Nejste přihlášen/a.
ahoj, potreboval bych poradit, jak se používá odkalovací zvon u akva? koupil sem klasickej zvon. hadici, bojim se ze pri odkaleni dna mi to bude vcucávat i ty drobné kamínky co mám dole v akva? je na to nejaka vychytavka?
krasné akva jeste se zeptam v jakých istech má tu punčochu? jak často meníte část vody? a čím krmíte a jak casto? dik
Dole na tom zvonu je punčocha, má od toho dlouhou hadici, vždy cucne a už odkaluje do kbelíku. Tak jednou za 14 dní, a část vody mění za měsíc, až 6 týdnů...jak je čas. V létě tu vodu vyléváme k jehličnanům na zahradu, dobře to hnojí. Krmí každý den jednou. Kupujeme zmražené patentky a suché, běžné krmivo. Jednou za čas kousek zmraženého špenátu. Jinak dobří čističi jsou ancitrusy, těch tam máme několik. Stará se o to manžel, já jen leštím zvenku a utírám prach. Máme ho už asi 10 let.
Vypouštíte-li vodu do kbelíku, nejlepší "vychytávkou" pro regulování proudu nasávané vody je držet prst u výtoku z hadice. Když je proud tak silný, že do hadice nasává i štěrk, prstem trochu ucpete výtok - proud se sníží a kamínky klesnou na dno.
Snižovat proud zaškrcováním hadice samozřejmě jde také, ale hadice se tím ničí. U poctivých silných hadic to zas tolik nevadí, u levných odkalovačů s tenkými "vroubkovanými" hadicemi se však hadice protrhne velmi rychle.
Máte-li na dně příliš velké chuchvalce řas či odumřelých zbytků rostlin, často se jimi hadice ucpe. Abych tomu předešel, vkládám na konec zvonu jakýsi "filtrační koš" - řídký smotek z vázacího drátu (šlo by použít například i malý kousek síťky z pomerančů nebo jinou "síťovinu" z velkými oky). Velké chuchvalce se zachytí na "filtračním koši" a voda s kalem bez problémů protéká do hadice.
Já mám tenhle rybickydomu.cz/... je úplně obyčejný, za pár korun. Na zvonu je odnímatelná plastová mřížka, která brání nasátí větších nečistot, které sebereš rukou. Používám ho cca rok a bezproblémů.
Copak kamínky, ale někdy i rybičky. Moje mamka když čistila ve velkým (dle potřeby 20-40 akvárií denně) tak vypouštěla 3/4 hadicí do zašpuntované vany, u těch mooc rybek v jednom akváriu (třeba 500) se přejelo dno a pak to bylo o výměně vody, takže hadice zůstávala bez dozoru na přísavce v akváriu, no a když byla plná vana tak se vychytalo těch pár nerozumnejch (rybek) a vrátily se zátky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.