Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zakrslý králík - bezpečný pro dítě

Od: gingerii odpovědí: 6 změna:
Uvažuju o koupi zakrslého králíka - berana jako dárek pro svého 2,5letého syna. Zajímá mě, jestli je tohle zvíře vhodné pro tak malé dítě, jestli kouše a podobně.Díky za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanny*
hodnocení

0x
Zakrslý králík není vhodné zvíře pro 2,5 syna. Váš syn je ještě moc malý na jakékoliv zvíře - nemůže se ještě o něj plnohodnotně starat. Králík je překvapivě velice chytré zvíře a je nutný se o něj dobře starat. Pokud chcete králíčka spíš Vy pro sebe, tak není problém. Králíček potřebuje klec, ve které spí a je tam v době, kdy na něj nemáte čas.Jinak je nutný si s ním hrát, hladit ho ...pečovat o něj, nechat ho běhat po bytě (nebo části bytu) a komunikovat s ním. Ale velice by trpěl, kdyby byl zavřený většinu času. Králíci jsou velice společenští - mám doma v bytě 3 zakrslý králíky, vím o čem mluvím.

hanny*
hodnocení

0x
zapomněla jsem Vám odpovědět na to kousání - záleží na každém králíkovi, někteří občas kousnou, jiní nikdy v životě a někteří třeba jenom v největším strachu dokážou kousnout. Jinak jsem tou mojí odpovědí nechtěla říct, že by se králík nehodil k dětem - nebezpečný pro ně nijak není, naopak je dobře, když dítě vyrůstá s nějakým zvířetem. Jen pozor na to, aby jste z případné koupě nebyla zklamaná, králíci na nějaký to velký mazlení, mačkání a chování nejsou.

al bunda*
hodnocení

0x
Nedělej to. Králík není hračka a dítě ve věku 2,5 roku si s ním neporadí. Jak si vlastně představuješ péči o takového králíka ty?

qwertz*
hodnocení

0x
Takhle malé dítě neumí zvířátko ani správně pohladit. Rohodně nedoporučuji.

hodnocení

0x
Neni vhodnej králik pro to dítko stejně tak jako dítko pro toho králika.Zvíře neni hračka!Od králika hrozí pro dítko spíš poranění drápem,který je obvykle naplněný spoustou nečistot.Když králika,tak plyšovýho.Nebo eště líp,čokoládovýho.

vryka*
hodnocení

0x

Se všemi odpověďmi naprosto souhlasím! Takhle malé dítě nemá většinou žádné zkušenosti se zvířátky a proto často zkouší, "co to zvíře vydrží". Já sama, když jsem byla takhle malá, jsem byla trapička zvířátek. Babičin pejsek (drsnosrstý jezevčík Boňďa) by o tom mohl vyprávět své.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]