Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vychovat psa

Od: mel* odpovědí: 8 změna:

Jak se mám správně zachovat, když můj psík neposlechne na povel ke mně i když moc dobře ví, co to znamená?

Poradí mi někdo? Předem děkuji za všechny odpovědi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

woodstock*
hodnocení

0x

Pokud na ostatní rozkazy poslouchá"normálně", tak to bude asi pěkně paličatej hafík. Je dost možný, že pro psa nejsi dostatečně autoritativní. Proto bych zkusil být důraznější a velmi vytrvalejší (než pes). Možná že má svého páníčka přečtenýho a ví že přijít nemusí.Každopádně psa nemlátit a netrestat pro něj obzvláště ponižujícím způsobem. O to víc muže být tvrdohlavější. Čím starší pes, tím hůře se to naučí. Taky záleží, kdy povel dostane. Jestli při venčení, nebo po té, co se někde počůral a ví že bude potrestán.

Pokud je to štěně doporučil bych zakoupit vhodnou literaturu (ne pro psa, ale pro tebe ;) ). Co je to za rasu?

mel*
hodnocení

no je to parson russel terier a je mu jen 5 měsíců..:) bezproblémů poslechne sedni, lehni, fuj, ke mně poslouchá tak na 85 procent. Jak se mu chce... jak ho venku něco zaujme tak je konec:)) a já právě nevím jak se v téhle situaci zachovat... bít ho=špatné nechat to být=špatné-...:)
qwertz*

Mít ho na dlouhém vodítku, Potom ho přivolat a pokud nechce sám, přitáhnout ho na vodítku. Potom ho odměnit dětským piškotem. Tohle trénovat a pak to samé zkoušet bez vodítka. V 5-ti měsících je to ještě štěně a není ho problém něco naučit. Také se jedná o celkem chytrou rasu, která se celkem snadno cvičí.

mel*
hodnocení

jo takhle to jde... neposlouchá jen, když jsme na zahradě...kde samozřejmě běhá bez vodítka...neposlechne, protože si hraje s druhým psíkem a nebo když máme jít domů a mu se nechce...
qwertz*
Tak to není nic strašného, časem se to jistě lepší. Důležité je být důsledný, když nechce přijít, použít důrazný, přísný hlas. Když přijde buď ho odměnit dětkým piškotem, nebo třeba hrou s klacíkem - to aby se těšil přijít na povel. Pokud opravdu nechce přijít, dojít si pro něho, chytit za chlupy za temenem hlavy (samozřejmě opatrně) a dotáhnout zpátky. Při tom mu důrazně a přísně vynadat. Intonace hlasu je velmi důležité - chválení/trestání. NIKDY psa nebít vlastní rukou, maximálně ho lehce uhodit, když se nedívá, novinama, aby se lekl. A také to chce trpělivost a lásku, nechcete mít přece ze svého pejsana stroj... :)

hodnocení

0x

ujasneni na uvod: psa nemam, ale chci a tak mam neco nastudovano.

Jako idealni se mi zda vychova jidlem... vzdycky kdyz ho zavolas dej mu kousicek neceho dobreho, i kdyz prijde za dlouho at dostane. Casem se nauci, ze kdyz ho volas znamena to dobrotu a bude mnohem ochotnejsi prijit.

Az mu to pujde dobre, obcas dobrotu vynechej a jeji frekvenci sniz. Ale obcas by tam stejne mela byt aby si to pamatoval... take je spatne volat jej jen v pripade, ze ho das na voditko a jde se domu.

On se nauci, ze prijit znamena jit domu a tim padem nudu... to ne.

zavolej ho, dej mu dobrotu, pomazli a zase pusti... treba 5x za jednu vychazku ;)

mel*
hodnocení

Díky mockrát... já to vyzkouším:)
ewa*

Se zanedbanou výchovou jsou problémy už napořád a stojí vás to plno nervů.Záleží na povaze psa,s kliďasem to jde líp.Já toho mého psího hysterického "blázna"nezvládla.Nechal se vždy přivolat,pokud ho něco nezajímalo víc.Na odměnu pamlskem jsem ho nenachytala,žádný nebyl dostatečně motivující.Když byl na vodítku,tak přišel,protože věděl,že mu nic jiného nezbývá.Co v takovém případě?Po puštění z vodítka si to vynahradil-třeba i naschvál utekl.Dnes je psí dědek,povaha mu zůstala,neposlušnost taky.Chodí většinou na vodítku,je nevypočitatelné,co ho může napadnout a přivolat je ho dneska ještě o to těžší,že špatně slyší.Našla jsem zajímavé stránky,bylo by dobré se poradit u R.Desenského- psycholog-psu.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]