Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odkalovací zvon do akvária

Od: akvarista odpovědí: 9 změna:

ahoj, potreboval bych poradit, jak se používá odkalovací zvon u akva? koupil sem klasickej zvon. hadici, bojim se ze pri odkaleni dna mi to bude vcucávat i ty drobné kamínky co mám dole v akva? je na to nejaka vychytavka?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Máme akvárko - 500 litrů. Stará se o něj manžel. Má na odkalovacím zvonu přichycen kousek silonkové punčochy gumičkou. Ale někdy to čistí i bez ní, nějaký kamínek vcucne, ale není to zas tak hrozné...tak ať se daří akvárko je stále čisté a pěkné...

hodnocení

0x

Ještě zkusím přidat záběr z akvárka.

Odkalovací zvon do akvária
akvarista
hodnocení

krasné akva :) jeste se zeptam v jakých istech má tu punčochu? jak často meníte část vody? a čím krmíte a jak casto? dik

Dole na tom zvonu je punčocha, má od toho dlouhou hadici, vždy cucne a už odkaluje do kbelíku. Tak jednou za 14 dní, a část vody mění za měsíc, až 6 týdnů...jak je čas. V létě tu vodu vyléváme k jehličnanům na zahradu, dobře to hnojí. Krmí každý den jednou. Kupujeme zmražené patentky a suché, běžné krmivo. Jednou za čas kousek zmraženého špenátu. Jinak dobří čističi jsou ancitrusy, těch tam máme několik. Stará se o to manžel, já jen leštím zvenku a utírám prach. Máme ho už asi 10 let.

borax*
hodnocení

0x

Já vždycky druhou rukou hadici trochu zalomím, aby měla menší tah, bere jen detrit a ne kamínky...občas se stane, že sem tam nějaký nacucnu. Když je jich víc, propláchnu je je v kýblu a vrátím...

exar
hodnocení

0x

Pořiďte některý z těchto odkalovačů a s odsáváním drobných kaminků není ani moc problém.

akvarista.cz/...

akvarista.cz/...

akvarista.cz/...

akvarista.cz/...

Já mám ten Fluval Edge, ale příště bych šel raději do Sera.

Jinak se to používá takto.

reeve*
hodnocení

0x

Vypouštíte-li vodu do kbelíku, nejlepší "vychytávkou" pro regulování proudu nasávané vody je držet prst u výtoku z hadice. Když je proud tak silný, že do hadice nasává i štěrk, prstem trochu ucpete výtok - proud se sníží a kamínky klesnou na dno.

Snižovat proud zaškrcováním hadice samozřejmě jde také, ale hadice se tím ničí. U poctivých silných hadic to zas tolik nevadí, u levných odkalovačů s tenkými "vroubkovanými" hadicemi se však hadice protrhne velmi rychle.

Máte-li na dně příliš velké chuchvalce řas či odumřelých zbytků rostlin, často se jimi hadice ucpe. Abych tomu předešel, vkládám na konec zvonu jakýsi "filtrační koš" - řídký smotek z vázacího drátu (šlo by použít například i malý kousek síťky z pomerančů nebo jinou "síťovinu" z velkými oky). Velké chuchvalce se zachytí na "filtračním koši" a voda s kalem bez problémů protéká do hadice.

jiri99*
hodnocení

0x

Já mám tenhle rybickydomu.cz/... je úplně obyčejný, za pár korun. Na zvonu je odnímatelná plastová mřížka, která brání nasátí větších nečistot, které sebereš rukou. Používám ho cca rok a bezproblémů.

robin1*
hodnocení

0x

Copak kamínky, ale někdy i rybičky. Moje mamka když čistila ve velkým (dle potřeby 20-40 akvárií denně) tak vypouštěla 3/4 hadicí do zašpuntované vany, u těch mooc rybek v jednom akváriu (třeba 500) se přejelo dno a pak to bylo o výměně vody, takže hadice zůstávala bez dozoru na přísavce v akváriu, no a když byla plná vana tak se vychytalo těch pár nerozumnejch (rybek) a vrátily se zátky*uspech*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]