Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Morčátka bez mamky

Od: petroch25® odpovědí: 4 změna:

Zdravím, máme doma třítýdenní morčátka,ale před pár dny jim umřela mamka, tak se chci zeptat, jestli se jim mají dávat nějaké vitamíny, když nemají už mateřské mléko. Ale jinak už baští sami kalsické krmení i vodu z napáječky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To už zvládnou morčata sama. Vitamínová tyčinka jim určitě neuškodí. Buďte v klidu! *palec*

doplněno 24.02.12 16:00:

Venca

Morčátka bez mamky

hodnocení

2x
Přečtěte si prosím, co je potřeba zajistit malým tvorečkům bez maminky.Důležité je teplo.Pak pozor na průjem z potravy.Info z netu: dailycavy.cz/... bez matkyZůstala-li mláďata bez matky, musíte řešit v první řadě to,jak udržet mláďata v teple- ano, ještě předtím, než do něj začnete cpát nějaké jídlo. Organismus mláděte starého několik dní nebo dokonce jen několik hodin, je velmi citlivý na změny teploty, nemá dostatečnou schopnost termoregulace - může velice snadno i ve zdánlivě teplém prostředí dojít k prochladnutí, které by bylo pro malé morčátko osudné. Proto na první místo ze všeho dávám udržení tepla. Nejlepší je pet flaška plná teplé vody v ručníku.Na prvním místě budu jmenovatmléko pro koťata bez mámy- mě se osvědčilo naprosto bezkonkurenčně. Mám vyzkoušené dvě značky - Beaphar a Gimborn. S Beapharem jsem dokrmovala už více slabších mláďat a nikdy s ním nebyl problém, ovšem sirotkové úplně bez mámy po něm po několika dnech dostali urputný průjem. Vyměnila jsem ho proto za mléko značky Gimborn a už zůstala věrná tomu. Samozřejmě tak malá mláďata jsou náchylná a průjem mohlo způsobit klidně něco jiného, ale později mi moji negativní zkušenost potvrdily další chovatelky, proto už bych Beaphar pro sirotky morčat nedoporučovala; může to být kvalitní krmení pro koťata, ale morčatům sedět nemusí.Návod na přípravu mlíčka je vždy uveden na krabici, je stejný jako pro koťata a upřímně doporučuji ho dodržovat i co se týká délky skladování již hotového mléka.Dalším často doporučovaným "receptem"pro morčecí sirotky jenízkotučný bílý jogurt zředěný vodou a doslazený glukopurem.doplněno 24.02.12 17:17:Důležité pro malé morčátka:Dalším receptem je neslazené kondenzované mléko light zředěné vodou (1:1), je dobré dosladit ho glukopurem - miminům více chutná a dodává energii.Při dokrmování mláďat je třeba dbát také na dostatek vitamínů - obzvláště vitaminu C.info z netu.
susenka*

viky - Ale ona píše, že jim jsou už 3 týdny. Sice by ještě pili mléko od matky, ale ve třech týdnech už není třeba dokrmovat.

K tazateli - Doporučím vám tyto stránky: kralici.cz/...

To čtení, je hrozné, tý, mi v rychlosti vypadlo. Viděla jsem je, tak malinkaté.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]