Nejste přihlášen/a.
dobrí den jmenuji se Petra navrátilová a jemi 12 let a chtělabych zlatýho retrívra jenže bydlíme v bytě ,ale jedna paní podnáma ho má taky a říká že to není problém já už to říkala tátovi a mamce jenže říkaj že není prostor a že nosim ze školy špatné známky jenže já sedim vedle jedný kamarádky a tamě furt při hodině otravuje tak se nemužu soustředit a proto nosim blbí známky a taky sem měla na vysvědšení dvě 4 tak to nechtějídovolit prosim o odpovědi pomoctemi co mám dělat
moc mi natom záleží.
Je mi líto, ale není to kamarádka, která vyrušuje při vyučování, je to někdo jiný, kdo dostává za 4.
Pro psa potřebujete také čas.
Když doma nemáte čas se doučit, co ve škole zameškáte, tak nemůžete chtít po rodičích, psa.
Souhlasím s rodiči, první známky, ty jsou důležité, pro váš další život, studium, nebo učení.
doplněno 12.02.12 20:46:K čemu bude rodičům doma pes, když jejich dcera, bude propadat?
Rodiče vás mají rádi a chtějí pro vás, jen to nejlepší.
Stačí málo, zlepšete si známky.
Zdravím, bohužel s rodiči souhlasím. Pokud se nezvládáš věnovat škole teď, jak si chceš ještě udělat čas na psa? Pes není jen to pěkné, mazlení atd, ale taky obrovská zodpovědnost - vstávání brzy ráno, venčení, vyžaduje pozornost, hraní, procházky, krmení, veterina, s tím souvisí určité nemalé finanční výdaje... to bude dělat kdo? Za nějaký čas půjdeš na střední, kdo se bude o psa starat potom, když budeš třeba dojíždět nebo se vracet ze školy později?
A pokud ti tak vadí kamarádka, což bude myslím spíše výmluva, tak proč si od ní prostě neodsedneš? Nediv se rodičům, že když máš ve 12 letech dvě čtyřky, chtějí, aby ses učila, ne se rozptylovala ještě psem. Až dokážeš, že zvládáš svoje povinnosti, pak teprve nastane čas na "zábavu".
Ahoj Petro. Rodiče mají pravdu a nejdříve je budeš muset přesvědčit o tom, že zvládáš učení. Takže abys je přesvědčila, měla bys začít nosit lepší známky, aby viděli, že Ti na tom opravdu moc záleží. Bez toho, abys přidala v učení, je určitě nepřesvědčíš. Nesváděj své neúspěchy na kamarádku, s tím u rodičů nepochodíš. Prostě rodičům slib, že přidáš ve škole a dodrž to. Když uvidí, že je na Tebe spolehnutí, pak by možná kompromis udělali a začali uvažovat i o tom, že Ti povolí mít psa.
Ahoj, zkus se zamyslet nad tím, že by sis nejdříve měla ve škole zlepšit známky. Tví rodiče se moc nemýlí, měla by ses nejdřív ve škole srovnat znalostma s ostatními, jestli ti dělá problém kamarádka, nech se přesadit. Pokud vážně chceš psa tak počkáš třeba pár měsícu, možná půl roku než si zlepšíš známky a na prázdniny se zase líp bere pes- máš na něj víc času ze začátku.
Taky musíš počítat s tím, že ti pes zabere hodně času a určitě bych ti doporučovala nějaké menší klidnější plemeno pro tebe, jakožto pro začátečníka. Nebudeš to mít tak složité na výchovu i když bys ho měla stejně pořádně vychovávat! A navíc retrívr je velké plemeno a i když to je většinou klidné a "lehce" vychovatelné plemeno, pokud něco zanedbáš, budeš za ním za pár měsíců lítat, protože jej neudržíš..
Je začátek pololetí, zkus se s rodičema domluvit, že jestli budeš mít na vysvědčení maximálně dvojky koupí ti psa. Uvidíš, že stačí chtít a jestli budeš mít problém s učením, popros o radu učitele, si (pokud počítám dobře) v 6. třídě, určitě nechtějí abys měla čtyřky a pomohou ti.
Zatím nezvládáš učení , tak se soustřeď na to. Myslím si že bys se psem měla počkat. Většinu dětí ( podle mého 95%) přestane po pár dnech strávených běháním ven tam a zpátky a ztrátou všech koníčků a volného času, pes bavit.A neříkej mi že jseš v těch 5%. S rodiči naprosto souhlasím. A věř mi že vím o čem mluvím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.