Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V morčecí kleci jsem našla krev

Od: gabca* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Chci vás poprosit o radu. Moje morče dnes porodilo mládě. Nejdříve vše vypadalo v pořádku, ale když jsem je přišla zkontrolovat, našla jsem v kleci přímo u morčat krvavou kuličku a kolem ní kapky krve. Moc vás všechmy prosím, poraďte mi co mám dělat. Předem děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

3x

Pokud se nejedná o mrtvé mládě, mohou to být tvz. poporodní zbytky (krev, placenta aj). Ono to morče většinou samo sežere, ale někdy je nechá. Ty zbytky je potřeba odstranit tak den (24 - 30h) po porodu.

doplněno 18.02.12 17:39:

A buďte v klidu, zakrvácená podestýlka je po porodu morčátka zcela normální:)

susenka*
hodnocení

0x

To mládě bylo od krve? Nebo jaká krvavá kulička? Moc jsem to nepochopila. A když jste je šla zkontrolovat, tak to mliádě bylo čerstvě porozené? Jinak k veterináři!

gabca*
hodnocení

No já jsem ten porod naštěstí viděla to mládě od krve nebylo. Po chvili mi doslo ze to je asi normalni-ta krev... Ale i tak děkuju :)

susenka*

Takže jako byly od krve jen hobliny? Tak to je v pořádku, taky když se nám narodila minulý rok miminka, bylo tam trocha krve na hoblinách, to je při porodu normální. Akorát není normální aby, tam tý krve bylo nadměrně. Ale jinak buďte v klidu.

meruzalka1
hodnocení

0x

To by měla být placenta. Pokud je i nadále vše v porádku a morčice normálně žere, atd, je všecko v naprostém pořádku. Nebojte!:)

gabca*
hodnocení

Všem vám moc děkuju za odpovědi... Morčátka se zdají v pořádku *palec*:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]