost průkazu na bojové psy a testování jejich agresivity.

martinaa*

Přitom termín "bojový pes" je nemysl.. a třeba pitbullové mají moc rádi děti a jsou velmi oddaní rodině, ale o tom už se moc nepíše.

smutnypes
hodnocení

Máte pravdu, ale třeba vv tom Mnichově jak tak zjištuji mají přímo oddělení bojových psů ( Amt für Kampfhunde Angelegenheiten in München)

Ten náš je prostě pohodář, cvičený, socializovaný. Zjistila jsem že se tam na normálního psa platí poplatek roční 75 eur a na bojového kolem 600eur...To by snad mohlo stačit a oni buzerují ještě s povolením. Jako kdyby nebojový pes nemohl napadnout člověka...

martinaa*

Někde v těch odkazech je příběh labradora, cvičeného záchranářského psa. Těmi povahovými zkouškami neprošel, protože bránil pána a někoho napadl, a tak ho chtěli utratit. Ano, to je těžce na hlavu padlé... majitel se odvolal k vyšším soudům a snad to dopadne dobře... je to vážně jako psí holocaust.

meris05

Jako majiteli pohodového a cvičeného dobrmana, mi nevadí povahové testy psů, jistě je provádí zkušení kynologové. Vadí mi označení "bojový pes". Pojem psí holocaust je výstižný a vystihuje přesně to, oč tu jde. Určitá plemena jsou utlačována jen kvůli své příslušnosti. Zakážeme lidem jezdit autem, protože je to nebezpečné?

pb®

Ale tady vubec nejde o povahove vlastnosti plemene, ale o nasledky pripadneho napadeni a o silu v celistech. Kazdy vi, ze treba jezevcici jsou tvrdohlavi a nevahaji kousnout. Ale kdyz na me zautoci jezevcik, zneskodnim ho jednim dobre mirenym kopancem a pokud se mi to nepovede, spravi to par stehu na chirurgii. Pokud na me zautoci pes co vazi o 10 a vic kg nez ja, nemam sanci.

smutnypes
hodnocení

Jde o povahové vlastnosti. Když dítě kousne jezevčík dokrku asi to nebude mít tak lehké následky jako na vás. V kategorii bojových jsou uvedení i vcelku malí psi.

Hodnotí se stupen dráždivosti a jiné povahové vlastnosti plemene ijejich hystorie.

koudalak*
hodnocení

0x

no tak to je humus. U nás by psa-blbce odnesli cikáni ze zahrady do druhého dne a ti vyšahaní Helmuti si ještě utrácí psy kteří se chovají podle výcviku. Do takovýho idiotskýho města fakt nikdy nevlezu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]