Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chci vás poprosit o radu. Moje morče dnes porodilo mládě. Nejdříve vše vypadalo v pořádku, ale když jsem je přišla zkontrolovat, našla jsem v kleci přímo u morčat krvavou kuličku a kolem ní kapky krve. Moc vás všechmy prosím, poraďte mi co mám dělat. Předem děkuji
Pokud se nejedná o mrtvé mládě, mohou to být tvz. poporodní zbytky (krev, placenta aj). Ono to morče většinou samo sežere, ale někdy je nechá. Ty zbytky je potřeba odstranit tak den (24 - 30h) po porodu.
doplněno 18.02.12 17:39:A buďte v klidu, zakrvácená podestýlka je po porodu morčátka zcela normální
To mládě bylo od krve? Nebo jaká krvavá kulička? Moc jsem to nepochopila. A když jste je šla zkontrolovat, tak to mliádě bylo čerstvě porozené? Jinak k veterináři!
No já jsem ten porod naštěstí viděla to mládě od krve nebylo. Po chvili mi doslo ze to je asi normalni-ta krev... Ale i tak děkuju
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.